وبدا-روابط عمومی دانشگاه
توصیه های دکتر بهرامی نژاد برای رعایت موازین بهداشتی در ذبح دام روز عید قربان
خواست با توجه به فرارسیدن عید قربان با رعایت موازین بهداشتی در ذبح بهداشت دام به دلیل افزایش احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماری های مشترک
بین انسان و دام مانند تب مالت ،سیاه زخم
و کیست هیداتیک با مرکز بهداشت و اداره
دامپزشکی شهرستان همکاری لازم را عمل آوردند.
شهرستان بیرجند در زمینه نحوه و زمان استفاده از گوشت های قربان گفت : هنگامی که
دام ذبح شد نباید برای استفاده گوشت آن عجله کرد و باید دست کم 24 ساعت در دمای 4
درجه سانتیگراد نگه داری شود. در خصوص استفاده جگر و سایر احشا نیز باید حداقل 48
ساعت صبر کنند زیرا اگر دام آلوده به ویروس CCHF باشد باید
اجازه دهیم آن پدیده که گلیکولیز در لاشه مستقر شود و سبب شود اسیدیته گوشت پایین
بیاید که اگر ویروسی هم وجود داشت از بین برود.
اهمیت هوشیاری در زمینه پیشگیری از بیماری های بین انسان و دام گفت: عدم توجه به
موازین بهداشتی باعث به مخاطره افتادن سلامت جامعه می گردد که می بایست با اطلاع
رسانی و آگاهی رسانی به مردم باعث کاهش میزان موارد بروز این بیماری ها در چامعه
باشیم.
فرمانداری بیرجند در ادامه به نقش دهیاران به عنوان نماینده گان فرمانداری بیرجند
درپیگیری مشکلات بهداشتی محیط روستا، از دهیاران خواست تا درکنار بهورزان خانه های
بهداشت موجبات ارتقای سلامت محیط روستا و
روستائیان محترم را فراهم آورند.
لینک مشاهده فیلم گزارش خبری صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو
1:
دوره کمون: معمولا 3-1 روز و حداکثر 9 الی 13 روز
2:
مرحله قبل از خونریزی: 7-1 روز طول میکشد شامل: تب، ضعف، سردرد شدید، لرز،
درد شدید در ناحیه پشت، کمر و پاها، گیجی، کوفتگی و بی اشتهایی، تهوع و استفراغ
بدون ارتباط با غذا خوردن، اسهال، درد شکم و ... (لازم به ذکر است ممکن است فقط
بعضی علائم در یک فرد دیده شود).
3:
مرحله خونریزی دهنده: معمولا در روز 3 تا 5 بیماری شروع میشود و 10-1 روز طول میکشد. خونریزی در مخاطها و پتشی در
پوست، هماتوم، و سایر پدیدههای خونریزی دهنده مثل ملنا، هماتوری و خونریزی از
بینی، لثه و .. دیده میشود (لازم به ذکر است در بعضی موارد خونریزی قابل دید
مراقبین بیمار نیست که یکی از علل تاخیر در تشخیص میباشد.)
توصیه های مهم :
- خرید
گوشت صرفا از مراکز مجاز و مورد تایید دامپزشکی انجام پذیرد. - از
کشتار دام ها بدون نظارت دامپزشکی جدا خودداری نمایید. - گوشت
خریداری شده به مدت 24 ساعت (آلایش خوراکی 48 تا 72 ساعت) در یخچال نگهداری و سپس مصرف گردد. - از
تماس مستقیم دست با لاشه دام کشتار شده و ترشحات آن جدا خودداری گردد. - در
موقع خرد نمودن گوشت حتمأ از دستکش استفاده نمایید.
نظر دهید