وبدا-روابط عمومي دانشگاه
جلسه آموزشي براي روزه داران و نمازگزارن در مسجد دانشگاه
آنچه كه بايد درباره بيماري تب كريمه كنگو بدانيم از زبان دكتر شايسته
بنا به گزارش روابط عمومي دانشگاه، در پي انتشار اخباري درباره شيوع بيماري تب كريمه كنگو در چند استان كشور در طي روز هاي گذشته، جلسه آموزشي آشنايي با اين بيماري، بعد از نماز جماعت ظهر و عصر امروز چهارشنبه 1396/03/10 در مسجد شهداي گمنام دانشگاه براي همكاران روزه دار و نمازگزار برگزار شد.
مديرگروه بيماريهاي واگير دانشگاه در اين جلسه آموزشي با بيان اينكه اين بيماري چندمرحله دارد گفت: بيماري معمولا با تب شروع و همراه با بدن درد، لرز، گوفتگي عضلات به ويژه ساق پا وساير علائم ... است و بخش مشخصه آن خونريزي هايي هست كه در مراحل بعدي ايجاد مي شود
مديرگروه بيماريهاي واگير دانشگاه در اين جلسه آموزشي با بيان اينكه اين بيماري چندمرحله دارد گفت: بيماري معمولا با تب شروع و همراه با بدن درد، لرز، گوفتگي عضلات به ويژه ساق پا وساير علائم ... است و بخش مشخصه آن خونريزي هايي هست كه در مراحل بعدي ايجاد مي شود
دكتر مجيد شايسته با اظهار اينكه شروع بيماري ممكن است مثل يك سرماخوردگي يا آنفلوانزاي معمولي باشد اضافه كرد: پزشك در ابتدا ممكن است هيچ شكي به اين بيماري نكند مگر اينكه سوالاتي درباره سابقه تماس بيمار با خون، ترشحات، دام، كنه و... بپرسد.
وي مهمترين راه هاي انتقال بيماري را اينگونه عنوان كرد: گزش كنه، كه در واقع ويروس را مي توانند از پستانداران زيادي بگيرد و با گزش خود به انسان يا ساير دام ها منتقل كند
مدير گروه بيماري هاي واگير با بيان اينكه بيماري مي تواند در بز، گوسفند، گاو و در بين پرندگان شترمرغ باشد گفت: گوسفند و دام هيچ علائمي ندارند و اگر دامي در زماني كه ويروس در بدنش وجود دارد ذبح شود، اين خون و همچنين لاشه، ترشحات و گوشت دام مي تواند آلوده كننده باشد.
دكتر شايسته اضافه كرد: انسان ها و افرادي هم كه مبتلا شوند، ترشحات آنها به شدت آلوده كننده است و اگر اين بيماري به بيمارستان برسد مي تواند يك عفونت گسترده ايجاد كند
وي با بيان اينكه تمام افراد به ويژه كساني كه با گوشت در تماس هستند مثل دامداران، قصابان و... در معرض خطر بيماري هستند، به موارد جلوگيري از ابتلاء به بيماري اشاره كرد و گفت: مهمترين مساله اين است كه ذبح دام در جايي مطمئن و مراكز زير نظر دامپزشكي انجام شود و چون گوشت، جگر و تمام امعا و احشاء دام مي تواند آلوده كننده باشد بهتر است اين گوشت در مدت 12 تا 24 ساعت در يخچال گذاشته شود و بعد تيكه شود
مدير گروه بيماري هاي دانشگاه با تاكيد بر اينكه به محض ذبح دام، گوشت نبايد خرد و تيكه نشود اضافه كرد: به اين دليل كه ويروس در داخل بافت هست و وقتي در داخل يخچال قرار داده مي شود، دچار جمود نعشي ايجاد مي شود، كه اسيد حاصل از آن مي تواند ويروس را از بين ببرد.
دكتر شايسته اضافه كرد: اگر در حين ذبح دام، گوشت آن تكه شود و بدون وسايل حفاظتي و دستكش به آن دست زد و زخمي كوچك در دست باشد ، ويروس به راحتي منتقل مي شود.
