بازدید معاون بهداشتی دانشگاه از اجرای طرح تکمیلی فلج اطفال کودکان زیر 5 سال در سربیشه
معاون بهداشتی دانشگاه و تیم همراه روز گذشته و همزمان با آغاز مرحله اول اجرای طرح تکمیلی فلج اطفال کودکان زیر 5 سال به سربیشه رفت و از نحوه اجرای این برنامه بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه، دکتر مجید شایسته در سفر به سربیشه از مراکز خدمات جامع سلامت مود ، کلاته سلیمان ، سربیشه و روستا های تیم سیار بازدید کرد و در مورد این طرح گفت: گروه سنی هدف برنامه کودکان زیر 5 سال هستند که در نوبت اول متولدین 16 دی 1397 لغایت 19 دی 1402 و در نوبت دوم متولدین 16 دی 1397 لغایت 17 بهمن 1402 و در مناطق تیم سیار، مناطق با پوشش پایین واکسیناسیون و همچنین اتباع غیر ایرانی واکسن تزریق خواهد شد.
وی با اظهار اینکه کودکان درمعرض خطر فلج اطفال هستند که ممکن است باعث مرگ یا معلولیت دائم آنها شود با خوراندن قطره فلج آنها رانجات دهید. خاطرنشان کرد:فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنه ای متغیر از عفونت بدون علامت تا عفونت مغز، فلج و مرگ است. عامل بیماریزا ویروس وحشی فلج اطفال است که در دو تیپ ( ۱و ۳) می تواند سبب ایجاد بیماری شود. وقوع موارد تک گیر و همه گیر این بیماری اکثرا" در تابستان و پائیز رخ می دهند. فلج اطفال در هر سنی ممکن است اتفاق افتد ولی بیشتر بیماری کودکان و نوجوانان است. تنها مخزن ویروس، انسان است. ویروس در محیط غیر زنده در مدت کوتاهی از بین می رود. در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پائینی است ویروس معمولا" از طریق مدفوعی- دهانی سرایت می کند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان نیز با بیان اینکه برنامه ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن از مهمترین برنامه های مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور است. گفت:هرچند که تلاش ها برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه افغانستان و پاکستان همچنان تداوم دارد ولی افزایش تردد به داخل کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه و همچنین پوشش پائین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق دو کشور نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان می باشد.
محمد رضا جمع آور افزود: تداوم وضعیت عاری از فلج اطفال طی سال های اخیر، مبین تلاش های همکاران سطوح محیطی شبکه های بهداشت و درمان در جهت دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون جاری و انجام با کیفیت عملیات ایمن سازی تکمیلی به شکل سالانه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی و برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال لازم است.