وبدا-روابط عمومي دانشگاه
دكتر مهديزاده: مصرف نمك به ميزان كافي/مردم تغيير ذائقه بدهند/ميزان نمك نان قابل قبول است
نشست خبري رئيس دانشگاه با اصحاب رسانه استان پيرامون بسيج ملي كنترل فشار خون صبح امروز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، معاون بهداشتي دانشگاه در اين نشست با بيان اينكه علت بيماري بيش از 90 درصد مبتلايان به فشار خون مشخص نيست و بايد اقدامات كنترلي صورت گيرد، گفت: اصلاح الگوي مصرف و افزايش فعاليت هاي فيزيكي و كاهش استرس و هيجانات منفي مي تواند تاثيرات بسزايي داشته باشد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، معاون بهداشتي دانشگاه در اين نشست با بيان اينكه علت بيماري بيش از 90 درصد مبتلايان به فشار خون مشخص نيست و بايد اقدامات كنترلي صورت گيرد، گفت: اصلاح الگوي مصرف و افزايش فعاليت هاي فيزيكي و كاهش استرس و هيجانات منفي مي تواند تاثيرات بسزايي داشته باشد.
دكتر كامبيز مهديزاده با اظهار اينكه فشار خون بالا تمامي عروق بدن را درگير مي كند و مي تواند بسيار خطرناك باشد، گفت: نمك يكي از مواردي است كه فشار خون را افزايش مي دهد و بايد به ميزان كنترل شده اي مصرف كرد.
وي با اشاره به كمپين مخالفت با كاهش مصرف نمك كه از چند روز پيش در حال شكل گيري است گفت:: ما نمي گوييم كه مردم نمك مصرف نكنند بلكه بايد استفاده درست و به ميزان كافي از نمك داشته باشند و هدف ما حذف نمك از زندگي مردم نيست و اين موضوع امكان ندارد و متاسفانه از اين موضوع برخي افراد سوء استفاده مي كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه تصريح كرد: ميزان مصرف مورد نياز روزانه نمك حدود 5 گرم است امادر استان خراسان جنوبي اين ميزان مصرف 79/10گرم است و اين مقدار مصرف نمك خيلي زياد است
دكتر مهديزاده با بيان اينكه يكي از مهم ترين راه هاي ورود نمك به بدن مصرف نان است گفت: از دو سال گذشته با تجهيز بازرسان به دستگاه شوري سنج توانستيم ميزان نمك موجود در خمير نان را اندازه بگيريم. كه اين مقدار در چندسال گذشته به ميزان سه درصد در آن نمك موجود بود كه در 18 ماهه اخير با بررسي ها و پيگيري هاي انجام شده ، اين ميزان به يك درصد رسيده كه قابل قبول است.
وي با بيان اينكه مردم بايد نسبت به تغيير ذائقه خود كاري انجام دهند، افزود: پيشنهاد مي كنيم كه به جاي نمك از ترشي استفاده كنند و اين موضوع بهتر از مصرف بالاي نمك است.
رئيس مركز بهداشت استان با اشاره به اينكه با مصرف نمك يددار طي دو دهه گذشته مشكل گواتر كشور ما به زير 10 درصد رسيده است، گفت: نمك هاي دريا يد دار هستند اما تمام مواد آلوده كننده مثل فلزهاي سنگين را دارند و تصفيه شده هم نيستند و فلزهاي سنگين مي توانند باعث بروز سرطان ها به خصوص سرطان كبد شوند.
دكتر مهديزاده بيان كرد: نظريه انجمن طب سنتي اين است كه نمك دريا پايين ترين ارزش ها را دارد و اين نمك دريا را قبول ندارند و ما طب سنتي را رد نمي كنيم بلكه توانايي هايي دارد و مي تواند در كنار طب مدرن همراه باشد.
رئيس مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت نيز با بيان اينكه سبك زندگي ما ارتباط تنگاتنگي با بيماري ها به خصوص فشارخون دارد، گفت: تشخيص بيماري فشارخون بالا بسيار مهم است و حساسيتي بايد به موقع و به جا با اطلاع رساني درست در جامعه ايجاد شود تا بتوانيم آن باورهاي غلط را حذف كنيم.
وي با اشاره به كمپين مخالفت با كاهش مصرف نمك كه از چند روز پيش در حال شكل گيري است گفت:: ما نمي گوييم كه مردم نمك مصرف نكنند بلكه بايد استفاده درست و به ميزان كافي از نمك داشته باشند و هدف ما حذف نمك از زندگي مردم نيست و اين موضوع امكان ندارد و متاسفانه از اين موضوع برخي افراد سوء استفاده مي كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه تصريح كرد: ميزان مصرف مورد نياز روزانه نمك حدود 5 گرم است امادر استان خراسان جنوبي اين ميزان مصرف 79/10گرم است و اين مقدار مصرف نمك خيلي زياد است
دكتر مهديزاده با بيان اينكه يكي از مهم ترين راه هاي ورود نمك به بدن مصرف نان است گفت: از دو سال گذشته با تجهيز بازرسان به دستگاه شوري سنج توانستيم ميزان نمك موجود در خمير نان را اندازه بگيريم. كه اين مقدار در چندسال گذشته به ميزان سه درصد در آن نمك موجود بود كه در 18 ماهه اخير با بررسي ها و پيگيري هاي انجام شده ، اين ميزان به يك درصد رسيده كه قابل قبول است.
وي با بيان اينكه مردم بايد نسبت به تغيير ذائقه خود كاري انجام دهند، افزود: پيشنهاد مي كنيم كه به جاي نمك از ترشي استفاده كنند و اين موضوع بهتر از مصرف بالاي نمك است.
رئيس مركز بهداشت استان با اشاره به اينكه با مصرف نمك يددار طي دو دهه گذشته مشكل گواتر كشور ما به زير 10 درصد رسيده است، گفت: نمك هاي دريا يد دار هستند اما تمام مواد آلوده كننده مثل فلزهاي سنگين را دارند و تصفيه شده هم نيستند و فلزهاي سنگين مي توانند باعث بروز سرطان ها به خصوص سرطان كبد شوند.
دكتر مهديزاده بيان كرد: نظريه انجمن طب سنتي اين است كه نمك دريا پايين ترين ارزش ها را دارد و اين نمك دريا را قبول ندارند و ما طب سنتي را رد نمي كنيم بلكه توانايي هايي دارد و مي تواند در كنار طب مدرن همراه باشد.
رئيس مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت نيز با بيان اينكه سبك زندگي ما ارتباط تنگاتنگي با بيماري ها به خصوص فشارخون دارد، گفت: تشخيص بيماري فشارخون بالا بسيار مهم است و حساسيتي بايد به موقع و به جا با اطلاع رساني درست در جامعه ايجاد شود تا بتوانيم آن باورهاي غلط را حذف كنيم.
دكتر ميترا مودي با اظهار اينكه متاسفانه سواد سلامت افراد در جامعه پايين است و با بيان اينكه اصحاب رسانه نقش كليدي در فرهنگ سازي و تغيير بينش و نگرش افراد دارند ادامه داد: با اطلاع رساني مي توانيم سواد سلامت را در جامعه افزايش دهيم و تغيير ذائقه از 6 ماهگي شروع مي شود و مهم است كه اطلاع رساني در اين زمينه به خصوص به خانم ها داشته باشيم تا مصرف ميزان نمك در جامعه كاهش يابد.
مشاهده اين خبر در وبدا(پايگاه خبري - اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي)/اينجا كليك نماييد.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید