وبدا-روابط عمومي دانشگاه
به مناسبت روز پرستار/اين گفتگو با زهرا فرج زاده مدير پرستاري دانشگاه را حتما بخوانيد
پايگاه اطلاع رساني خبري روابط عمومي دانشگاه، در آستانه برگزاري جشن روز پرستار و آيين نكوداشت پرستاران برگزيده استان در روز چهارشنبه 26 دي ماه سال جاري در سالن شهيد دكتر رحيمي دانشگاه، ضمن دعوت از كليه جامعه پرستاري دانشگاه براي شركت در اين مراسم، گفت و گويي با زهرا فرج زاده مدير پرستاري دانشگاه انجام داد كه متن آن به شرح ذيل است:
ياد آور مي شويم كه زهرا فرج زاده كارشناس ارشد آموزش مديريت پرستاري، عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه با 28 سال سابقه تدريس و فعاليت اجرايي در مديريت گروه پرستاري و معاونت آموزشي اين دانشكده از حدود 2 سال و نيم پيش نيز به عنوان مدير پرستاري دانشگاه مشغول به ارائه خدمت به جامعه پرستاري استان مي باشد.
جذب نيروي كمك پرستار تا پايان سال در بيمارستان هاي استان
مدير پرستاري دانشگاه با تبريك ميلادخجسته حضرت زينب كبري(س) و روز پرستار به همكاران گروه پرستاري شاغل در بيمارستان هاي استان، اساتيد، مربيان و دانشجويان اين رشته و دست اندركاران اين عرصه گفت: در حال حاضر 14 بيمارستان در سطح استان وجود دارد كه 1500 نفر در گروه پرستاري در اين بيمارستان ها به ارائه خدمات مي پردازند.
زهرا فرج زاده تعداد پرستاران شاغل در بيمارستان هاي استان بر اساس استاندارد پرستار به تخت و بيمار را كم دانست و اضافه كرد: كمبود نيرو باعث افزايش حجم كار، فشاري كاري، شيفت هاي فشرده و در نهايت خستگي و فرسودگي شغلي همكاران پرستار مي شود.
وي در ادامه از بكارگيري نيروي كمك پرستار براي مراكز درماني و بيمارستان هاي سطح استان خبر داد و گفت:با حمايت هاي معاونت توسعه مديريت و منابع دانشگاه، تا پايان سال جاري بر اساس فراخواني كه در سايت دانشگاه منتشر خواهد شد و طبق فرايندهاي معاونت پرستاري وزارت بهداشت، اين نيروها از بين دارندگان مدرك دوره كمك پرستاري يكساله مورد تاييد دانشگاه و وزارت بهداشت به صورت شركتي جذب مي شوند.
عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه، تعداد كمك پرستاراني كه اين دوره يكساله در استان را گذرانده اند، حدود 300 نفر عنوان كرد و گفت: تاكنون جذب كمك پرستار در بيمارستان هاي استان نداشته ايم و اميدواريم با جذب اولين گروه كمك پرستار بتوانيم از حجم كار پرستاران كم شود و كارهايي كه در حيطه وظايف يك پرستار نيست و تا حالا پرستاران انجام مي دادند توسط اين افراد ارائه شود.
فرج زاده اضافه كرد: شرح وظايف كمك پرستاران اينگونه است كه مي بايست فعاليت هايي در قالب مراقبت هاي اوليه از بيمار انجام دهند و در ارائه وظايف پرستاران به آنان كمك كنند.
جذب 18 هزار پرستار در دو سال آينده در كشور
وي از اعلام جذب 18 هزار پرستار در دو سال آينده در كشور توسط سرپرست وزارت بهداشت و معاون پرستاري وزارت در جشن كشوري روز پرستار خبر داد و گفت: طبق وعده دكتر نمكي سرپرست وزارت بهداشت تا تيرماه سال آينده تكليف جذب حداقل 9 هزار پرستار مشخص مي شود.