وي با توصيه به خريد گوشت از مراكز مورد تاييد دامپزشكي به دليل رعايت پيش سرد كردن گوشت در يخچال هاي مخصوص گفت: احتمال انتقال آلودگي از دامي كه در خانه و محله ذبح مي شود براي بقيه نيز زياد است.
مدير گروه بيماري هاي دانشگاه با بيان اينكه خونريزي بيماري مي تواند از بيني، مخاط دهان، دستگاه هاي گوارش، اداري تناسلي و در خانم ها خونريزي رحمي باشد گفت: آنچه كه بيمار را دچار مشكل مي كند همين خونريزي است كه اگر به فكر آن نبود و دير اقدام شود منجر به شوك و مرگ بيمار مي شود.
دكتر شايسته با اشاره به روش هاي تشخيصي بيماري گفت: اگر بيمار به موقع تشخيص داده شود، يكسري داروها استفاده مي شود و مهم كنترل خونريزي بيمار است كه بيمار بعد از آن وارد فاز نقاهت و بهبودي مي شود.
وي مهمترين راه هاي انتقال بيماري را اينگونه عنوان كرد: گزش كنه، كه در واقع ويروس را مي توانند از پستانداران زيادي بگيرد و با گزش خود به انسان يا ساير دام ها منتقل كند
مدير گروه بيماري هاي واگير با بيان اينكه بيماري مي تواند در بز، گوسفند، گاو و در بين پرندگان شترمرغ باشد گفت: گوسفند و دام هيچ علائمي ندارند و اگر دامي در زماني كه ويروس در بدنش وجود دارد ذبح شود، اين خون و همچنين لاشه، ترشحات و گوشت دام مي تواند آلوده كننده باشد.
دكتر شايسته اضافه كرد: انسان ها و افرادي هم كه مبتلا شوند، ترشحات آنها به شدت آلوده كننده است و اگر اين بيماري به بيمارستان برسد مي تواند يك عفونت گسترده ايجاد كند
وي با بيان اينكه تمام افراد به ويژه كساني كه با گوشت در تماس هستند مثل دامداران، قصابان و... در معرض خطر بيماري هستند، به موارد جلوگيري از ابتلاء به بيماري اشاره كرد و گفت: مهمترين مساله اين است كه ذبح دام در جايي مطمئن و مراكز زير نظر دامپزشكي انجام شود و چون گوشت، جگر و تمام امعا و احشاء دام مي تواند آلوده كننده باشد بهتر است اين گوشت در مدت 12 تا 24 ساعت در يخچال گذاشته شود و بعد تيكه شود
مدير گروه بيماري هاي دانشگاه با تاكيد بر اينكه به محض ذبح دام، گوشت نبايد خرد و تيكه نشود اضافه كرد: به اين دليل كه ويروس در داخل بافت هست و وقتي در داخل يخچال قرار داده مي شود، دچار جمود نعشي ايجاد مي شود، كه اسيد حاصل از آن مي تواند ويروس را از بين ببرد.
دكتر شايسته اضافه كرد: اگر در حين ذبح دام، گوشت آن تكه شود و بدون وسايل حفاظتي و دستكش به آن دست زد و زخمي كوچك در دست باشد ، ويروس به راحتي منتقل مي شود.
وي با توصيه به خريد گوشت از مراكز مورد تاييد دامپزشكي به دليل رعايت پيش سرد كردن گوشت در يخچال هاي مخصوص گفت: احتمال انتقال آلودگي از دامي كه در خانه و محله ذبح مي شود براي بقيه نيز زياد است.
مدير گروه بيماري هاي دانشگاه با بيان اينكه خونريزي بيماري مي تواند از بيني، مخاط دهان، دستگاه هاي گوارش، اداري تناسلي و در خانم ها خونريزي رحمي باشد گفت: آنچه كه بيمار را دچار مشكل مي كند همين خونريزي است كه اگر به فكر آن نبود و دير اقدام شود منجر به شوك و مرگ بيمار مي شود.
دكتر شايسته با اشاره به روش هاي تشخيصي بيماري گفت: اگر بيمار به موقع تشخيص داده شود، يكسري داروها استفاده مي شود و مهم كنترل خونريزي بيمار است كه بيمار بعد از آن وارد فاز نقاهت و بهبودي مي شود.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید