توانمندسازی سالمندان نیازمند تلاش جمعی
رئیس مرکز تحقیقات سلامت سالمندان دانشگاه در یادداشتی، توانمندسازی سالمندان را نیازمند تلاش جمعی عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه؛ متن کامل یادداشت دکتر میترا مودی مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت دانشگاه به شرح ذیل است:
سالمندی یک فرایند زیستی اجتناب ناپذیر است که طی آن افراد دچار کاهش در ظرفیت های درونی یدن و در نتیجه آن افت عملکرد سیستم ها و ارگان های بدن می شوند، این افت عملکرد ممکن است در گروهی از سالمندان منجر به ناتوانی آنان شود. هرچند گذشت عمر و تبعات سالمندی را نمی توان متوقف نمود ولی می توان با بکارگیری روش ها و مراقبت های مناسب از اختلالات و ناتوانی های دوران سالمندی پیشگیری نمود یا آنها را به تعویق انداخت تا سالمندان بتوانند از عمری طولانی همراه با سلامت و رفاه بهره مند شوند.
به مجموعه اقدامات و سیاستهایی که با هدف بهبود سلامت و کیفیت زندگی سالمندان صورت میگیرد، توانمند سازی سالمندان اطلاق می گردد. براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، توانمندسازی در سالمندان شامل ایجاد شرایطی است که سالمندان در آن قادر به دستیابی به سطوح بالای سلامت جسمی و روانشناختی، مشارکت فعال در جامعه، حفظ استقلال و خودکفایی باشند. برای دستیابی به این اهداف، اقدامات توانمندسازی در سالمندان را می توان متناسب با نیازها و ویژگیهای سالمندان به آنان ارائه نمود. مجموعه این اقدامات عبارتند از ارائه خدمات سلامتی، حمایتی، آموزشی و اطلاع رسانی مناسب، ایجاد فرصتهای اشتغال و فعالیتهای اجتماعی، تسهیل دسترسی به محیطهای سالم و سازگار با نیازها و تضمین حقوق و مشارکت سالمندان در اجتماع. این رویکرد باعث ایجاد زندگی مستقل، ارتقاء رضایتمندی افراد سالمند و کاهش بار وابستگی آنان به دیگران میشود.
یکی از جنبه های حیاتی توانمند سازی سالمندان، اطمینان حاصل کردن از دسترسی آنان به خدمات بهداشتی کافی است. با فراهم کردن خدمات بهداشتی قابل دسترس و با کیفیت بالا می توانیم از طریق فعالیت های پیشگیرانه شامل آموزش های شیوه ی زندگی سالم و تشخیص به هنگام و درمان مشکلات سلامتی سالمندان، زندگی فعال و سالمی را برای آنان فراهم کنیم.
توانمند سازی سالمندان، یک تلاش حیاتی است که نیازمند تلاش جمعی ما است. با قدردانی از آنان، مقابله با چالش های منحصر به فردشان و ترویج جامعه ای حمایتگر، می توانیم جامعه ای را خلق کنیم که کرامت و استقلال شهروندان سالمند خود را حفظ می کنند. دسترسی به آموزشهای خود مراقبتی، مهارت آموزی و توانمندسازی سالمندان از جمله برنامه های مهمی است که در حوزه سلامت در حال پیگیری می باشد، امید است با همکاری کلیه سازمانهای دخیل در امر سلامت بتوانیم شاهد حفظ و ارتقاء سلامت آحاد مردم جامعه به خصوص سالمندان عزیزمان باشیم.
در این راستا مرکز تحقیقات سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تکیه بر اعضای هیئت علمی مرکز تمام توان خود را به کار خواهد بست تا با بررسی مسائل حوزه سالمندان و انجام تحقیقات مبتنی بر نیاز زیستی، جسمی، روانی، اجتماعی، رفاهی و معنوی سالمندان بتواند نسبت به تدوین هرگونه دستوررالعمل، راهنما، خط مشی، سیاست گذاری و قانون گذاری مرتبط با سالمندی جهت ارتقا سلامت همه جانبه سالمندان کمک کننده باشد. علاوه بر این، با جذب و تربیت نیروی متخصص در زمینه سالمندی موجبات خدمتگزاری به این قشر را فراهم نماید.
اینجانب بر خود وظیفه می دانم هفته ملی سلامت سالمندان و روز جهانی سالمندان را صمیمانه تبریک عرض نموده و سعادتمندی، سربلندی و تندرستی تمامی سالمندان عزیز و خانواده های محترم آنان را از درگاه پروردگار جهانیان مسئلت نموده و امیدوارم جامعه امروز و فردای ما همواره از برکات وجودی و تجربیات ارزنده این عزیزان، بهره مند گردد.
دکتر میترا مودی
رئیس مرکز تحقیقات سلامت سالمندان
مدیرگروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
نظر دهید