ثبت ملي اطلاعات پرستاران و گروه هاي وابسته در سامانه صلاحيت حر فه اي
مدير پرستاري دانشگاه به ثبت ملي اطلاعات پرستاران و گروه هاي وابسته در سامانه صلاحيت حرفه اي اشاره كرد و گفت: كليه پرستاران و گروههاي وابسته اعم از افراد شاغل، بازنشسته يا بيكارمي توانند در حال حاضر تا پايان دي ماه سال جاري با مراجعه به اين سامانه به نشانيRn.behdasht.gov.ir نسبت به ثبت اطلاعات و دريافت كد رهگيري اقدام كنند.
راه اندازي سامانه پرونده الكترونيك براي ثبت مراقبت هاي پرستاري
فرج زاده به حجم كارهاي جانبي پرستاران و اينكه اين فعاليت ها باعث مي شود ارائه مراقبت پرستاري باليني با كيفيت بالا تحت تاثير قرار گيرد اشاره كرد و گفت: راه اندازي سامانه پرونده الكترونيك سلامت براي ثبت گزارش و مراقبت هاي پرستاري از برنامه هاي معاونت پرستاري وزارت در اين زمينه است كه به صورت پايلوت در بيمارستان هاي شهرهاي خرم آباد، اصفهان و شيراز در حال اجرا است.
وي اضافه كرد: با راه اندازي اين سامانه فعاليت هاي نوشتاري كاغذي پرستاران كاهش يافته و به مرور حذف خواهد شد.
تفكيك اضافه كار از كارانه
مدير پرستاري دانشگاه از تفكيك اضافه كار و كارانه خبر داد و گفت: با اجرايي شدن اين كار، پرداختي اضافه كار به همكاران منظم تر خواهد شد و همچنين براي پرداخت كارانه و قاصدك نيز بازنگري صورت مي گيرد.
تاكيد بر مراقبت هاي پرستاري در منزل
فرج زاده با اعلام اينكه طبق آمارهاي كشورهاي پيشرفته، فقط 10 درصد بيماران نياز به بستري در بيمارستان دارند و براي90 درصد بيماران مي توان مراقبت در منزل داشت گفت: مهمترين مشكل اجراي طرح خدمات پرستاري در منزل را بايد عدم پوشش بيمه اي اين مراقبت ها دانست كه البته بصورت پايلوت در برخي بيمارستان هاي كشور در حال اجرا مي باشد.
وي با بيان اينكه تعرفه خدمات پرستاري در منزل مشخص بوده و ارجاع از بيمارستان نيز در اين خصوص وجود دارد گفت: هزينه اين خدمات دليل استقبال پايين از موارد ارجاعي بيمارستاني مي باشد.
مدير پرستاري دانشگاه به خدمات پرستاري در منزل اشاره كرد و گفت: اين خدمات شامل مراقبت هاي عمومي اوليه از پيشگيري تا سطح تخصصي و بازتواني است.
فرج زاده از فعاليت 7 مركز مراقبت پرستاري در منزل در استان خبر داد و گفت: ليست اين مراكز و خدمات قابل ارائه آن در سايت مديريت پرستاري معاونت درمان دانشگاه قرار دارد.
وي با اظهار اينكه مراكز مذكور از سوي معاونت درمان دانشگاه مورد نظارت قرار دارند گفت: نيروهايي كه در اين مراكز فعاليت مي كنند بايد مورد تاييد معاونت درمان باشند و فرد پرستاري كه دنبال راه اندازي مركز مراقبت هاي پرستاري در منزل است ابتدا درخواست خود را به همراه ليست اسامي پرستاران و پزشكي كه قرار است در اين مركز فعاليت كند را به معاونت درمان ارائه مي دهد و در صورتي كه در كميسيون 20 تاييد شد مجوز صادر و با فراهم نمودن زيرساخت ها و تجهيزات، بعد از بازديد معاونت درمان و اداره پرستاري دانشگاه و كسب تاييد نهايي مركز مي تواند فعاليتش را براي ارائه خدمت به مردم آغاز كند.
مدير پرستاري دانشگاه ارتقاء مراقبت هاي پرستاري در منزل را ضروري عنوان كرد و گفت: در جامعه اي قرار داريم كه جمعيت سالمندان در حال افزايش است و همچنين با افزايش تعداد بيماران مزمن، صعب العلاج و سرطاني، مشكلاتي را شاهد مي باشيم كه مراجعه اين بيماران به بيمارستان سخت هست و چنين بيماراني اگر مراقبت در منزل دريافت كنند آرامش رواني بهتري براي فرد و خانواده او ايجاد مي شود.
اجراي طرح ملي غربالگري سلامت ايرانيان بالاي 30 سال
فرج زاده از اجراي طرح ملي غربالگري سلامت ايرانيان بالاي30 سال به مناسبت هفته پرستار همزمان با سراسر كشور در استان خبر داد و گفت: اين طرح به منظور بهبود شاخصهاي مربوط به سلامت و شناسايي افراد مشكوك به پرفشاري خون، اضافه وزن و چاقي با تاكيد بر آموزش سبك زندگي سالم و كنترل پرفشاري خون و چاقي در بيمارستان هاي استان و طي هفته جاري در حال اجر است.
وي با اظهار اينكه آغاز اين طرح در نماز جمعه هفته گذشته بيرجند بوده است گفت: در برخي شهرستان ها نيز همكاران به سازمان ها و ادارات مراجعه دارند و غربالگري سلامت را براي كاركنان آنان انجام مي دهند.
حمايت و همراهي خانواده لازمه موفقيت پرستاران/ 2 پرستار استان برگزيده كشوري شدند
مدير پرستاري دانشگاه با اظهار اينكه پرستاري شغلي سخت و طاقت فرسا است كه لازمه موفقيت در آن همراهي و حمايت خانواده است گفت: اگر اين حمايت وجود نداشته باشد، ارائه خدمات از سوي پرستاران با نقص و مشكل مواجه مي شود.
فرج زاده با اشاره به مراسم تجليل از پرستاران برگزيده كشوري در تهران گفت: محمدرضا مقري گزيك سوپروايزر آموزشي بيمارستان وليعصر و مهدي تيموريان سوپروايزر باليني بيمارستان شفاء بشرويه نيز از جامعه پرستاري خراسان جنوبي در اين مراسم به عنوان برگزيدگان كشوري مورد تجليل قرار گرفتند.
برگزاري جشن روز پرستار و آيين نكوداشت پرستاران برگزيده استان
مدير پرستاري دانشگاه در بخش انتهايي اين گفت و گو از برگزاري جشن روز پرستار و آيين نكوداشت پرستاران برگزيده استان در روز چهارشنبه 26 دي در محل سالن شهيد دكتر رحيمي دانشگاه خبر داد و گفت: مديريت پرستاري دانشگاه از مسئولين دانشگاه، اساتيد، كاركنان و دانشجويان پرستاري براي شركت در اين مراسم دعوت مي نمايد.
فرج زاده سخنراني هاي كشوري، استاني و دانشگاهي، اجراي كارهاي هنري و تجليل از برگزيدگان استاني را برنامه هاي اين مراسم عنوان كرد و گفت: 60 نفر پرستار و نيروهاي باليني برگزيده بيمارستان هاي تابعه دانشگاه، 5 مربي برتر دانشكده هاي تحت پوشش دانشگاه و 18 نفر همكار پرستاري بازنشسته از بهمن 96 تا كنون در اين مراسم تقدير مي شوند.
قدرداني از رئيس دانشگاه و ساير مسئولين و همچنين زحمات جامعه پرستاري/ تشكر از روابط عمومي براي معرفي جايگاه پرستاري
وي در پايان با قدرداني از مديريت و همكاران روابط عمومي دانشگاه كه در هفته پرستاري سعي و تلاش دارد به معرفي جايگاه پرستاري بپردازد خاطر نشان كرد: فرصت را مغتنم شمرده و از حمايت و همراهي دكتر دهقاني رئيس دانشگاه، دكتر احمدي سرپرست معاونت درمان دانشگاه و ساير مسئولين دانشگاه با جامعه پرستاري دانشگاه نيز صميمانه قدرداني و همچنين با تشكر از تلاش همكارانم در اداره پرستاري دانشگاه، ضمن تبريك مجدد روز پرستار، از زحمات كادر پرستاري شاغل در حوزه آموزشي و درماني تقدير مي نمايم و آرزوي سلامتي و بركات الهي را براي تمامي اين عزيزان از درگاه خداوند منان خواستارم.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید