وبدا-روابط عمومي دانشگاه
دكتر ميري:بايد سبك زندگي حسيني در جامعه نهادينه شود/ به نهضت كربلا افتخار كنيم
همزمان با دهه اول محرم و ايام سوگواري حضرت اباعبدالله الحسين(ع)، به همت دانشكده بهداشت ژورنال كلاب ظرفيت عظيم عاشورا در سبك زندگي جهان امروزي در سالن اجتماعات كتابخانه مركزي دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، رئيس دانشكده بهداشت با اشاره به التزام ديني به عنوان يكي از شاخصهاي مهمي كه روانشناسان درباره آن بحث دارند گفت: التزام ديني يعني فرد ديندار در پي كسب معرفت نسبت به پروردگار، انبياء و اولياء دين، انجام تكاليف و احكام ديني را در حيطه هاي رفتارهاي شخصي اجتماعي و اقتصادي خود پايبند بداند و به آنها عمل كند .
دكتر محمد رضا ميري افزود: دين روح حاكم بر زندگي يك انسان مسلمان واقع مي شود و بدين معنا نمي توان گفت كه سبك زندگي او يك چيز ديگري است و دين او چيز ديگري است. بلكه اينگونه است كه دين او سبك زندگي اوست و سبك زندگي او دين آن انسان است. و آن دو در هم تنيده هستند و از هم جدا نيستند.
وي با بيان اينكه اساس اسلام بر اين است كه سبك زندگي، يك سبك اخلاق مدارانه باشد گفت: بايد سبك زندگي حسيني را در جامعه نهادينه كنيم
رئيس دانشكده بهداشت ادامه داد: سبكي كه در آن پايبندي به ايمان و باورهاي ديني را شكل مي دهد يك انتخاب درست و آزادانه و يكي از درسهايي است كه مي توان از سبك زندگي حضرت آموخت چرا كه امام حسين(ع) در مسير كربلا افراد را به اسلام دعوت مي كرد اما هرگز آنان را مجبور نمي كرد.
دكتر ميري با بيان اينكه درس بزرگ كربلا اين است كه دنيا ارزش ذلت و وابستگي را ندارد گفت: همه ما بايد به اين نهضت افتخار كنيم و از آن درس و رهنمود بگيريم .
دكتر نگين ناصح عضو هيئت علمي دانشكده بهداشت نيز به بيان مطالبي با محوريت نگرشي بر اخلاق اجتماعي در سيره و سخنان امام حسين (ع) و تطبيق آن با قرآن كريم پرداخت
وي ابعاد اخلاق اجتماعي را شامل رذايل و فضايل اخلاقي برشمرد و افزود: صله رحم به معناي «با خويشان اتحاد و پيوستگي داشتن» است و به روايت امام حسين(ع) هر كس كه دوستي داشته باشد اجل او به تاخير افتد و روزيش زياد شود. پس بر او باد بر صله رحم و پيوند با خويشاوندان
عضو هيئت علمي دانشكده بهداشت با بيان اينكه يكي از ارزش هاي پسنده و تاثير گذار بر زندگي اجتماعي انسان نيكو كاري است. گفت: امام حسين (ع) در روايتي در اين باره مي فرمايند:هر كسي در نيكي كردن به برادران خود شتاب كند فردا نتيجه آن را خواهد ديد و كسي كه براي خدا به برادر خود كمك كند خدا او را به هنگام نيازمندي پاداش مي دهد بيش از آنچه به ديگران كمك كرده بلاها را از او دور مي سازد.
دكتر ناصح با اظهار اينكه بذل و بخشش از اوصاف اخلاقي است كه در مكتب حسيني بر آن توجه و در فرهنگ قراني بر آن تاكيد شده است تصريح كرد: امام حسين (ع) الگوي نمونه در بخشش و بر طرف كردن نياز ديگران بودند
وي با بيان اينكه عفو يكي ديگر از مكارم و محاسن اخلاق در ارتباط اجتماعي است كه به معناي گذشت كردن بر كسي و ترك كردن مجازاتي را كه شايسته آن است و خود داري از مواخذه او است. گفت: امام حسين (ع) در مورد عفو و گذشت مي فرمايند: همانا بخشنده ترين انسان ها كساني هستند كه در هنگام قدرت عفو كنند.
عضو هيئت علمي دانشكده بهداشت با اظهار اينكه وفادار به كسي مي گويند كه داراي صفت پسنديده وفا باشد يعني قول و قرارهاي خود پايبند باشد به طوريكه حاضر نباشد در هيچ وضعيتي بر خلافش عمل كند افزود: امام حسين (ع) مي فرمايند : وفاداري مروت است. و خداوند متعال نيز در آيه 34 سورۀ اسراء مي فرمايد: و به عهد خود وفا كنيد، كه از عهد سوال مي شود
دكتر ناصح امانت داري را از ديگر فضايل اخلاقي دانست و گفت: امين و امانت دار در امانند و كسي كه داراي صفت رازداري باشد نيز امانت دار است. چون راز يك امانت است و با رازداري مي توان آبرو داري كرد چرا كه آبرو از هر سرمايه اي بالاتر است و بايد در حفظ آن كوشيد
وي همچنين در ادامه با بيان اينكه رذايل اخلاقي مجموعه صفات ناپسندي هستند كه موجب هلاكت و بدبختي روح مي شوند و آن را از رسيدن به سعادت ابدي باز مي دارند. گفت: عيب جويي و هرزه زباني، غيبت، دروغ و سوگند زياد را از رذايل اخلاقي برشمرد.
دكتر ناصح خاطرنشان كرد: غيبت كردن بدترين رذيله اخلاقي در روابط اجتماعي است چون سبب از بين بردن آبروي ديگران مي شود
در اين برنامه تربيت زير نگاه امام حسين (ع) و نقش اخلاق اجتماعي در سبك زندگي امروز از ديگر موضوعاتي بود كه به آن پرداخته شد.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید