وبدا-روابط عمومي دانشگاه
دكتر محمودي راد:مراقبت موثر درماني بدون وجود پرستاران توانمند مقدور نيست
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، به مناسبت سالروز ميلاد حضرت زينب و گراميداشت روز پرستار، رئيس نظام پرستاري استان در پيش خطبه هاي نماز جمعه به ايراد سخنراني پرداخت.
رئيس نظام پرستاري استان با اشاره به نامگذاري سالروز ولادت حضرت زينب كبري(س) به عنوان روز پرستار گفت: حضرت زينب(س) برزرگ بانوي قيام كربلا، رنج ها و مراقبت هاي زيادي در زندگي متحمل شد
دكتر غلامحسين محمودي راد با ذكر نمونه هايي از پرستاري جسمي و رواني حضرت زينب(س) در صحنه كربلا اضافه كرد: مراقبت معنوي و سياسي آن حضرت از قيام كربلا بالاتر از اين موارد بود و كربلا در كربلا مي ماند اگر زينب(س) نبود.
وي با اظهار اينكه باعث افتخار جامعه پرستاري است كه اين ميلاد باسعادت مقارن با روز پرستار و تكريم از جايگاه پرستاران است خاطرنشان كرد: تنها رضاي خداوند و رضايت مردم باعث مي شود تا پرستاران از تلاش شبانه روزي در بخش ها، شيفت در ايام تعطيل، اعياد، خستگي و ... احساس خوشحالي كنند.
رئيس دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه، شفا و خروج بيمار با لبخند رضايت از درب بخش و بيمارستان را بهترين لحظه زندگي كاري پرستار دانست و گفت: رضايت قلبي پرستار، خشنودي خداوند و مردم است و عبادت بجز خدمت خلق نيست.
دكتر محمودي راد با اشاره به كلام حضرت زينب(س) در مجلس يزد در شام كه فرمود من چيزي جز زيبايي نديدم گفت: پرستاران هميشه در كنار مردم بودند و در تاريخ 40 ساله انقلاب مي توان به خيلي از اين موارد اشاره كرد.
وي با اشاره به فعاليت پرستاران در مسير پيروزي انقلاب براي مراقبت از آسيب ديدگان مبارزات و همچنين بيان اينكه بعد از اين دوران نيز پرستاران داوطلبانه در ميدان ها و عرصه هاي مختلف به فعاليت پرداخته اند گفت: آيا درمان در دوران دفاع مقدس بدون پرستاري اتفاق مي افتاد و مي توان پذيرفت كه خدمات مراقبتي و درماني از مجروحين و جانبازان اين دوران بدون فعاليت پرستاران شدني بود؟
رئيس نظام پرستاري استان با تاكيد بر مشاركت فعال پرستاران در تمامي عرصه ها گفت: مراقبت موثرو كم عارضه در دنياي پزشكي و درماني بدون پرستاران توانمند، علمي و آموزش ديده و مجهز به آموزش روز مقدور نمي باشد.
دكتر محمودي راد در ادامه به مشكلات پرستاران پرداخت و گفت: ماهيت پرستاري سخت ست و كمبود نيروي انساني در استان وضعيت خدمات رساني اين قشر را بغرنج تر مي كند و از مديران كشوري و استاني توقع داريم اين دغدغه جامعه پرستاري را بهتر درك كنند
وي با اشاره به شاخص هاي استاندارد تعداد پرستاران نسبت به تخت و بيمار در بخش هاي مختلف و خطراتي كه عدم اجراي آن و فشار كاري پرستار به همراه دارد گفت: وقتي خستگي از حدي فراتر رود، احتمال نقص در كار بيشتر مي شود و وقتي اضافه كاري هاي پي در پي ، حجم كاري بالا وجود دارد و با اين شرايط جان عزيزان ما در دست خادمين سلامت باشد، بيمار و پرستار در معرض خطر بيشتري قرار مي گيرند.
رئيس نظام پرستاري استان با اعلام اينكه 14 بيمارستان در استان و 5 بيمارستان در بيرجند وجود دارد گفت: در بيمارستان هاي دولتي حدود 1500 پرستار مشغول به كار مي باشندو براي اينكه حداقل مراقبت ايمن انجام شود اين تعداد بايد به حدود 2 برابر برسد.
دكتر محمودي راد با اشاره به جذب نيروي پرستاري، كمك پرستاري براي فعاليت در بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند و سايرتلاش هايي كه در اين زمينه در طرح تحول نظام سلامت رخ داده است گفت: با اين وجود براي رسيدن به شاخص هاي كيفي مراقبت از بيماران، تعداد پرستاران موجود كفايت نمي كند.
وي با بيان اينكه آموزش و تربيت نيروي پرستاري براي فعاليت در سطوح پيشگيري اول، دوم و سوم انجام مي شود گفت: در سطح اول پيشگيري، پرستاران قادرند با افزايش توانايي جسمي، رواني، آموزش بهداشت، تغذيه، خودمراقبتي و مراقبت هاي بهداشتي در جامعه به پيشگيري از بيمار شدن مردم و حداقل شيوع بيماري كمك كنند.
رئيس دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه با بيان اينكه پيشگيري سطح دوم در بيمارستان انجام مي شود گفت: مراقبت و كمك به درمان بيمار براي جلوگيري از عوارض بيشتر بيماري در اين مرحله صورت مي گيرد.
دكتر محمودي راد سطح سوم پيشگيري را جلوگيري از انواع معلوليت هاي وكمك به بازتواني بيماران دانست و گفت: براي اجراي اين سطح تصميماتي در دانشگاه براي جذب رشته هاي توانبخشي، كارشناسي ارشد پرستاري توانبخشي و سالمندان گرفته شده است.
وي با بيان اينكه طبق شاخص هاي سازمان جهاني بهداشت، خراسان جنوبي استاني است كه به سمت سالمند شدن پيش مي رود گفت: در اين صورت نياز به مراقبيني است كه به صورت تخصصي به اين اقشار خدمات ارائه بدهند.
دكتر محمودي راد از وجود 8 دانشكده پرستاري دولتي و آزاد در سطح استان خبر داد و گفت: علاوه بر رشته هاي كارشناسي پرستاري، مامايي و فوريت هاي پزشكي در سطح استان، 4 رشته كارشناسي ارشد پرستاري اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان و بيماري هاي داخلي جراحي در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند ارائه مي شود و از سال 95 نيز رشته دكتراي پرستاري پذيرش دانشجو داريم.
وي در پايان به درخواست هاي جامعه پرستاري پرداخت و جذب نيروي انساني را مهمترين نياز استان مطرح كرد و گفت:اجراي قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري يكي از خواسته هاي جدي است كه در مجلس شوراي اسلامي تصويب شده است ولي به مراحل اجرايي نرسيده و فقط در برخي مراقبت هاي پرستاري در منزل و مشاوره هاي پرستاري تعرفه گذاري صورت گرفته است.
رئيس نظام پرستاري استان با بيان اينكه تفاوت هاي عادلانه در سيستم بهداشت و درمان با توجه به اشتغال افراد از ديپلم تا فوق تخصص بايد باشد اما تبعيض پذيرفتني نيست، عدالت در پرداخت را ديگر خواسته اين قشر دانست.
دكتر محمودي راد با اظهار اينكه پرستاري جزء مشاغل سخت است گفت: پرستاران نيز بايد شامل قانون بازنشتگي اين مشاغل قرار گيرند ولي متاسفانه به دليل كمبود نيروي انساني، عدم تامين اعتبارات قابليت اجرايي پيدا نمي كندو اميدواريم شرايطي فراهم شود تا همكاران ما كه در شغل طاقت فرساي پرستاران هستند از مزاياي اين قانون استفاده كنند.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید