وبدا-روابط عمومي دانشگاه
محفل هفتگي انس با قرآن كريم و قرائت زيارت عاشورا برگزار شد
محفل تفسير و انس با قرآن كريم، صبح روز شنبه در مسجد شهداي گمنام برگزار شد، پيش از اين مراسم نيز زيارت پرفيض عاشورا نيز به رسم دهه اول محرم هر ساله قرائت و در پايان نيز به مقام شامخ شهداي گمنام دانشگاه، اداي احترام شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، مفسر قرآن كريم در اين نشست به تفسير ادامه ايات سوره غافر پرداخت و گفت: خيلي از حوادث و مشكلات به بركت دعاي ملائكه رفع ميشود همانطور كه دعاي ملائكه ادامه دارد و ميگويند پروردگارا اينهارا به باغها و بهشت جاودانه اي كه وعده دادي داخل كن و خدايا اطراف انهارا پر كن از كساني كه صلاحيت دارند كه از پدران و فرزندان و همسرانشان هستند . كه اين خود يك نويد بسيار زيبايي است كه پروردگار به اهل ايمان ميدهد كه اهل ايمان با نزديكان و خانواده خويش اجتماع خواهند كرد البته اگر صلاحيت داشته باشند .
دكتر غلامرضا بهنام افزود: نكته اي كه از اين ايه (9) سوره غافر استنباط ميشود اين هست كه ما پيروز ي و شكست را نبايد با معيارهاي دنيوي و اخروي خودمان لحاظ كنيم همانطور كه امير المومنين حضرت علي(ع) در حكمتي از نهج البلاغه جمله اي زيبا دارند و مي فرمايند: غنا و فقير بعد از عرضه شدن انسانها در پيشگاه خداوند مشخص خواهد شد در انجاست خواهيم فهميد كه فقير و ثروتمند واقعي چه كسي است . و در واقع پيروزي واقعي در آنجا است .
وي با اشاره به جايگاه مستكبران و مستضعفان درروز قيامت خاطرنشان كرد: همانطور كه در قبل هم گفته شد انسانها در قبال دعوت الهي 2 دسته هستند يك عده اي دعوت الهي را ميپذيرند و مشمول دعاي الهي مي شوند و گروه دوم اينگونه نيستند ودست رد به دعوت الهي مي زدند كه اينان كافران و مشركان هستند و ايه 10 سوره غافر اشاره به گروه دوم دارد.
مفسر قرآن كريم با اعلام اين سوال كه نزديك بودن نشانه دهنده چيست ؟ ادامه داد : نشاندهنده قرب است و كفار هيچگونه قربي به خداوند ندارند و اينان خيلي بد اعمال خويش راانجام داده اند و مقامي در پيشگاه خداوند ندارند.
دكتر بهنام تصريح كرد:آيه 10سوره غافر آيه در قرآن اثبات مي كند وجود عالمي بين دنيا و آخرت را بنام عالم برزخ يا عالم قبر .عالم برزخ را در روايات عالم قبر ناميده اند و قبر به معني پوشش هست. و قبر به اين معنا نيست كه افراد در بالاسر ان حاضر مي شوند و دعا و اياتي ميخوانند و آن را نثار روح آن ميت ميكند خير اين گور ناميده ميشود نه قبر و در عالم قبر يا برزخ كه سوالات نكير و منكر پرسيده ميشود نه عالم گور ..
وي افزود: هنگامي كه انسان چشم از اين دنيا فرو بست بلافاصله به دنياي ديگر انتقال پيدا ميكند و چون پوشيده از ديد انسانها ي اين دنياست به ان عالم قبر ميگويند.و خيليه ا هستند كه در قبر ظاهري ندارند و مراد در اينجا عالم برزخ ميباشد .
حافظ كل قرآن كريم با طرح اين سوال كه فلسفه عالم برزخ چيست؟ گفت: عالم برزخ، عالم زمان نيس و عالم زمان مختص به همين دنياست نه دنياي برزخ و يكي از كاركردهاي عالم برزخ بازسازي هويت روح مي باشد و يكي از اسرار درنگ عالم برزخ همين است كه روح مي بايست در ان عالم خود را هويت بدهد لذا يك سري از كمبودها در عالم برزخ برطرف ميگردد
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید