وبدا-روابط عمومی دانشگاه
دکتر میری: محبت به امام عصر (عج) از اصلی ترین ویژگی های منتظران واقعی است
در برنامه ای مشترک از سوی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، روابط عمومی و امور بانوان دانشگاه، گفتمان اجتماعی شاخص های اخلاقی و رفتاری منتظران ظهور در قرن 21 در سالن فجر معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با اظهار اینکه با دقت در روایات ائمه معصومین (ع) مشخص میشود که در فرهنگ اهل بیت (ع) انتظار فراتر از یک حالت روانی محض بوده است و خود را در عملکرد مومنان نشان می دهد. گفت: بنابراین به صراحت می توان گفت که انتظار، یک عمل است و فرد منتظر باید عامل به ویژگی های منتظر باشد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با اظهار اینکه با دقت در روایات ائمه معصومین (ع) مشخص میشود که در فرهنگ اهل بیت (ع) انتظار فراتر از یک حالت روانی محض بوده است و خود را در عملکرد مومنان نشان می دهد. گفت: بنابراین به صراحت می توان گفت که انتظار، یک عمل است و فرد منتظر باید عامل به ویژگی های منتظر باشد
دکتر محمدرضا میری اگر منتظران با وظایف خود آشنا نباشند و به آن عمل نکنند انتظار ظاهری آنان نتیجه ای نخواهد داشت. افزود: همانطور که در محرم سال 60 شیعیان از نظر تعداد زیاد بودند، ولی از نظر اعتقاد راسخ به امام زمان خود تعداد اندکی بودند و فقط 72 نفر از مسلمانان و مومنان واقعی توانستند به وظیفه خود عمل کنند، که نتیجه آن حادثه خونین کربلا و شهادت امام حسین (ع) بود. در دوران غیبت امام زمان (عج) هم اگر مسلمانان به وظایف خود در دوران انتظار آشنا نباشند و به آن عمل نکنند همچنان امام زمان (عج) بی یاور خواهد ماند.
وی با بیان اینکه انتظار در لغت به معنی چشم به راه بودن و نوعی امید به آینده و نگران بودن است خاطرنشان کرد: مفهوم انتظار کیفیتی روحی است که سبب پیدایش حالت آمادگی است برای آنچه انتظار می رود و در مقابل آن یاس و ناامیدی است.
استاد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشگاه با اظهار اینکه منتظر واقعی امام زمان، کسی است که تمام افعال، گفتار و سخنانش حکایت از انتظار داشته باشدگفت: منتظر مانند کسی است که انتظار مهمانی را می کشد و همه چیز را فراهم میکند، برای مثال خانه را نظافت می کند و خودش هم لباس مرتب میپوشد تا با ورود مهمان به بهترین نحو از او پذیرایی کند و انتظار امام مهدی(عج) هم بدین صورت باید باشد یعنی منتظر لحظه به لحظه باید در انتظار باشد به گونه ای که هرلحظه خبر ظهور حضرت به گوشش رسد ، آماده باشد
دکتر میری با بیان اینکه شناخت امام عصر، شرط اسلام است و اگر کسی بدون شناخت امام بمیرد گویا از اسلام بهره ای نبرده است. افزود: از ویژگی های شیعیان و منتظران واقعی آن حضرت آن است که دردوران غیبت امام مهدی با ایشان ارتباط معنوی داشته باشند و به ریسمان ولایت تمسک جویند.
وی با تاکید برااینکه شاید بتوان گفت مهمترین وظیفه که منتظران را در اوج خود نگه میدارد احساس حضور است بیان داشت: بدین معنا که شخص منتظر از طرفی میداند که تمام اعمال و رفتار او در دید و منظر امام زمان است و از سوی دیگر خداوند به او از عقل و معرفت و قلم آنقدر عطا کرده است که غیبت برای او به منزله مشاهده است.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه دوست داشتن امام عصر (عج) و محبت به ایشان را از اصلی ترین ویزگی های منتظران واقعی حضرت دانست و گفت: ایجاد سنخیت با امام زمان (عج) از طریق تقویت ایمان ، تقوا، فضایل اخلاقی و درجات معنوی، حاصل میشود و تنها در این صورت است که می توان ادعای محبت به آن حضرت را داشت.
دکتر میری افزود: امام زمان (عج) در زمان غیبت از شیعیان و پیروان خویش انتظاراتی دارد که به برخی از آنها شامل تقواپیشگی و تسلیم، زنده نگاه داشتن دین و قرآن ، توجه به نماز ،جلب محبت اهل بیت علیهم السلام و ترک گناهان، همدلی و اتحاد ، دعا برای فرج ، مراجعه به علما و رعایت حق الناس است.
سیده فاطمه رحیمی دانشجویی دکترای آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت نیز در این گفتمان به بحث وظایف منتظران فرج پرداخت و ده شاخصه مهم: اصلاح نفس؛ اصلاح جامعه؛ شناخت منتظر؛ نزدیک شمردن فرج؛ حزن در فراق آن حضرت؛ تجدید عهد با آن حضرت؛ توجه به حضور آن حضرت؛ رعایت ادب نسبت به آن حضرت؛ دعا برای فرج آن حضرت و محبت ورزیدن را برای منتظر واقعی بیان کرد.
حجت الاسلام سید حسن سیدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی قوچان نیز در ارتباطی ویدیوکنفرانس با اشاره به اتفاقاتی که از آن به عنوان مقدمات ظهور تدریجی امام زمان(عج) یاد می شود،توصیه هایی را برای آماده سازی زمینه ظهور واقعی آن حضرت را بیان کرد
دکلمه خوانی علی افتخاری مسئول آزمایشگاه دانشکده پزشکی بخش دیگری از این برنامه بود
در پایان نیز با دعوت از فاطمه رحیمی مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه و دکتر میترا مودی مشاور رئیس دانشگاه در امور بانوان قرعه کشی برگزار شد و به 12 نفر از حاضرین به قید قرعه جوایزی اهداء گردید.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید