وبدا-روابط عمومي دانشگاه
برگزاري مراسم گراميداشت چهل و دومين سالگرد تاسيس اورژانس
تقدير از دكتر علي دلخروشان براي طرح توسعه و بهسازي اورژانس هاي بيرجند و قاين
بنا به گزارش روابط عمومي دانشگاه، مراسم گراميداشت چهل و دومين سالگرد تاسيس اورژانس پيش بيمارستاني با حضور دكتر سيد حسن هاشمي مقام عالي وزارت بهداشت، دكتر كاظم قائمي رئيس دانشگاه و جمعي از ساير مسئولين وزارتي ، دانشگاه هاي علوم پزشكي به همراه مدعويني از مديران و پرسنل 115 سراسر كشور برگزار شد.
در اين مراسم كه روز شنبه 1 مهرماه 1396 در محل سالن همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران انجام شد دكتر علي دلخروشان مدير مركز حوادث و فوريت هاي پزشكي استان از سوي وزير بهداشت براي اجراي موفقيت آميز بهسازي و توسعه فضاي فيزيكي اورژانس مراكز آموزشي درماني وليعصر(عج) بيرجند و شهداء قاين به عنوان الگوي نمونه كشوري با دريافت تنديس و لوح مورد تقدير قرار گرفت.
در اين مراسم كه روز شنبه 1 مهرماه 1396 در محل سالن همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران انجام شد دكتر علي دلخروشان مدير مركز حوادث و فوريت هاي پزشكي استان از سوي وزير بهداشت براي اجراي موفقيت آميز بهسازي و توسعه فضاي فيزيكي اورژانس مراكز آموزشي درماني وليعصر(عج) بيرجند و شهداء قاين به عنوان الگوي نمونه كشوري با دريافت تنديس و لوح مورد تقدير قرار گرفت.
بنا به اين گزارش و به نقل از گزارش وبدا، دكتر سيد حسن هاشمي در مراسم گراميداشت چهل و دومين سالگرد تاسيس اورژانس پيش بيمارستاني با اشاره به بازگشايي مدارس و مراكز آموزشي، آغاز سال تحصيلي جديد را به دانش آموزان، دانشجويان، اساتيد و كاركنان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور تبريك گفت و همزماني آن با ماه محرم و آغاز هفته دفاع مقدس را گرامي داشت.
وزير بهداشت ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهدا، خاطرنشان كرد: آنها در راه دين، عزت و مجد و دفاع از كشور و در مسير امام حسين(ع) جان خود را فدا كردند و اميدواريم كه شهدا، خانواده هاي ايثارگران و به ويژه شهداي وزارت بهداشت با شهداي كربلا، محشور شوند.
وزير بهداشت ضمن گراميداشت ياد و خاطره شهدا، خاطرنشان كرد: آنها در راه دين، عزت و مجد و دفاع از كشور و در مسير امام حسين(ع) جان خود را فدا كردند و اميدواريم كه شهدا، خانواده هاي ايثارگران و به ويژه شهداي وزارت بهداشت با شهداي كربلا، محشور شوند.
دكتر هاشمي به خدمات گسترده و ارزشمند اورژانس در كشور اشاره كرد و افزود: نيروهاي اورژانس در طول شبانه روز، هزاران ماموريت انجام مي دهند و مسئوليت سازمان اورژانس كشور، بسيار سنگين و همراه با براي آنها و بيماران است.
وزير بهداشت از اقدامات انجام شده اورژانس در سالها و دوران گذشته تقدير كرد و گفت: در 4 سال گذشته 33 پايگاه اورژانس هوايي در كشور راه اندازي كند و خوشحاليم كه 2400 دستگاه آمبولانس جديد در سراسر كشور توزيع و حداقل 120 اورژانس بيمارستاني تجهيز شد و تعداد زيادي از نيروهاي اورژانس تحت آموزش قرار گرفتند اما همه اين اقدامات بايد در راستاي افزايش رضايتمندي مردم از خدمات حوزه سلامت انجام شود.
دكتر هاشمي تاكيد كرد: انتظار داريم كه مردم از عملكرد وزارت بهداشت، رضايت داشته باشند و خدا را شاكرم كه در مجموعه وزارت بهداشت، يكي از بخش هايي كه كمترين شكايت و نارضايتي مردم را به دنبال داشته، اورژانس بوده است و ماموريت هاي اورژانس براي افرادي انجام مي شود كه آمادگي آن حادثه را نداشته اند.
وزير بهداشت تصريح كرد: بايد تلاش خود را براي خدمت به مردم افزايش دهيم تا زمان حضور نيروهاي اورژانس در سوانح، حوادث و بالين بيماران در شهرها، جاده ها و مناطق صعب العبور، به حداقل برسد و حتما ناوگان اورژانس در بخش زميني، هوايي و دريايي در دولت دوازدهم، تقويت خواهد شد.
دكتر هاشمي ضمن تاكيد بر اهميت آموزش و افزايش آگاهي مردم در كاهش حوادث و سوانح، گفت: زماني كه تصادف و نزاعي رخ مي دهد مردم بايد بدانند كه چه اقداماتي انجام دهند. حتي اپراتورهاي اورژانس115 كشور، در زمان بروز حوادث و سوانح، مي توانند نقش مهمي در آرامش مردم و بيماران داشته باشند زيرا همه افراد و از جمله بنده، در زمان بروز حوادث، سوانح يا بروز بيماري ها ممكن است با تجربه فراوان، نتوانيم با آرامش، اقدامات اوليه را انجام دهيم و تصميم گيري كنيم.
وزير بهداشت اضافه كرد: بيماران و حادثه ديدگان، زماني كه با اورژانس 115 تماس مي گيرند، آنها را واسطي بين خود و خدا مي دانند و مهم است كه اپراتورها، بيماران و انتقال مصدومان را به طور صحيح، اولويت بندي كنند و با همراهان بيماران همكاري و آنها را راهنمايي كنند تا همكاران اورژانس به موقع حضور يابند بنابراين تماس اوليه با اپراتورهاي اورژانس و زمان رسيدن آمبولانس ها(يا موتورلانس و بالگرد اورژانس) خيلي مهم است زيرا هر ثانيه در زمان رسيدن آمبولانس براي بيماران، مصدومان و همراهان آنها به اندازه يك سال، مي گذرد.
دكتر هاشمي اظهار داشت: گاهي اوقات مي بينيد كه تقدير الهي اين گونه است كه عمر يك فرد به اتمام رسيده و كاري از دست ما بر نمي آيند اما چندين ثانيه يا يك دقيقه تاخير در رسيدن به محل حادثه و بالين بيماران، به حساب اورژانس گذاشته مي شود و بايد حتما به موقع و كمتر از زمان مقرر شده و البته با رعايت احتياط، به محل حوادث يا بالين بيماران برسيم.
وزير بهداشت با بيان اينكه هر فردي از اورژانس كه بر بالين بيماران يا مصدومان حاضر مي شود، بايد داراي اطلاعات كافي پزشكي باشد، افزود: آموزش نيروهاي اورژانس، حتما بايد مداوم باشد و در سازمان اورژانس كشور، سلسله مراتب رعايت شود و پيشكسوتان در حوزه آموزش، مسئول هستند و بايد ديده شوند و مهم است كه نيروي اورژانس، بيشتر از همراه بيماران يا مصدومان، در حوزه پزشكي اطلاعات داشته باشد و بتواند اقدامات اوليه را به خوبي انجام دهد.
دكتر هاشمي خاطرنشان كرد: لازم است كه سازمان امور استخدامي و نيز برنامه و بودجه و نمايندگان مجلس به سازمان اورژانس كشور كمك كنند و نقش آنها در ارتقاي آموزش ها، بكارگيري نيروي مورد نياز در اورژانس، علاقه مندي به اين شغل و اطمينان از روش هايي براي حمايت از نيروهاي اورژانس بسيار مهم است و رسانه ها به ويژه رسانه ملي مي توانند در معرفي اين شغل و ترغيب بهترين ها براي جذب در سازمان اورژانس كشور، نقش موثري داشته باشند.
وزير بهداشت گفت: نمي توان نيروهاي اورژانس را به صورت دو يا سه ساله به خدمت بگيريم چرا كه دانش و مهارت پرسنل اورژانس، بسيار مهم است و اميدواريم با برنامه هاي مناسب سازمان اورژانس كشور، بتوانيم نيروهاي اورژانس را بيش از گذشته، توانمند كنيم.
دكتر هاشمي خاطرنشان كرد: اگر بيمار، مصدوم يا همراهان آنها با اورژانس تماس بگيرند، حتما اپراتورهاي اورژانس 115 با آرامش پاسخ آنها را مي دهند چراكه خودشان را مسئول مي دانند تا مردم آرامش بيشتري داشته باشند.
وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: اميدوارم در دولت دوازدهم شاهد همكاري جدي و مناسب اورژانس و معاونت درمان وزارت بهداشت و دانشگاه هاي علوم پزشكي باشيم و اورژانس نبايد جزيره اي عمل كند زيرا كار ما، تيمي است و بايد با همكاري همديگر بتوانيم امور مردم در حوزه سلامت را سامان ببخشيم. بنابراين هماهنگي بيشتري در حوزه هاي اورژانس بيمارستاني و پيش بيمارستاني، معاونت درمان و بهداشت مورد نياز است.
دكتر هاشمي تاكيد كرد: اقدامات وزارت بهداشت و اورژانس، مربوط به معلول حوادث و سوانح است اما بايد كاري كنيم كه علت، رخ ندهد. آمار بالاي حوادث، سوانح، نزاع و رفتارهاي پرخطر بايد مورد توجه قرار گيرد و راهكارهاي پيشگيري از آنها بررسي و اجرا شود و توسعه اورژانس و بيمارستان هنر نيست بايد علت بروز حوادث، سوانح، بيماري ها و رفتارهاي پرخطر را از بين ببريم.
دكتر هاشمي با ابراز تاسف از اين كه در حال حاضر، نزاع دومين عامل مرگ مردم در مراجعه به اورژانس هاي كشور، ناشي از حوادث است، تاكيد كرد: شايسته نيست كه در كشور اسلامي ايران، چنين آماري از حوادث، تلفات و آسيب هاي اجتماعي داشته باشيم و ريشه تمام آنها، مربوط به فرهنگ است و هر وقت از فرهنگ صحبت مي شود، برخي تصور مي كنند كه گراميداشت محرم و ياد سيد الشهدا (ع) فقط روضه و عزاداري است در حاليكه علاوه بر اين شعائر كه در جاي خودش محترم است بايد از فرصت محرم و ايام شهادت حضرت سيد الشهدا(ع) در مجالس و تريبونها براي ارتقاي فرهنگي و اخلاقي كشور استفاده كنيم.
دكتر هاشمي افزود: نيروهاي اورژانس خودشان را به آب و آتش مي زنند كه در شرايط سخت آب و هوايي و سردي و بوران، جان يك نفر يا مادر باردار را نجات بدهند و وقتي يك نوزاد در بالگرد يا آمبولانس متولد مي شود، همه خوشحال مي شوند اما از بين رفتن جوانان در نزاع ها، بسيار تاسف آور و ناراحت كننده و البته قابل پيشگيري است و اميدواريم شاهد بروز اين حوادث نباشيم كه البته، مسئوليت آن، با دستگاه هاي فرهنگي در كشور است.
دكتر هاشمي تاكيد كرد: نبايد دروغ بگوييم زيرا موجب افزايش نزاع و اضطراب در جامعه مي شود، نبايد حق مردم را ضايع و به ديگران، ضعيفان و يتيمان ظلم كنيم . ربا خواري و كم فروشي نكنيم و اينها همه فرهنگ و دستورات دين و مسير اباعبدالله الحسين(ع) است. بنابراين بايد از بروز اين حوادث و آسيب هاي اجتماعي، پيشگيري كنيم.
دكتر هاشمي از توسعه 5 هزار تخت بيمارستاني جديد بخش اورژانس بيمارستان هاي كشور در دولت يازدهم خبر داد و گفت: با وجود توسعه تخت هاي بيمارستاني، همچنان بخش هاي اورژانس بيمارستان ها شلوغ است كه بخشي از آن مربوط به مردم و بخش ديگر مربوط به مسئولان است. بخشي كه مربوط به مردم است، به تكرار نياز دارد و تكرار، باعث آموزش و در نهايت مانعي براي بروز حوادث مي شود و اميدواريم كه ساير دستگاه هاي اجرايي در كشور به سازمان اورژانس كمك كنند چراكه كمك به اورژانس، كمك به فرهنگ مردم است و مردم بايد در فرهنگ رانندگي، تحصيل مال حلال و روابط شخصي با ديگران، مراعات كنند و رعايت اين موارد، در داشتن جامعه سالم، بسيار مهم و اساسي است.
وزير بهداشت تصريح كرد: بايد مشكلات روحي و رواني مردم را كاهش دهيم نه اينكه از تريبون هاي مختلف، به افزايش آن كمك كنيم زيرا موجب نزاع، طلاق و آسيب هاي اجتماعي مي شود و كار اورژانس، بيمارستانها و بخش بهداشت و درمان را در كشور، بيشتر مي كند و كاهش ورودي به مراكز درماني، مهم است.
دكتر هاشمي در پايان يادآور شد: رضايت مردم رضايت خداوند را به همراه دارد و اين بالاترين سرمايه است و اميدواريم كه كاركنان حوزه سلامت و اورژانس، قدر كار خود را بيشتر بدانند زيرا بيشترين حضور را در زندگي شخصي مردم دارند و افتخار كمي نيست كه مردم به اورژانس اعتماد و اطمينان دارند.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید