پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی
دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در رشتههای تخصصی کودکان ، بیهوشی و طب اورژانس منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، به منظور تامین نیاز آموزشی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای تربیت دستیار تخصصی در رشتههای طب اورژانس، بیهوشی و کودکان در سال تحصیلی 1404-1403 و به استناد موضوع 17 یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی برای تکمیل ظرفیت، پذیرش به صورت مستقیم از دوره کارورزی ( به استثنا پذیرفته شدگان مقطع پزشکی عمومی با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال 1392"بومی") با شرایط زیر انجام میپذیرد؛
1-لازم است کارورزان داوطلب تا 30 آذر ماه 1403، حداقل به میزان 10 ماه از دوره کارورزی خود را سپری کرده باشند.
2- ضروری است حداقلهای زیر از هر بخش چرخشی در دوره کارورزی گذرانده شده باشد:
-
-
2 ماه جراحی عمومی و یا 1 ماه جراحی عمومی و 1 ماه از بخشهای جراحی مینور
-
بیماریهای داخلی و بیماریهای قلب و عروق جمعاً 2 ماه
-
1 ماه زنان و زایمان
-
2 ماه کودکان
-
1 ماه طب اورژانس
-
2 ماه بخش های اختیاری
-
3-کارورزان داوطلب واجد شرایط می توانند درخواست خود را به ترتیب اولویت انتخابی در هر سه رشته تخصصی کودکان، بیهوشی وطب اورژانس، به دانشگاه محل تحصیل و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشتهها باشد به دانشگاه کلان منطقه ارایه و در صورت احراز شرایط بر اساس اولویتهای مندرج در این دستورالعمل در یکی از سه رشته تخصصی فوقالذکر پذیرفته شوند.
4- ثبتنام پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی، پس از بررسی مدارک کارورزان متقاضی واجد شرایط توسط معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی محل تحصیل، می بایست از طریق سامانههای موجود در آموزش دانشگاههای علوم پزشکی کشور صورت پذیرد.
5- دانشجوی پزشکی مهمان از طریق دانشگاه علوم پزشکی مبدا و دانشجوی انتقالی و یا مهمان دایم از طریق دانشگاه علوم پزشکی مقصد، (در صورت دارا بودن شرایط مندرج در دستورالعمل مطروحه ) مشمول برخورداری از این دستورالعمل میباشند.
6-دانشجویان پزشکی دانشگاههای علوم پزشکی آزاد و شاهد نیز مشمول دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی می باشند و در صورت متقاضی بودن می توانند درخواست خود را به دانشگاه علوم پزشکیکلان منطقه ارایه نمایند.
تبصره: کارورزان دانشگاههای علوم پزشکی آزاد تهران و شاهد واجد شرایط این دستورالعمل میتوانند درخواست خود را از طریق دانشگاههای علوم پزشکیکلان منطقه شهرتهران (دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، بقیه الله و ارتش) ارایه نمایند.
7- در خصوص چگونگی پرداخت شهریه بخش های باقیمانده دانشجویان پزشکی شهریه پرداز دانشگاههای علوم پزشکی که مشمول برخورداری از این دستورالعمل می باشند، تصمیم بر اساس مصوبات هیات امنا مشترک دانشگاههای علوم پزشکی کشور خواهد بود.
8- در صورت بالا بودن تعداد داوطلب ، اولویت پذیرش با حائزین شرایط بومی منطقه خواهد بود. و در صورت بالا بودن تعداد نفرات داوطلب واجد شرایط بومی منطقه ، اولویت بعدی بر اساس میانگین جمع معدل مکتسبه داوطلب در دوره های گذرانده از مقطع آموزش پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی و رتبه بندی آنان با نظر معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل مقطع پزشکی عمومی انجام خواهد شد.
9-داوطلب متقاضی دستیاری مستقیم ازمقطع کارورزی صرفاً میتواند در همان دانشگاه محل تحصیل، دستیاری را شروع نماید و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشتهها باشد ، داوطلب متقاضی به دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه معرفی خواهند شد.
10 - داوطلبان درصورت پذیرفته شدن و شروع دوره دستیاری از تاریخ 1/10/1403 ، در صورتیکه تا تاریخ 31/6/1404 بتوانند بمدت 8 ماه از طول دوره آموزش دستیاری سال اول را تکمیل نمایند مجاز به شرکت در آزمون ارتقا 1 به 2 در سال 1404 خواهند بود . این دستیاران درصورت تکمیل طول دوره آموزش دستیاری مطابق برنامه آموزشی و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی مرتبط ، مجاز به شرکت در آزمون ارتقا گواهینامه خواهند بود.
11- کارورزانی که حداکثر تا 29 اسفند ماه 1403 ، حداقل به میزان 10 ماه از دوره کارورزی خود را مطابق بند 2 این دستورالعمل سپری کرده و در صورت پذیرفته شدن بتوانند تا تاریخ 1/1/1404 شروع به دوره دستیاری نمایند، این دسته از داوطلبان ، مجاز به شرکت در آزمون ارتقا 1 به 2 در سال1404 نخواهند بود و درصورت تکمیل آموزش دستیاری درسال اول مجاز به شرکت در آزمون دو ارتقا همزمان 1 به 2 و 2 به 3 در سال 1405 خواهند بود.
همچنین تاکید می گردد این دستیاران نیز درصورت تکمیل طول دوره آموزش دستیاری مطابق برنامه آموزشی و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی مرتبط ، مجاز به شرکت در آزمون ارتقا گواهینامه خواهند بود.
12- افرادی که پذیرش آنها در دوره پزشکی عمومی با استفاده از سهمیهقانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال 1392 بوده است مشمول برخورداری از این مصوبه نخواهند بود.
تبصره:
دانشجویان پزشکی استعدادهای درخشان مشمول برخورداری از " دستورالعمل اجرائی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر در دورههای تخصصی صرفاً در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در رشتههای تخصصی کودکان ، بیهوشی و طب اورژانس" مجاز به بهره برداری از این دستورالعمل می باشند.
13-لازم است ضوابط و مقررات مربوط به نقص عضو مؤثر جسمی یا روانی در خصوص پذیرش مستقیم از دوره کارورزی در ابتدای دوره و توسط معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل دستیاری بررسی شود و در صورت احراز شروع به دوره مینمایند.
14-پذیرفتهشدگان ، تحت هیچ شرایطی اجازه درخواست تغییر رشته یا تغییر محل (انتقال) در طول دوران دستیاری نخواهند داشت.
15-هرگاه مابه التفاوت ماههای کارورزی دوره پزشکی عمومی سپری شده تا 18 ماه مصوب ، به لحاظ زمانی در دوره دستیاری رشته پذیرفته شده تکمیل گردید ، دانشگاه محل تحصیل دستیاری، ریز نمرات دوره دستیاری گذرانده را به دانشگاه محل تحصیل مقطع پزشکی عمومی ارسال و پس از انجام مراحل قانونی فارغ التحصیلی توسط دانشگاه محل تحصیل در مقطع پزشکی عمومی و مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، جهت دریافت شماره نظام به سازمان نظام پزشکی معرفی خواهندشد.
16- اگر کل دوره کاورزی داوطلب به پایان رسیده و فقط از پایان نامه دفاع نکرده باشد مشمول بهره برداری از این دستورالعمل می باشد و در صورت پذیرش و شروع دستیاری ، دفاع از پایاننامه ویا ارایه مقاله مطابق با دستورالعمل مصوب در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی و انجام مراحل فارغالتحصیلی در دوره پزشکیعمومی مطابق بند 15 این دستورالعمل تا قبل از معرفی به نظامپزشکی می بایست حتماً پایان یافته باشد.
17- در خصوص انصراف دستیاران در ماههای اول، اگر جمع دوره کارورزی و دستیاری گذارنده شده کمتر از 18 ماه باشد این گروه از افراد می بایست به تکمیل دوره آموزش مقطع پزشکی عمومی خود بازگردند و مابه التفاوت را در دوره کارورزی سپری نمایند. (نوع بخش و چرخش با نظر معاونت آموزشی دانشگاه خواهد بود).از جمله موکداً اعلام میگردد که این دسته از افراد مشمول کلیه قوانین و مقررات مرتبط با انصراف دستیاران (اخذ غرامت) و نیز معرفی به نظام وظیفه (در صورت مشمول بودن) خواهند بود. بدیهی است ادامه تحصیل این افراد در دوره دستیاری مطابق مجموعه قوانین و مقرارت آزمون پذیرش دستیاری تخصصی می باشد.
18- پذیرفتهشدگان ، چنانچه تا شروع دوره دستیاری موفق به گذراندن آزمون صلاحیت بالینی نشده اند، ملزم به گذراندن آزمون صلاحیت بالینی نخواهند بود.
تاکید میگردد دستیاران درصورت انصراف در هر مرحله از دوره دستیاری، ضمن تاکید موارد مندرج در بند 18 این دستورالعمل و انجام گذراندن مابهالتفاوت بخش های کارورزی، ملزم به گذراندن آزمون صلاحیت بالینی نیز می باشند.
19- پذیرفتهشدگان با شروع دوره دستیاری همانند سایر دستیاران پذیرفته شده در پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری و مطابق با مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی، ، مشمول دریافت حقالزحمه دستیاری خواهند بود.
20-در مورد دستیاران مرد که مشمول خدمت نظام وظیفه عمومی می باشند در هنگام شروع دوره دستیاری ، هماهنگی و مکاتبات لازم با سازمان نظام وظیفه عمومی برای تمدید معافیت تحصیلی ، از طریق دبیرخانه شورای پزشکی عمومی و دانشگاه های علوم پزشکی محل تحصیل انجام خواهدشد.
21- انجام تعهدات و خدمات قانونی این دسته از داوطلبان به صورت تجمیعی ( تجمیع طرح قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان، خدمت نظام وظیفه عمومی برای داوطلبان مرد و ضریب K تخصصی) به پس از فارغ التحصیلی دوره دستیاری تخصصی موکول می شود.
23-دستیاران در سال آخر دوره دستیاری و پس از قبولی در آزمونهای گواهینامه-دانشنامه تخصصی در صورت احراز شرایط در اولویت جذب طبق قانون نحوه تأمین اعضای هیأتعلمی دانشگاهها در دانشگاه محل تحصیل خود خواهند بود.
24- دستیاران از ابتدای پذیرش و شروع دستیاری میتوانند از مزایای آیین نامه بورس تحصیلی دانشگاه هایعلوم پزشکی کشور و سایر ارگان ها و دستگاه ها و موسسات کشور بهرهمند شوند.
25- معاونت آموزشی دانشگاه موظف خواهد بود اسامی و تاریخ شروع به دوره دستیاری پذیرفته شدگان نهایی بشرح این دستورالعمل را به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی و مرکز سنجش اموزش پزشکی اعلام نماید.
نظر دهید