وبدا-روابط عمومي دانشگاه
جلوگيري از بيماري هاي قابل انتقال بين حيوان و انسان
دكتر عرفاني از ضرورت رعايت نكات بهداشتي در ذبح دام در عيد قربان گفت
رييس اداره مديريت بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان معاونت بهداشت، گفت: با رعايت نكات بهداشتي در سنت حسنه قرباني كردن دام در عيد قربان از بسياري از بيماري هاي قابل انتقال بين حيوان و انسان جلوگيري مي شود.
بنا به گزارش روابط عمومي دانشگاه و به نقل از گزارش وبدا، دكتر حسين عرفاني افزود: سنت حسنه قرباني كردن دام در اقصي نقاط كشور مصادف با ايام تشريق (دهم ذي الحجه) انجام مي شود، اما همانقدر كه اين كار ثواب دارد، حفظ سلامت هم از واجبات محسوب مي شود.
وي ادامه داد: هنگام تماس با دام در تمام مراحل اعم از ذبح، پوست كني، قطعه بندي گوشت دام و ساير موارد بايد نكات بهداشتي لازم شامل پوشيدن روپوش و دستكش، ماسك، عينك مخصوص، پيش بند و چكمه را رعايت كنيم.
دكتر عرفاني خاطرنشان كرد: هرگونه تماس با دام در صورت آلودگي دام، پتانسيل انتقال بيماري را افزايش مي دهد، بنابراين حتماً دام ها مانند بز، گوسفند، گاو و شتر بايد از مراكزي تهيه شوند كه مورد تاييد سازمان دامپزشكي كشور باشند و كارشناس دامپزشكي بر آن نظارت داشته باشد.
وي با بيان اينكه كشتارگاه ها بهترين محل براي ذبح قرباني بوده و مورد تاييد سازمان دامپزشكي نيز، هستند، افزود: از قصابي هاي محل كه مورد تاييد سازمان دامپزشكي هستند نيز مي توانيم براي قطعه بندي و توزيع دام استفاده كنيم تا كمترين تماس را با دام داشته باشيم.
وي در ادامه تصريح كرد: در دفع فضولات دام بايد دقت لازم صورت گيرد. همچنين در كشتارگاه، لاشه دام بايد حداقل 24 ساعت در سالن سرد نگهداري شود تا در اثر جمود نفسي و تغيير اسيديته نسوج دامي، تب كريمه كنگو از بين برود.
رييس اداره مديريت بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان ادامه داد: پس از ذبح در منزل نيز لاشه بايد 24 ساعت در شرايط درجه صفر تا 4 درجه سانتيگراد نگهداري شود.
وي با تاكيد بر اينكه همگان بايد از خوردن جگر قرمز به صورت خام يا نيم پز پرهيز كنند، گفت: مواد پروتئيني مانند گوشت و جگر بايد به صورت پخته مصرف شوند.
رييس اداره مديريت بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان معاونت بهداشت در پايان اظهار داشت: راه ديگر براي افرادي كه به اين شرايط دسترسي ندارند، اين است كه به نيت قرباني مبلغ آن را به مراكز خيريه از جمله پرورشگاه ها بدهند تا مبلغ آن صرف امور خيريه شود. همچنين از نظر شرعي اين اقدام مورد تاييد مراجع عظام نيز، هست.
بنا به گزارش روابط عمومي دانشگاه و به نقل از گزارش وبدا، دكتر حسين عرفاني افزود: سنت حسنه قرباني كردن دام در اقصي نقاط كشور مصادف با ايام تشريق (دهم ذي الحجه) انجام مي شود، اما همانقدر كه اين كار ثواب دارد، حفظ سلامت هم از واجبات محسوب مي شود.
وي ادامه داد: هنگام تماس با دام در تمام مراحل اعم از ذبح، پوست كني، قطعه بندي گوشت دام و ساير موارد بايد نكات بهداشتي لازم شامل پوشيدن روپوش و دستكش، ماسك، عينك مخصوص، پيش بند و چكمه را رعايت كنيم.
دكتر عرفاني خاطرنشان كرد: هرگونه تماس با دام در صورت آلودگي دام، پتانسيل انتقال بيماري را افزايش مي دهد، بنابراين حتماً دام ها مانند بز، گوسفند، گاو و شتر بايد از مراكزي تهيه شوند كه مورد تاييد سازمان دامپزشكي كشور باشند و كارشناس دامپزشكي بر آن نظارت داشته باشد.
وي با بيان اينكه كشتارگاه ها بهترين محل براي ذبح قرباني بوده و مورد تاييد سازمان دامپزشكي نيز، هستند، افزود: از قصابي هاي محل كه مورد تاييد سازمان دامپزشكي هستند نيز مي توانيم براي قطعه بندي و توزيع دام استفاده كنيم تا كمترين تماس را با دام داشته باشيم.
وي در ادامه تصريح كرد: در دفع فضولات دام بايد دقت لازم صورت گيرد. همچنين در كشتارگاه، لاشه دام بايد حداقل 24 ساعت در سالن سرد نگهداري شود تا در اثر جمود نفسي و تغيير اسيديته نسوج دامي، تب كريمه كنگو از بين برود.
رييس اداره مديريت بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان ادامه داد: پس از ذبح در منزل نيز لاشه بايد 24 ساعت در شرايط درجه صفر تا 4 درجه سانتيگراد نگهداري شود.
وي با تاكيد بر اينكه همگان بايد از خوردن جگر قرمز به صورت خام يا نيم پز پرهيز كنند، گفت: مواد پروتئيني مانند گوشت و جگر بايد به صورت پخته مصرف شوند.
رييس اداره مديريت بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به انسان معاونت بهداشت در پايان اظهار داشت: راه ديگر براي افرادي كه به اين شرايط دسترسي ندارند، اين است كه به نيت قرباني مبلغ آن را به مراكز خيريه از جمله پرورشگاه ها بدهند تا مبلغ آن صرف امور خيريه شود. همچنين از نظر شرعي اين اقدام مورد تاييد مراجع عظام نيز، هست.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید