استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:
به روز بودن تجهیزات پزشکی نقشی مؤثر بر تشخیص، درمان و ارائه مراقبت های با کیفیت به بیماران دارد.
ارائه طرح دستگاه نگهدارنده و هشدار دهنده یورین بگ با مکانیزم سنسورهای هوشمند، از سوی تیمی 3 نفره با مشارکت دکتر فاطمه بیابانی استادیار پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، باعث شد تا این تیم در ششمین دوره نمایشگاه ابتکارات و المپیاد رباتیک و مکاترونیک کشوری آرموکاپ (ARMO CUP) که پایان سال گذشته برگزار شد، موفق به دریافت مدال نقره شود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه، استادیار پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در خصوص این طرح گفت: دستگاه نگهدارنده و هشدار دهنده یوربن بگ با مکانیزم سنسورهای هوشمند، یورین بگ با کیسه ادرار یکی از تجهیزات کاربردی در محیط های بیمارستانی هستند و می توان برای افرادی که به لحاظ حرکتی دارای مشکل هستند مورد استفاده قرار داد. این عدم توانایی در تخلیه ادرار می تواند به دلیل عوامل ناشی از بیماری هایی مانند سرطان پروستات و یا اینکه در اثر مشکلات نخاعی در بیمار باشد که بیمار نمی تواند به راحتی ادرار خود را تخلیه کند، به همین علت است که باید برای این نوع از بیماران کیسه های ادرار وصل گردد. این دستگاه جهت جلوگیری از پر شدن و کج شدن و همچنین جهت جلوگیری از انفصال لوله سوند یا لوله یوربن بگ طراحی شده است. دستگاه دارای یک یونیت اصلی و هوشمند بوده و در هنگام کج شدن یا پر شدن دستگاه هشدار داده و بیمار یا مراقب را مطلع می کند.
دکتر فاطمه بیابانی در خصوص جشنواره مذکر خاطر نشان کرد: المپیاد رباتیک و مکاترونیک کشوری (آرموکاپ) با حضور 352 شرکت کننده از سراسر کشور و با هدف شناسایی و تشویق مخترعان، پژوهشگران به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی و در استان البرز در هفت لیگ نمایش آزاد، اختراعات و نوآوری، ابداعات و ابتکارات، دستاوردهای علمی و پژوهشی، ربات بولینگ و لیگ مهندسین برای ششمین دوره متوالی برگزار شد، که بنده به همراه دو نفر از همکاران دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اختراعی در حوزه مهندسی پزشکی (دستگاه نگهدارنده و هشدار دهنده یوربن بگ با مکانیزم سنسورهای هوشمند) موفق به کسب مدال نقره در این المپیاد شدیم.
وی در این گفتگو اشاره ای به چاپ مقالات متعدد خود در ژورنال های نمایه یک و دو خارجی و همچنین داوری مقالات انتشارات معروف خارجی، کسب پژوهشگر برتر حوزه علوم پزشکی، تألیف بیش از 13 جلد کتاب درسی انتشارات دانشگاهی و سابقه 17 سال کار بالین و تدریس و پستهای اجرایی داشت و افزود: دو طرح فناورانه پزشکی اپلکیشن برای یادگیری دانشجویان دانشکده پرستاری در حیطه آموزش پزشکی نیز در دست اقدام دارد و یک طرح فناورانه آموزش پزشکی نیز سال گذشته در سامانه نصر مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی ثبت کردم و مورد قبول دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفت ولی هزینه بالای 6 میلیارد ریالی ساخت آن اپلکیشن مانعی برای اجرای آن شد.
استادیار پرستاری دانشگاه با اشاره به اهمیت به روز بودن تجهیزات پزشکی در کنار پیشرفت روزافزون علم پزشکی تأکید کرد اگر نوآوری و اختراع در حیطه پزشکی نباشد، علیرغم وجود کادر حاذق درمان در رشته های مختلف علوم پزشکی و استفاده از کتب علمی و بروز پزشکی و پرستاری دنیا، نمی شود به ارائه مراقبت و درمان بیماران با کمترین عوارض و بیشترین کیفیت خدمات پرداخت و همچنین این مسئله نقشی مؤثر نر در تشخیص و درمان بیماریها دارد.
دکتر بیابانی تصریح کرد: به تمام دوستانی که علاقه به پیشرفت در حیطه پزشکی، پرستاری و سایر رشته های مراقبتی درمانی دارند، با توجه به ورود هوش مصنوعی به دنیای بروز علمی، دیجیتالی، کامپیوتری و نرم افزاری توصیه می کنم، مجدانه در راه اعتلای بهداشت و درمان با شروع و ادامه فن آوری در سلامت راه دانش پژوهان عزیز و قبلی این حیطه را ادامه دهند. با آرزوی توفیق برای تمام این عزیزان.
نظر دهید