بازنشستگان مرکز بهداشت بیرجند تجلیل شدند

مراسم تجلیل و بزرگداشت مقام و منزلت بازنشستگان مرکز بهداشت شهرستان بیرجند، با حضور 21 نفر از همکاران بازنشسته دو سال اخیر این مرکز در محل مجتمع رفاهی تفریحی  سلامت دانشگاه برگزار شد و از همکاران با اهداء لوح تقدیر، شاخه گل و یک دستگاه فشارسنج به رسم یادبود تقدیر و تشکر به عمل آمد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت بیرجند، سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بیرجند با اشاره به اهمیت دوران بازنشستگی در زندگی تک تک افراد جامعه در هر شغل و حرفه ای گفت: سخن گفتن از ارزش سالیان طولانی فعالیت سازنده شما عزیزان آسان نیست، به طور قطع این تلاش، پشتوانه‌ای ارزنده برای استحکام پایه‌های سلامت کشور بوده است و ما  تلاشتان را ارج می‌نهیم و پاسداری از زحماتتان را تکلیف خود می‌دانیم.
 دکتر حسن بهرامی نژاد با اشاره به نقش و جایگاه خانواده در اسلام گفت: خانواده یکی از ارزشمندترین نهاد های انسانی است که از همان ابتدای پیدایش، همراه با تغییرات مختلف زندگی بشر، تغییر داشته است. خانواده شالوده‌ی حیات اجتماعی محسوب می‌شود و گذشته از وظیفه‌ی فرزندآوری و پرورش کودک که موجب استمرار و بقای نوع بشر بوده و وظایف متعدد دیگری از جمله فعالیت‌های اقتصادی، آموزش و پرورش و اجتماعی کردن فرزند را نیز بر عهده خانواده است و جهان امروز در مسیر دگرگونی و تغییر و تحولات فزآینده‌ای قرار گرفته و همزمان با چالش‌ها و بحران‌های نو در عرصه‌های مختلفی مثل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... روبه‌رو شده است.
 وی خاطرنشان کرد: جایگاه معنوی خانواده به عنوان تأثیرگذارترین نهاد تربیتی در پرورش سرمایه‌های انسانی از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ به نحوی که در آموزه‌های دین مبین اسلام سلامت اجتماعی و صلابت هر جامعه‌ای مرهون وجود خانواده‌های سالم و با تقواست. در این میان آنچه که بیش از همه در توصیه‌های قرآنی و سخنان گهربار ائمه معصومین سفارش مؤکد به آن شده جایگاه نهاد خانواده و رعایت تکریم و حفظ حرمت سالمندان و خردمندان به عنوان بزرگان خانواده و اجتماع است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان بیرجند، با بیان اینکه بازنشستگی مرحله عبور ازچالش ها و مشکلات شغلی و کاری برای تامین معاش خانواده است که ثمره این تلاش ها در سنین بالا کانون گرم خانواده ایست که بنیان آن طی سالهای متمادی قبل بنا شده است گفت: بازنشستگی ، واقعیتی است که در زندگی شغلی نیروی انسانی رخ می‌دهد و البته به دلایلی ممکن است زودتر از موعد اتفاق بیافتند. بازنشستگی، دارای ابعاد و طبقات مختلف فردی، اجتماعی و اقتصادی است. بازنشستگی اغلب با سنین سالمندی همراه است؛  به دلیل اینکه بازنشستگی و سالمندی اغلب پدیده‌های مرتبطی هستند که در یک زمان رخ می‌دهند؛ اکثر افراد مشغول به کار، در اواخر دوره میان‌سالی و در آغاز دوره سالمندی بازنشسته می‌شوند؛  شروع بازنشستگی با تغییر و تحولات زیادی همراه است که در ابعاد روانی و جسمی اتفاق می‌افتد؛  به همین دلیل اخیراً به ارتقای سلامت و رضایت از زندگی افراد بازنشسته و فعال ماندن آنها در سنین بالا توجه زیادی می‌شود.؛ رضایت از زندگی در افراد بازنشسته یکی از عوامل سازگاری بر ابعاد مختلف زندگی است ؛ رضایت از زندگی در بازنشستگان می‌تواند بر ارزیابی مثبت شناختی عاطفی که فرد از زندگی خود دارد، تعریف شود؛ رضایت از زندگی بازنشستگان، تحت تأثیر متغیرهایی مثل حمایت اجتماعی، وضعیت جسمانی، منابع کنترل درونی و بیرونی و وضعیت مالی باشد.

دکتر بهرامی نژاد افزود: بازنشستگان عزیز، امروز ما بر این باوریم که سلامت جامعه را مدیون تلاش‌های بی‌دریغ شما خردورزانی که طی سال‌های فعالیت خود از هیچ کوششی مضایقه نداشته و با پشتکار و سخت‌کوشی وصف‌ناپذیردرعرصه سلامت این مرز و بوم، تلاش نموده اید، هستیم.

وی با اشاره به  تاریخچه نام گذاری و گرامیداشت مقام و منزلت سالمندان در کشور گفت: از  سال1386،  به مناسبت 25 ذی‌الحجه و نزول آیه «هل اتی» در سوره مبارکه «دهر» (الانسان) در شأن اهل بیت پیامبر (ص) که پس از سه روز روزه و انفاق افطار خود، از طرف خداوند اطعام شدند و نمادی از توجه به خانواده و استحکام پایه‌های آن در آموزه‌های دینی مسلمانان است. این  روز با نام روز «تکریم خانواده و تکریم بازنشستگان»  از سوی  شورای‌عالی فرهنگ عمومی، به‌عنوان یک مناسبت رسمی در تقویم رسمی کشور قرار گرفت تا جایگاه ارزشمند نهاد خانواده و نیز اهمیت تکریم بازنشستگان و موسپیدان و پیشکسوتان، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و پاس داشته شود.

سرپرست مرکز بهداشت بیرجند در ادامه ضمن تقدیر از خدمات ارزشمند و ارزنده همکاران در طی سال های خدمت در مرکز بهداشت شهرستان بیرجند گفت: 30 سال خدمت به جامعه در حوزه سلامت فرصتی بود برای ادای دین به شهدای انقلاب اسلامی از سوی  افرادی که در طی آن از بهترین سال های زندگی خویش گذشتند تا سلامتی را ارمغانی باشند برای تمامی افراد جامعه .

دکتر بهرامی نژاد در ادامه با بیان خاطرات تلخ و شیرین  خود در دوران خدمت به مردم شریف استان خراسان جنوبی گفت: قطعاً تلخی و شیرینی دوران خدمت برای یکایک کارکنان حوزه سلامت به یاد ماندنی و تکرار نشدنی می باشد و همین خاطرات است که ما را به ادامه راه و پیمانی که برای حفظ سلامت آهاد افراد جامعه بسته ایم امیدوار می سازد

از دیگر برنامه های این مراسم به یاد ماندنی نوحه سرائی مداح اهل بیت امین زارعی  ، خاطره گوئی  گلثوم رضا پور بهورز بازنشسته خانه بهداشت نقنج مرکز خدمات جامع سلامت روستائی خنگ ، پخش کلیپ یادمان خاطره همکاران در سطوح مختلف ارائه خدمت مرکز بهداشت بیرجند بود.

1401/05/11