وبدا-روابط عمومي دانشگاه
موارد تغذيه اي كه بايد در بيماران مصرف كننده وارفارين رعايت شود
ميزان ويتامينk موجود در رژيم غذايي، مهمترين عامل تغذيه اي تاثيرگذار برعملكرد وارفارين
معمولا سبزيجات با برگ سبز، كلم وكاهو بيشترين مقدار از اين ويتامين را دارند و از طرفي اكثرميوه جات وغلات از اين نظر فقير مي باشند.
اگر در يك روز از چند غذاي حاوي مقدار متوسط اين ويتامين استفاده كرديد بدانيد كه مقدار زيادي از اين ويتامين را در اين روز دريافت نموده ايد . به همين دليل سعي كنيد كه مقدار ويتامين k غذاهاي مصرفي خود را محاسبه كنيد.
از طرفي برخي از گياهان دارويي و عصاره هاي گياهي با عملكرد وارافارين تداخل دارند مانند زنجبيل و چاي سبز كه مصرف آن ها نيز بايد محدود گردد و با نظر پزشك استفاده شوند.
گروه غذايي | غذاهاي غني از ويتامين K | توضيحات |
گروه شير ولبنيات | تمامي فراورده هاي لبني مقدار كمي از اين ويتامين دارند. | مصرف انواع شير و پنير و ماست كم چرب بلا مانع است. |
گروه سبزيجات | تمامي سبزيجات برگ سبز مانند اسفناج،كاهو، سبزي خوردن، مارچوبه، كلم بروكسل، انواع كلم وگل كلم، شلغم و...... | مصرف ساير سبزيجات مانند كدو وبادمجان و... آزاد است. |
گروه ميوه ها | ميوه هاي سبز رنگ مانند كيوي وگوجه سبز | علاوه بر ميوه هاي سبز رنگ، انار، انبه وگريپ فروت نيز باعث تغيير در عملكرد وارفارين مي شوند و بايد از مصرف آن ها خودداري شود . مصرف ساير ميوه ها بدون مشكل است. |
گروه نان و غلات | منابع قابل توجهي از اين ويتامين نمي باشند. | مصرف انواع نان وبرنج وماكاروني وبيسكويت و... بلامانع است. |
گروه گوشت | جگر مرغ و گوسفند و گوساله و همچنين دل و قلوه | مصرف ساير انواع گوشت مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهي ، ميگو وتخم مرغ بلا مانع است. |
روغن ها و چربي ها | روغنهاي كانولا ، سويا ، مارگارين و مايونزهاي توليد شده از روغن سويا | مصرف روغن ذرت وافتابگردان در حد مجاز منعي ندارد. |
شيريني جات و دسر ها | منبع ويتامين K نيستند. | منع مصرفي ندارند. |
مركز اطلاع رساني دارو ها و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
نظر دهید