تاکید دکتر مشرقی مقدم بر بومی سازی طرح های پیشگیری از آسیب های اجتماعی
همایش و کارگاه آموزشی حمایت طلبی و فنون مذاکره با رویکرد شیوه های نوین تبلیغاتی و متقاعد سازی در افزایش مشارکت های مردمی در راستای کنترل و کاهش تقاضای مواد مخدر و روان گردان ها توسط امور مشارکت های اجتماعی و دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برای گروه هدف نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط، نمایندگان گروه های مردمی و سازمانهای مردم نهاد، رئیس و اعضای خانه مشارکت مردم در سلامت استان، کارشناسان مشارکت های اجتماعی و خانه مشارکت شهرستان ها، نمایندگان کارگروه پاسخگویی اجتماعی و معاونت بهداشتی دانشگاه در محل سالن جلسات استاد دکتر فروزانفر دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه؛ در این کارگاه؛ مشاور رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی با اشاره به اهمیت موضوع اعتیاد در جامعه و تنوع مواد اعتیادآور صنعتی گفت: وقتی انتظارات نامعقول فرد برآورده می شود باعث ایجاد بروز رفتارهای ناهنجار شده که در افراد معتاد، عادت کردن به رفتارهای ناشایست باعث می شود در نبود ماده مخدر دچار استرس و اضطراب شده و رفتارهای پرخطر از خود نشان دهند.
دکتر محمدرضا مشرقی مقدم با اشاره به ظرفیت مطلوب حوزه مشارکت های اجتماعی در موضوع اعتیاد خاطرنشان کرد: در فرآیند ترک اعتیاد 3 مرحله شناسایی معتاد، ترک معتاد و نگهداری معتاد وجود دارد که معمولا بعد از گذشت یک سال، فرد می تواند وارد محیط اجتماعی و اشتغال شده و در این صورت می توان گفت به طور کامل ترک کرده است.
وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت مشارکتهای اجتماعی و گروه های مردمی در امر آموزش و اطلاع رسانی به مردم در موضوعات آسیب های اجتماعی و اعتیاد بسیار تاثیرگذار بوده و امیدواریم در استان خراسان جنوبی بومی سازی طرح ها و برنامه های مشارکتی در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی با قوت بیشتری اجرا و طراحی گردد.
سپس محمدرضا حسنی مقدم دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به وجود نگرش اشتباه افراد در خصوص درمان بیمار با استفاده از داروی مخدر افزود: استان ما در کنار کشور افغانستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر جهان قرار گرفته که اخیرا به علت دسترسی کم به مواد مخدر سنتی، متاسفانه گرایش افراد معتاد به استفاده از مواد صنعتی افزایش یافته است و با توجه به اینکه الگوی مصرف و سن افراد معتاد تغییر یافته لذا می بایست روش ها و اقدامات مقابله و پیشگیری نیز تغییر پیدا کند.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به اقشار مختلف جامعه در خصوص ابعاد مختلف بیماری اعتیاد خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی و پیشگیری و در راستای اجتماعی سازی موضوع اعتیاد می بایست از ظرفیت مشارکت های اجتماعی استفاده نموده و گروه های مردمی و سازمان های مردم نهاد فعال حوزه مقابله با اعتیاد را تقویت نماییم.
دکتر بی بی فاطمه باقرنژاد مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان و خانواده با بیان اهمیت مسائل مرتبط با شیوه های نوین آموزش و فنون مذاکره افزود: توجه به اهداف و اولویتهای نیازهای جامعه با توجه به شرایط و امکانات موجود در تهیه یک برنامه آموزشی بسیار مهم است. عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به تفاوت های فردی بیان نمود: آگاهی فقط منجر به تغییر رفتار نمی شود.
نماینده صندوق بیمه روستایی ضمن اعلام اینکه برخورداری از بیمه اجتماعی حقی همگانی می باشد بیان نمود: استفاده از ظرفیت مشارکت اجتماعی و خانه های مشارکت مردم در سلامت استان در جهت اطلاع رسانی و برخورداری عموم مردم از بیمه اجتماعی بسیار تاثیرگذاراست.
علیرضا اسدی خاطر نشان کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان،روستاییان و عشایر زیر مجموعه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی می باشد.این صندوق در سال 1384 پیرو تصویب قانون ساختار نظام جامعه رفاه و تامین اجتماعی تشکیل گردید.
شایان ذکر است مشمولین این صندوق،کلیه افراد 18 تا 50 سال عشایر، ساکنین روستا و شهرهای زیر بیست هزار نفر، شاغلین بخش کشاورزی، صنایع دستی و قالیبافی که در مناطق غیر روستایی ساکن هستند می باشند. بیمه شدگان این صندوق از مزایای سالمندی، از کارافتادگی کلی و مستمری فوت برای بازماندگان برخوردار می شوند. شرایط برخورداری از مستمری سالمندی داشتن حداکثر 65 سال سن و حداقل 15 سال سابقه پرداخت حق بیمه می باشد.
سید مصطفی حسینی رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت استان و نماینده سازمان های مردم نهاد در حوزه سلامت و دانشگاه به ارائه مطالب کارگاهی در خصوص روش های نوین تبلیغاتی در فضای مجازی، جایگاه مشارکت در برنامه های پیشگیری و روش های نوین مشارکت پرداخت.
در پایان جلسه مدعوین ضمن انجام کار گروهی در خصوص روش های عملی نوین آموزشی از قبیل تهیه کلیپ، بنر، فیلم و انیمیشن، پادکست و تولید محتوا آموزش دیدند.