وبدا-روابط عمومي دانشگاه
برگزاري مطلوب المپياد ورزشي معاونت فرهنگي دانشجويي وزارت بهداشت
دكترناصري: اقدام اين معاونت وزارت بهداشت در برگزاري المپياد همگاني ستودني بود
دكتر محسن ناصري از جمله معاوناني بود كه به همراه كاروان ورزشي و مربيان دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در سومين المپياد ورزشهاي همگاني در خزرآباد ساري حضور داشت. وي در گفت وگو با مفدا، اظهار كرد: بابت برگزاري مطلوب اين المپياد ورزشي كه براي سومين بار در سطح دانشگاههاي علوم پزشكي كشور برگزار شد از دستاندركاران، عوامل اجرايي و مسئولان، بخصوص دكتر محمد رضا فراهاني معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت و دكتر عباس عطوف مديركل دانشجويي اين وزارتخانه تشكر ميكنم.
وي گفت: بسيار جاي خرسندي است كه المپياد ورزشهاي همگاني دانشگاههاي علوم پزشكي كشور مدت سه سال است كه در سطح وزارت بهداشت و در ميان دانشجويان علوم پزشكي برگزار ميشود و قطعا برگزاري اين المپيادها و مشاركت دانشجويان در رشتههاي ورزشي كم هزينه و عمومي ميتواند دانشجويان را از كمتحركي دور كرده و باعث شادابي، تندرستي و افزايش سطح نشاط و مهارتهاي ورزشي آنها شود.
برگزاري المپياد همگاني با حضور بيش از 1200 شركتكننده در طول 5 روز كار آساني نبود
ناصري با اشاره به اينكه مديريت و برنامهريزي براي برگزاري اين رخداد ورزشي با حضور بيش از 1200 نفر در طول 5 روز كار آساني نيست، خاطرنشان كرد: افزايش برخي رشتههاي ورزشهاي همگاني نسبت به ادوار گذشته، نشان از توجه وزارت بهداشت به ترويج و توسعه ورزشهاي همگاني است و اين نويد را به ما ميدهد كه در سالهاي نه چندان دور ما شاهد فعاليتهاي بيشتري دانشجويان در زمينه ورزشهاي همگاني خواهيم بود.
سرپرست معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در خصوص اهميت فعاليتهاي ورزشي بخصوص ورزشهاي همگاني در اين دانشگاه گفت: خوشبختانه استقبال دانشجويان بيرجند در مشاركت و فعاليت در مسابقات ورزشهاي همگاني بسيار بالاست و ما حتي پيش از اعزام ورزشكاران خود به اين المپياد، مصادف با دهه فجر مسابقاتي در سطح دانشگاه برگزار كرديم كه طي آن برگزيدگان مسابقات در رشتههاي مختلف به سومين المپياد ورزشهاي همگاني دانشجويان پسر دانشگاههاي علوم پزشكي اعزام شدند كه خوشبختانه برگزاري اين مسابقات درون دانشگاهي، سطح انگيزه و تلاش ورزشكاران ما را به دليل حضور در اين المپياد بالا برد.
براي اعزام ورزشكارانمان به المپياد همگاني، مسابقات درون دانشگاهي برگزار كرديم
ناصري گفت: در حقيقت ما به بهانه اعزام تعدادي از ورزشكاران به سومين المپياد ورزشهاي همگاني دانشجويان پسر وزارت بهداشت، يكسري مسابقات در رشتههاي مختلف برگزار كرديم تا زمينه اي فراهم شود كه دانشجويان با آمادگي بهتري روانه اين المپياد شوند كه خوشبختانه استقبال دانشجويان از اين مسابقات بالا بود.
شايد تنها 30 درصد از دانشجويان علوم پزشكي فعال در عرصه ورزش و تربيت بدني باشند
وي با بيان اينكه سومين تجربه برگزاري المپياد ورزشهاي همگاني را در سطح وزارت بهداشت شاهد بوديم، خاطرنشان كرد: آمارها نشان ميدهد كه در سطح دانشجويان دانشگاههاي علوم پزشكي تنها 30 درصد از دانشجويان فعال در عرصه ورزش و تربيت بدني هستند و 60 درصد آنها به دلايل مختلف از جمله اشتغال به درس و تحصيل، فعاليتي در اين زمينه ندارند كه اين آمار نگران كننده است چرا كه دانشجويان علوم پزشكي كه در آينده متوليان سلامت جامعه خواهند بود بايد ابتدا زمينه تحرك، شادابي و سلامت روحي و جسماني خود را فراهم كنند تا در آينده آنها بتوانند اين پويايي را به جامعه منتقل كنند از اين رو وظيفه مسئولان در ستاد وزارتخانه و ادارات تربيت بدني دانشگاهها اين است كه بسترهايي فراهم كنند كه همه دانشجويان به نوعي مشاركت در فعاليتهاي ورزشي داشته باشند كه يكي از اين راهها، برگزاري مستمر و منظم المپيادهاي همگاني دانشجويان علوم پزشكي است كه به نظرم بايد همه ساله اين المپياد به صورت جداگانه براي دختران وپسران برگزار شود.
وي گفت: قطعا برگزاري اين المپيادهاي ورزشي براي 60 درصد از دانشجوياني كه به دلايل مختلف راغب به فعاليتهاي ورزشي نيستند، بسيار اثربخش خواهد بود. خيلي از دانشجويان علوم پزشكي كه بيشتر آنها نخبه و تلاش زيادي در كسب علم و دانش دارند به دليل كم تحركي و تغيير محيطهاي پيراموني و تغيير سبك زندگي از خانه به خوابگاه، دچار افت تحصيلي ميشوند و قطعا سياست وزارت بهداشت در برگزاري المپيادهاي قهرماني و همگاني و جذب بيشتر دانشجويان علوم پزشكي در گرايش آنها به ورزش، تحرك و پويايي، باعث ميشود دانشجويان در حين تحصيل و در محيطهاي خوابگاهي و دانشگاهي، جذب ورزش شوند و از خطرات آسيبهاي اجتماعي به دور باشند.
اعزام تيم فوتسال دانشگاه علوم پزشكي بيرجند به مسابقات قهرماني دانشجويان وزارت بهداشت از اقدامات خوب اداره تربيت بدني دانشگاه بود
وي يكي ديگر از اقدامات موثر دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در بحث ورزش را اعزام تيم فوتسال دانشجويي دانشگاه به پنجمين دوره مسابقات قهرماني فوتسال دانشجويان دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در خزرآباد ساري عنوان كرد.
سرپرست معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند در خصوص نقاط ضعف و قوت برگزاري اين المپياد گفت: نقاط ضعفي در اين المپياد نديدم چرا كه برگزاري اين رويداد بزرگ ورزشي كه با حضور 48 دانشگاه علوم پزشكي و مشاركت 1200 نفر در طول 5 روز انجام شد، كار آساني نبود و دستاندركاران در معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهدشات به خوبي از پس انجام اين كار برآمدند و با طرف هزينه و انرژي زيادي، شاهد برگزاري يك المپياد پرشور و نشاط بوديم.
وي گفت: يكي از سياستهاي خوب وزارت بهداشت در مشاركت دانشجويان در المپيادهاي قهرماني و همگاني اين است كه دانشجوياني كه مثلا در المپياد قهرماني شركت ميكنند ديگر نبايد در المپياد همگاني حضور داشته باشند.
اعزام كاروان 24 نفره ورزشكاران و مربيان دانشگاه علوم پزشكي بيرجند به المپياد همگاني
اين مسئول با اشاره به اينكه از دانشگاه علوم پزشكي بيرجند 24 نفر متشكل از ورزشكاران و سرپرستان و مربيان جهت حضور در اين المپياد عازم خزرآباد ساري شدند، گفت: دانشجويان دانشگاه ما در رشتههاي طناب كشي، دارت، پله نوردي، داژبال و فوتبال رو ميزي رقابتهاي خود را برگزار كردند.
ناصري در بخش ديگري از سخنان خود به فعاليت هاي فرهنگي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند اشارهاي كرد و گفت: سه تشكل دانشجويي بسيج، انجمن اسلامي دانشجويان و جامعه اسلامي دانشجويان در اين دانشگاه مشغول به فعاليت هستند.
فعاليت 9 كانون فعال فرهنگي در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
وي تعداد كل دانشجويان علوم پزشكي بيرجند را 2500 نفر عنوان كرد و گفت: 9 كانون فعال فرهنگي از جمله كانون بچههاي آسمان، كانون مهدويت، كانون هلال احمر، اخلاق حرفهاي، كانون فيلم وعكس و هنرهاي نمايشي، كانون ادبي، كانون موسيقي، كانون هنرهاي تجسمي و قرآن وعترت و همچنين كانون قرآن و عترت فعاليتهاي خوبي را در زمينههاي فرهنگي در دانشگاه انجام ميدهند.
ناصري با بيان اينكه براي تقويت كانونهاي فرهنگي در دانشگاه برنامههايي در دستور كار داريم، گفت: قطعا تقويت كانونهاي فرهنگي و مشاركت بيشتر دانشجويان در فعاليتهاي فرهنگي، دانشجويان را از حالت تك محوري به دور ميكند.
9 نشريه فعال در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند منتشر ميشود/ نظارت پيش از چاپ در دانشگاه نداريم
وي تعداد نشريات فعال دانشجويي اين دانشگاه را 9 نشريه ذكر كرد و گفت: سه نشريه غيرفعال نيز داريم كه به مسئولان اين نشريات تذكر دادهايم كه در صورتي كه فعاليت رسانه اي نكنند لغو امتياز خواهند شد. ضمن اينكه سه نشريه نيز مجوزهاي لازم را براي فعاليت گرفتهاند كه هنوز شماره نخست را منتشر نكردهاند كه بزودي فعاليتهاي آنها آغاز ميشود.
ناصري، قانون نظارت پيش از چاپ را نيز از جمله مسائل مهم عنوان كرد و گفت:طي مدت دو ماه كه به عنوان سرپرست معاونت فرهنگي و دانشجويي دانشگاه مشغول به فعاليت هستم، جلسات مختلفي با كارشناسان حوزه نشريات دانشجويي دانشگاه برگزار كرديم و در آن جلسات بارها تاكيد شد كه نظارت پيش از چاپ بر اساس قانون نبايد صورت گيرد.
لزوم تقويت نشريات مجازي در دانشگاههاي علوم پزشكي/ ضريب نفوذ نشريات مجازي بالاتر از نشريات مكتوب است
وي به ضريب نفوذ نشريات كاغذي در محيط هاي دانشگاهي اشاره كرد و گفت: براي نشريات كلي قانون وجود دارد اما براي فعاليت در حوزه نشريات فضاي مجازي از جمله تلگرام كه ضريب نفوذ آن به مراتب بالاتر از ديگر نشريات است، متاسفانه قانوني وجود دارد كه همين مساله باعث ميشود مشكلاتي ايجاد شود. معتقدم بايد از سوي مسئولان و مديران ستاد وزارتخانه در خصوص اين موضوع همفكري وبرنامه ريزيهاي لازم صورت گيرد تا شاهد گسترش فعاليتهاي رسانههاي مجازي در دانشگاههاي علوم پزشكي باشيم چرا كه ضريب نفوذ نشريات مجازي فراتر از ديگر نشريات است و بايد با ارايه قوانين تعريف شده، بحث تقويت نشريات مجازي را نيز در دانشگاهها افزايش دهيم.
فعاليت 7 انجمن علمي در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
وي با اشاره به فعاليت 7 انجمن علمي در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند گفت: انجمن علوم آزمايشگاهي، انجمن علوم پزشكي رازي، انجمن علوم اعصاب، انجمن هوشبري، انجمن علمي اتاق عمل، انجمن علمي راديولوژي و پرستاري از جمله انجمنهايي است كه به خوبي فعاليتهاي خود را در زمينه آموزشي، علمي وتحقيقاتي ادامه ميدهد كه نمونه آن برگزاري كارگاههاي مهارتهاي باليني با تلاش اعضاي كانون انجمن علوم آزمايشگاهي دانشگاه است. همچنين با كمك اعضاي كانون علوم پزشكي رازي و مشاركت با مركز تحقيقات قلب، كارگاه دو روزهاي با موضوع قلب برگزار كرديم.
از 2500 دانشجوي علوم پزشكي بيرجند، 1500 نفر در برنامههاي فرهنگي و 400 نفر در عرصه ورزشي فعال هستند
وي با اشاره به تحصيل 2500 دانشجوي علوم پزشكي بيرجند، گفت: از اين تعداد 400 دانشجوي علوم پزشكي در فعاليتهاي ورزشي و حدود 1500 نفر از دانشجويان ما در قالب كانونهاي فرهنگي، تشكلهاي دانشجويي و انجمنهاي علمي در فعاليت هاي فرهنگي دانشگاه مشاركت ستواني دارند.
براي افزايش نرخ مشاركت دانشجويان در فعاليتهاي فرهنگي، تلاش داريم كانون محيط زيست و گردشگري را در دانشگاه تاسيس كنيم
ناصري در خصوص برنامههاي دانشگاه براي افزايش نرخ مشاركت دانشجويان در فعاليتهاي فرهنگي گفت: در اين راستا تلاش داريم كانون محيط زيست و كانون گردشگري را در اين دانشگاه تاسيس كنيم كه افزايش اين كانونهاي فرهگي مطابق با سياست هاي وزارتخانه است. همچنين تلاش داريم با كمك دانشجوياني كه تحصيلات تكميلي دارند و رشد فكري بالاتري دارند، نسبت به تاسيس انجمنهاي علمي در دانشگاه اقدام كنيم و سعي كنيم رشتههايي كه در اين دانشگاه انجمنهاي علمي ندارند را، فعال كنيم تا شاهد تاسيس انجمنهاي علمي متنوع باشيم.
وي اقدام معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در راهاندازي سايت مفدا و تقويت اين رسانه در سطح دانشگاههاي علوم پزشكي كشور را ستودني دانست و گفت: فعاليت پايگاه خبري و اطلاع رساني مفدا در بدنه وزارت بهداشت ضرورت داشت.
نظر دهید