برگزاری جلسه تخصصی پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی و عروقی در دانشگاه
جلسهای تخصصی با محوریت «طراحی برنامههای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی و عروقی و پرفشاری خون» در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه، دکتر غلامحسین محمودی راد، رئیس این دانشکده، در این جلسه خاطرنشان کرد: «هدف ما افزایش آگاهی عمومی و تغییر رفتارهای پرخطر در سبک زندگی افراد است. آموزش روشهای سادهای همچون کاهش مصرف نمک، اصلاح رژیم غذایی و تشویق به فعالیت بدنی باید به گونهای هدفمند و با همکاری نهادهای محلی اجرا شود.»
دکتر طوبی کاظمی، رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق دانشگاه، در ادامه به یافتههای پژوهش ملی STEP اشاره کرد و گفت: «استان خراسان جنوبی با دو چالش عمده مواجه است: کمترین سطح آگاهی عمومی در خصوص علائم و روشهای پیشگیری از پرفشاری خون و بیماریهای قلبی و همچنین بالاترین میزان مصرف نمک در سبد غذایی خانوارها که از عوامل اصلی افزایش خطر این بیماریها محسوب میشود.»
در این جلسه، به بررسی راهکارهای عملیاتی برای دستیابی به اهداف پیشگیری اولیه از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی پرداخته شد. شرکتکنندگان بر طراحی کمپینهای آموزشی جامعهمحور با همکاری هلال احمر و بهرهگیری از ظرفیت رسانههای محلی، مدارس و مساجد تأکید کردند. همچنین آموزش نیروهای بهداشت محلی و پرستاران به عنوان سفیران سلامت در مناطق دورافتاده و اجرای برنامههای غربالگری رایگان فشار خون و مشاورههای تغذیهای در سطح شهرستانها از دیگر موارد مورد بحث بود.
در پایان جلسه، مقرر شد سند اولیه برنامه پیشگیری اولیه تا پایان فصل جاری تدوین شود و گفتوگو با استانداری و شهرداریها برای تأمین حمایتهای لازم و اختصاص بودجه به پروژههای سلامت محور آغاز گردد.
نظر دهید