وبدا-روابط عمومی دانشگاه
راغبی: با افزایش سن نیاز به انرژی کم می شود/ مصرف پروتئین ها برای پیشگیری از تحلیل عضلات حائز اهمیت است
مهمترین توصیه های تغذیه ای برای افراد سالمند،استفاده از غذاهای ساده و کم حجم در منوی غذایی روزانه آنان است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه با بیان اینکه دوران سالمندی به 60 سال و بالاتر اطلاق می شود گفت: تغییرات سالمندی معمولاً از سال های قبل آغازمی شود؛ لذا به علت تغییراتی که در مصرف داروها امکان دارد ایجاد شود،شرایط بیماریهای زمینه ای که فرد ممکن است به آن مبتلا باشد و همچنین پدیده های بیولوژیکی که در دوران میانسالی و سالمندی اتفاق می افتد، باعث می شود که نیاز به یک رویکرد تغذیه ای مناسب برای افراد سالمند حائز اهمیت باشد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه با بیان اینکه دوران سالمندی به 60 سال و بالاتر اطلاق می شود گفت: تغییرات سالمندی معمولاً از سال های قبل آغازمی شود؛ لذا به علت تغییراتی که در مصرف داروها امکان دارد ایجاد شود،شرایط بیماریهای زمینه ای که فرد ممکن است به آن مبتلا باشد و همچنین پدیده های بیولوژیکی که در دوران میانسالی و سالمندی اتفاق می افتد، باعث می شود که نیاز به یک رویکرد تغذیه ای مناسب برای افراد سالمند حائز اهمیت باشد
سوری راغبی با اظهار اینکه مهمترین توصیه های تغذیه ای برای افراد سالمند این است که حتما دقت کنند ازغذاهای ساده و کم حجم در منوی غذایی روزانه استفاده کنند افزود: دلیل این مسئله این است که به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی که در دستگاه گوارش فرد ایجاد می شود، این تغییر در بافت غذا هم متناسب با آن باید ایجاد شود تا بتوانیم بهترین میزان جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش فرد سالمند را داشته باشیم
حس تشنگی در افراد سالمند به مرور کاهش می یابد
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط سنی،حس تشنگی در افراد سالمند به مرور کاهش پیدا می کند و در نتیجه دریافت مایعات و آب ممکن است کم شود و بدن دچار خشکی و دهیدارته شود لذا توصیه این است که در افراد سالمند مایعات وترجیحاً آب به میزان روزانه بین 6 تا 8 لیوان برای پیشگیری از یبوست و کم آبی بدن مصرف شود.
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه با بیان اینکه به دلایل شرایط فیزیولوژیکی که در فرد سالمند ایجاد می شود، افراد سالمند ممکن است دچار خشکی دهان شوند اظهار داشت: بنابراین مصرف میوه ها، آب میوه ها، نوشیدن جرعه جرعه آب در رژیم روزانه افراد سالمند توصیه می شود
راغبی با اظهار اینکه با افزایش سن نیاز به انرژی کاهش پیدا می کند به همین علت نیازهای متابولیسمی بدن به انرژی، کمتر از سایر گروه های سنی است که باید مدنظر قرار گیرد تصریح کرد:اگر دریافت انرژی با مصرف موادی نظیر شیرینی ها، شکلات ها، چربی ها بالا باشد، افراد سالمند دچار چاقی و اضافه وزن می شوند و در نتیجه زمینه ابتلاء به بیماری های نظیر دیابت، بیماری های قلبی عروقی مثل پرفشاری خون، بیشتر شایع خواهد بود
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه با بیان اینکه به دلایل شرایط فیزیولوژیکی که در فرد سالمند ایجاد می شود، افراد سالمند ممکن است دچار خشکی دهان شوند اظهار داشت: بنابراین مصرف میوه ها، آب میوه ها، نوشیدن جرعه جرعه آب در رژیم روزانه افراد سالمند توصیه می شود
راغبی با اظهار اینکه با افزایش سن نیاز به انرژی کاهش پیدا می کند به همین علت نیازهای متابولیسمی بدن به انرژی، کمتر از سایر گروه های سنی است که باید مدنظر قرار گیرد تصریح کرد:اگر دریافت انرژی با مصرف موادی نظیر شیرینی ها، شکلات ها، چربی ها بالا باشد، افراد سالمند دچار چاقی و اضافه وزن می شوند و در نتیجه زمینه ابتلاء به بیماری های نظیر دیابت، بیماری های قلبی عروقی مثل پرفشاری خون، بیشتر شایع خواهد بود
با افزایش سن نیاز به انرژی کم می شود
وی تاکید کرد: با افزایش سن نیاز به انرژی کم می شود و بایستی غذاهای کم حجم استفاده شود و مصرف مواد شیرین و چربی ها کاهش پیدا کند وبرای اینکه فرد سالمند دچار تحلیل عضلانی نشود حتماً باید پروتئین مورد نیاز تامین شود و توصیه می گردد ترجیحاً از منابع با کیفیت بیولوژیکی بالا مثل گوشت های کم چرب نظیر مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ و فرآورده های لبنی بدون چربی یا کم چربی استفاده شود
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه اظهار داشت: مصرف غلات یا حبوبات ازمنابع گیاهی پروتئینی است که اگراین موارد با هم مصرف شود تمام اسیدهای آمینه ضروری برای سالمند تامین خواهد شد
راغبی با تاکید بر اینکه مصرف چربی ها در رژیم غذایی سالمند باید محدود شود اعلام کرد: دریافت چربی نباید بیشتر از 30 درصد کل انرژی دریافتی بدن در روز باشد و نوع چربی ها در سالمند خیلی حائز اهمیت است؛ مصرف چربی های جامد نظیر کره به دلیل داشتن نوع اسیدهای چرب اشباع باید خیلی محدود باشد و بیشتر سعی کنند از روغن زیتون، کانولا، آفتابگردان استفاده نمایند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مصرف غذاهای سرخ کردنی در رژیم غذایی سالمندان باید محدود تر شود به دلیل اینکه با افزایش سن مقدار توده چربی بدن سالمندان افزایش پیدا می کند و در نتیجه احتمال چاقی و خطر ابتلاء به بیماری های زمینه ای یا بیماریهای مزمن را افزایش می دهد
کارشناس مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه اظهار داشت: مصرف غلات یا حبوبات ازمنابع گیاهی پروتئینی است که اگراین موارد با هم مصرف شود تمام اسیدهای آمینه ضروری برای سالمند تامین خواهد شد
راغبی با تاکید بر اینکه مصرف چربی ها در رژیم غذایی سالمند باید محدود شود اعلام کرد: دریافت چربی نباید بیشتر از 30 درصد کل انرژی دریافتی بدن در روز باشد و نوع چربی ها در سالمند خیلی حائز اهمیت است؛ مصرف چربی های جامد نظیر کره به دلیل داشتن نوع اسیدهای چرب اشباع باید خیلی محدود باشد و بیشتر سعی کنند از روغن زیتون، کانولا، آفتابگردان استفاده نمایند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مصرف غذاهای سرخ کردنی در رژیم غذایی سالمندان باید محدود تر شود به دلیل اینکه با افزایش سن مقدار توده چربی بدن سالمندان افزایش پیدا می کند و در نتیجه احتمال چاقی و خطر ابتلاء به بیماری های زمینه ای یا بیماریهای مزمن را افزایش می دهد
مصرف پروتئین ها برای پیشگیری از تحلیل عضلات حائز اهمیت است
راغبی مقدار مصرف کلسترول در افراد سالمند را کمتر از 300 میلی گرم در روز اعلام کرد و گفت: مصرف لبنیات در سالمندان به دلیل اینکه بهترین منبع تامین پروتئین و کلسیم رژیم غذایی یک فرد سالمند می باشد حائز اهمیت است بنابراین دو تا سه لیوان لبنیات کم چرب یا بدون چربی توصیه می شود که می تواند معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست باشد
وی با بیان اینکه مصرف پروتئین ها برای پیشگیری از تحلیل عضلات حائز اهمیت است افزود:پروتئین رژیم غذایی باعث افزایش سیستم ایمنی و کاهش عفونت ها در افراد سالمند خواهد شد
کارشناس تغذیه دانشگاه با توصیه به مصرف میوه ها در حد 2 تا 4 عدد وسبزیجات بین 3 تا 5 واحد گفت: افراد سالمند بهتر است برای تحریک اشتها، قبل از غذا خوردن 30 دقیقه پیاده روی آرام داشته باشند.
راغبی مصرف مکمل های ویتامین د و کلسیم را برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید دانست و گفت: به دلیل تغییراتی که در سیستم دستگاه گوارشی و ترشحات آن ایجاد می شود ممکن است افراد سالمند دچار کمبود ویتامین b12 یا اسید فولیک شوند لذا در صورت نیاز می بایست از این مکمل ها در رژیم غذایی استفاده کنند
وی پرتقال، جوانه گندم و اسفناج را بهترین منابع اسید فولیک اعلام کرد
وی با بیان اینکه مصرف پروتئین ها برای پیشگیری از تحلیل عضلات حائز اهمیت است افزود:پروتئین رژیم غذایی باعث افزایش سیستم ایمنی و کاهش عفونت ها در افراد سالمند خواهد شد
کارشناس تغذیه دانشگاه با توصیه به مصرف میوه ها در حد 2 تا 4 عدد وسبزیجات بین 3 تا 5 واحد گفت: افراد سالمند بهتر است برای تحریک اشتها، قبل از غذا خوردن 30 دقیقه پیاده روی آرام داشته باشند.
راغبی مصرف مکمل های ویتامین د و کلسیم را برای پیشگیری از پوکی استخوان مفید دانست و گفت: به دلیل تغییراتی که در سیستم دستگاه گوارشی و ترشحات آن ایجاد می شود ممکن است افراد سالمند دچار کمبود ویتامین b12 یا اسید فولیک شوند لذا در صورت نیاز می بایست از این مکمل ها در رژیم غذایی استفاده کنند
وی پرتقال، جوانه گندم و اسفناج را بهترین منابع اسید فولیک اعلام کرد
برای مشاهده خبر در سایت وبدا وزارت بهداشت اینجا کلیک کنید.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید