وبدا-روابط عمومي دانشگاه
ايمني غذا و بهداشت محيط مهمترين اولويت امسال وزارت بهداشت است
وزير بهداشت در سخنراني پيش از خطبههاي نماز جمعه عنوان كرد:
ايمني غذا و بهداشت محيط مهمترين اولويت امسال وزارت بهداشت است /ضرورت همكاري ساير دستگاهها براي ارتقاي سلامت جامعه
وزير بهداشت گفت: 25 ميليون نفر در كشور به اضافه وزن و چاقي مبتلا هستند كه با فعاليت بدني مي توان از آن پيشگيري كرد ضمن اينكه 50 درصد مبتلايان به فشارخون از بيماري خود اطلاع ندارند.
بنابه گزارش روابط عمومي دانشگاه و به نقل از پايگاه خبري و اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي (وب دا)؛ دكتر سيد هاشمي امروز در چهارمين روز از هفته سلامت به عنوان سخنران پيش از خطبه هاي نماز جمعه به تشريح اقدامات وزارت بهداشت در اجراي طرح تحول سلامت پرداخت .
وي گفت: سلامت ، يكي از نعمت هاي بزرگ خداوند به انسان است كه كمتر به آن توجه مي شود و امروزه افراد سالم نقش محوري در پيشرفت و توسعه جوامع دارند.
وزير بهداشت ادامه داد: اگر افراد جامعه بيمار و ناخوش باشند امنيت و پيشرفت محقق نمي شود و ما تمام تلاش خود را به كار خواهيم گرفت تا سطح بهداشت در كشور ارتقاء پيدا كند.
دكتر هاشمي با اشاره به دستورات ديني در خصوص بهداشت گفت امام و مراجع نيز در مورد موضوع بهداشت و پيشگيري توصيه هاي زيادي دارند و در برنامه هاي 5 ساله توسعه نيز به سلامت توجه شده است.
دخيل بودن ساير دستگاهها در تامين سلامت
دكتر هاشمي با بيان اينكه امروزه برخلاف گذشته بار بيماري ها عمدتا بر بيماري هاي غير واگير دار است تأكيد كرد: متاسفانه در حال حاضر در كشور كمتر از 20 درصد از عوامل تامين سلامت در اختيار وزارت بهداشت است و دستگاه هاي ديگر در حوزه هاي صنعت و كشاورزي نيز در اين زمينه دخيل هستند.
ضرورت داشتن پيوست سلامت براي طرحهاي بزرگ ملي
وزير بهداشت گفت: در فروردين ماه سال گذشته و همزمان با ابلاغ سياست هاي كلي سلامت از سوي مقام معظم رهبري، دارا بودن پيوست سلامت در طرحاي ملي نيز مورد تأكيد قرار گرفت.
وي افزود: متاسفانه برخي طرح هاي بزرگ و ملي پيوست پيوست سلامت ندارند به عنوان نمونه در طرح مسكن مهر كه موفقيت هاي زيادي داشته است مركز بهداشتي درماني در نظر گرفته نشده است.
دكتر هاشمي ادامه داد: در برخي شهرك سازي ها شاهديم كه جمعيتي بالغ بر 700 هزار نفر در آن ساكن هستند بدون اينكه به مساله بهداشت آن شهرك توجه شود يا در احداث جاده هاي بزرگ نيز مراكز اورژانس در كنار اين جاده ها در نظر گرفته نمي شود.
25 ميليون نفر در كشور به اضافه وزن و چاقي مبتلا هستند
وزير بهداشت تصريح كرد: 25 ميليون نفر در كشور به اضافه وزن و چاقي مبتلا هستند كه با فعاليت بدني مي توان از آن پيشگيري كرد ضمن اينكه 50 درصد از مبتلايان به فشار خون از بيماري خود اطلاع ندارند در حاليكه فشارخون بالا منجر به معلوليت و سكته مغزي مي شود.
دكتر هاشمي تأكيد كرد: مصرف چند برابري نمك، قند و روغن باعث مي شود رگ هاي بدن مسدود شود و علاوه بر تحميل بار مالي زياد بر دولت، براي خانواده ها نيز مي تواند مشكل ساز باشد و اگر به بهداشت و پيشگيري توجه شود ديگر نيازي به افزايش هزينه هاي درمان و افزايش تخت ها و توليد دارو نيست و اين هزينه ها مي تواند در بخش هاي ديگر بهداشت هزينه شود.
سيگاريها به اطرافيان و جامعه ضرر مي رسانند
وزير بهداشت با گفت: متاسفانه سالانه مبالغ بسيار زيادي صرف خريد سيگار مي شود كه اين افراد به اطرافيان و جامعه ضرر مي رسانند و مصرف سيگار يكي از دلايل اصلي ابتلا به سرطان ريه است و در اين زمينه تنها اراده افراد است كه مي تواند باعث پيشگيري از آن شود.
دكتر هاشمي با بيان دستگاه هاي دولتي نقشي اساسي در سلامت مردم دارند افزود: با توجه به اينكه در آينده به سمت مسن شدن جامعه پيش مي رويم تمام دستگاههاي دولتي بايد ارتقاء بهداشت جامعه را يكي از اهداف خود قرار دهند.
وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود افزود: دولت دكتر روحاني توجه و رسيدگي به نقاط محروم و حاشيه شهرها را سرلوحه كار خود قرار داده است كه اميدواريم اين طرح ها استمرار داشته باشد و در سال 94 نيز شاهد ارائه خدمات به اين نقاط باشيم چون بهداشت و سلامت قبل از تولد تا بعد از مرگ مورد نياز مردم است.
دكتر هاشمي گفت: در شروع طرح تحول سلامت شاهد بحراني عظيم در عرصه دارو بوديم و با كمبود 300 قلم دارو مواجه بوديم اما با اقدامات موثر و اصولي در اين زمينه كمبود دارو ها به 27 قلم رسيده است.
وزير بهداشت از تحت پوشش بيمه قرار گرفتن 9 ميليون نفر از هموطنان خبر داد و گفت: اميدوواريم در آينده ارزش برگه ها و دفترچه هاي بيمه به حدي برسد كه اعتبار آن مانند پول و اوراق اعتباري باشد.
ارايه خدمات بهداشتي به 10 ميليون نفر از حاشيه نشينان كشور
دكتر هاشمي يكي از بسته هاي خدمتي وزارت بهداشت كه به تازگي ارائه شده است را طرح ساماندهي بهداشت حاشيه شهر هاعنوان كرد و گفت: با توجه به تأكيدات مقام معظم رهبري مبني بر توجه به حاشيه شهر مشهد، براي 1 ميليون و 200 هزار نفر از حاشيه نشينان اين شهر خدمات بهداشتي ارائه شد.
دكتر هاشمي ادامه داد: در ساليان اخير شاهد مهاجرت روستاييان به حاشيه شهر ها بوديم و اين مناطق فاقد خانه هاي بهداشت و امكانات بهداشتي درماني بودند.
وزير بهداشت اظهار داشت: بسته خدمات حاشيه شهر ها را در مشهد آغاز كرديم و بنا داريم كه امسال حدود 10 ميليون نفر از حاشيه نشينان كشور را تا شهريور ماه سال جاري تحت پوشش خدمات بهداشتي درماني قرار دهيم و به ازاء هر 12 هزار نفر يك پايگاه بهداشت و به ازاء هر 40 تا 50 هزار نفر يك مركز بهداشت احداث شود.
برنامه هاي خوبي در حوزه سلامت دهان و دندان داريم
دكتر هاشمي گفت: در حوزه سلامت دهان و دندان نيز اقدامات خوبي انجام شده است و سعي ما اين است تا از خرابي دندان پيشگيري كنيم اما متاسفانه تعداد دندان هاي خراب در ايران حتي از كشورهاي همسايه نيز بيشتر است البته بخشي از آن به مصرف تنقلات زياد، مسواك نزدن و پايين بودن بهداشت در اين زمينه بر مي گردد.
دكتر هاشمي تصريح كرد: گاهي اوقات در روستاها بچه هايي را مي بينيم كه دندان ندارند و والدين بايد به بهداشت دهان و دندان توجه ويژه داشته باشند ضمن اينكه دولت براي افراد كمتر از 14 سال برنامه هاي خوبي جهت پيشگيري از خرابي دندان دارد.
وزير بهداشت اشاره كرد: سال گذشته 4 هزار نفر متخصص در كشور توزيع شد كه در قالب كلينيك هاي ويژه به ارائه خدمات پرداختند به نحوي كه مردم مي توانند با پرداخت 4 هزار تومان از خدمات اين كلينيكها استفاده كنند و از سال گذشته تا كنون 20 ميليون نفر در اين مراكز ويزيت شده اند.
كاهش هزينه هاي درماني مردم
دكتر هاشمي كاهش پرداخت هزينه هاي درماني از جيب مردم را يكي از مهم ترين دستاوردهاي طرح تحول سلامت دانست و گفت: قبل از اجراي اين طرح شاهد كمبود دارو و تجهيزات پزشكي و به وجود آمدن بازارهاي كاذب در كنار بيمارستان ها بوديم كه توانستيم پرداختي مردم را در شهرها به 6 درصد و در نقاط روستايي به 3 درصد برسانيم.
وزير بهداشت تأكيد كرد: خوشبختانه در شهرهاي كمتر از 20 هزار نفر پزشك وجود دارد و با گسترش آموزش پزشكي در كشور در آينده اميدواريم اين كمبودها نيز جبران شود.
دكتر هاشمي گفت: خدمات اورژانس توسعه قابل توجهي داشته است و اميدواريم در سال 94 با اعتبارات خوبي كه در زمينه حمل و نقل و همچنين توسعه شبكه بهداشت داريم مشكلات اين حوزه نيز كاهش يابد.
فعاليت 17 پايگاه اورژانس هوايي در كشور
وي افزود: در حال حاضر 17 پايگاه فعال اورژانس هوايي داريم اما باز هم نياز به گسترش اين بخش داريم.
وزير بهداشت تأكيد كرد: در راستاي گام سوم طرح تحول سلامت تعرفه ها را در كل كشور اصلاح كرديم كه ديگر شاهد برخي اتفاقات غيراخلاقي نباشيم چرا كه تعرفه ها در بخش دولتي در قبل معادل يك صدم تعرفه هاي بخش خصوصي بود و در اين راه مردم نيز همكار هاي خوبي از طريق سامانه 1690 با ما داشتند.
وزير بهداشت يادآور شد: امسال در مجموعه وزارت بهداشت توجه به حوزه غذا مورد تأكيد است و مردم نيز بايد علاوه بر حلال بودن غذا از بهداشتي بودن آن نيز اطلاع داشته باشند و نگراني در اين زمينه وجود نداشته باشد.
قدرداني از همكاري مردم با مسئولين
دكتر هاشمي گفت: اميدواريم كه ديگر شاهد شايعات در حوزه غذا نباشيم و در اين راه دولت برنامه برنامه هاي خوبي در پيش دارد همچنين شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كشور مصوباتي در اين زمينه خواهد داشت و علاوه بر اطمينان از بهداشت محصولات غذايي، بهداشت محيط نيز مورد توجه است.
وزير بهداشت در پايان اظهار داشت: از مردم بخاطر همراهي و كمك به مسوولان تشكر مي كنم
نظر دهید