وبدا-روابط عمومي دانشگاه
راهكارهاي انتقال ارزش هاي دفاع مقدس از نسل اول به نسل سوم
دكتر ميري: آگاهي از دوران پر افتخاردفاع مقدس، كمترين مطالبه و حق فرزندان اين مرز و بوم است
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، همزمان با هفته دفاع مقدس كارگاه آموزشي برگزار شد كه دكتر محمدرضا ميري در اين كارگاه به ارائه سخنراني با موضوع راهكارهاي انتقال ارزش هاي دفاع مقدس و فرهنگ ايثار و شهادت از نسل اول به نسل سوم پرداخت.
رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه با اين مقدمه كه دفاع مقدس، نام آشناترين واژه در قاموس حماسه هاي عزت آفرين ايران است كه خاطرات دلاوري هاي آن، در تاريخ شكوهمند اين ديار به يادگار خواهد ماند گفت: قيام عاشورا استراتژي هشت ساله دفاع مقدس بود و عاشورا براي هميشه حق را از باطل جدا ساخت تا ديگر يزيديان عصرها نتوانند با پوشش اسلام جاهليت را زنده سازند.
دكتر محمدرضا ميري با اظهار اينكه انگيزه دفاعي از سه عنصر اعتقاد ، عشق و فداكاري تشكيل مي شود افزود: عنصر اعتقاد انسان را به سوي محضر حق تعالي جهت مي دهد، عشق انسان را به محضر خدا مي رساند و فداكاري هنر اتصال و وصل به لقاء الله را به انسان مي آموزد.
وي مهمترين عامل قدرت و تحرك رزمندگان اسلام را ايمان به خدا دانست و خاطرنشان كرد: خداوند متعال مبدا و منشاء قدرت است و به هر كاري كه اراده كند تواناست، ايمان همواره بايد با بينش و آگاهي توام باشد و درك موقعيت سياسي و اجتماعي و آگاهي افق روشني را پيش روي مسلمان مي گشايد.
رزمنده دوران دفاع مقدس يادآور شد: بدون شك يكي از عوامل مهم و اساسي مقاومت و پيروزي در دفاع هشت ساله، نيروي انساني است؛ نيروهاي متشكل از بهترين و قوي ترين مردان، به ويژه جوانان عاشق و شهادت طلب ميهن اسلامي ، كه در دفاع از انقلاب اسلامي و تماميت ارضي كشور مقدس جمهوري اسلامي سر از پا نمي شناختند.
دكتر ميري افزود: مقاومت تحسين برانگيز جوانان برومند اين سرزمين در برابر استكبار جهاني، صحنه هاي بي بديل و بي نظيري از شهادت و ايثار را خلق كرد، كه اگر به ضبط و ثبت و تفسير و توزيع آن اهتمام نورزيم، به فرهنگ و تاريخ مردم اين مرز و بوم، جفايي جبران ناپذير روا داشته ايم.
وي ادامه داد: فرهنگ شهادت ارزش هايي را مطرح و نهادينه مي سازد، كه در آن افراد جامعه به منظور تحقق خواسته ها و اهداف الهي خود بر اساس قراردادهاي الهي حاضر به جان فشاني و حضور در صحنه هايي كه شايسته است، مي شوند.
استاد دانشگاه با اظهار اينكه مهمترين هدف انتقال ارزش هاي دفاع مقدس و آموزش به جوانان ترويج فرهنگ دفاع مقدس و روحيه بسيجي در جوانان مي باشد گفت: نقش دفاع مقدس در تثبيت انقلاب اسلامي را بايد براي جوانان و دانش آموزان تبيين نمود و به عبارتي حقانيت جنگ را بايد به نسل جوان منتقل كرد.
دكتر ميري با تاكيد بر اينكه دفاع مقدس را بايد طوري روايت كرد كه روح دفاع مقدس در آن منتقل شود گفت: يكي از مهمترين استراتژي هاي انتقال ارزش هاي دفاع مقدس و احياء تفكر بسيجي در محيط دانشگاه ارائه درس مباني دفاع مقدس به صورت اختياري به دانشجويان است
وي اضافه كرد: اگر نسل اول جنگ رفته و جبهه ديده كه به عنوان الگو و شاخص مطرح هستند، خود به دنيا و تجملات آن روي بياورند و عهد و پيمان خود را با شهيدان از ياد ببرند و به دنبال پست و مقام دنيايي باشند و فضيلتها را زير پا بگذارند؛ مطمئنا جوان ما (نسل سوم) به راه رفته اينان و فرهنگ ايثار و شهدت شك مي نمايند. و اينجاست كه دشمن بيشترين بهره را از اين شكاف ايجاد شده مي برد.
رئيس دانشكده بهداشت دانشگاه اظهار داشت: پس از نياز سنجي كه اولين اقدام ضروري در جهت گسترش فرهنگ دفاع مقدس در جامعه است ، گام بعدي ، طراحي و برنامه ريزي بر اساس نياز مخاطبان است و در اين راستا بهره گيري از مشاوران متخصص و مجرب، بسيار مهم و ضروري است چرا كه برنامه ريزي اگر بر اساس نياز مخاطب بوده لكن مناسب با شرايط محيط و شرايط روحي-فكري مخاطب و ... تدوين نگردد، باز هم بهره مورد نظر را نخواهد داشت
دكتر ميري افزود: در اين راستا بايستي از نظرات گروهي از مشاوران با تخصص هاي روانشناسي، تعليم و تربيت، نظامي گري، و داراي سوابق حضور در جبهه و آزادگي و جانبازي و ... بهره برد تا هرچه بيشتر بتوان اين فرهنگ ارزشمند را به نسل جديد منتقل كرد.
وي با بيان اينكه كمترين مطالبه و حق فرزندان اين مرزو بوم، اطلاع از تاريخ مقاومت پرافتخار ملت قهرمان ايران در دوران دفاع مقدس و آموزه هاي آن مي باشد گفت: در موضوع روايتگري تنها نبايد به سيره و زندگي شهدا اكتفا كرد بلكه بايد مسائل تاريخي دفاع مقدس و تحليل آن نيز مورد توجه قرار مي گيرد.
رزمنده دوران دفاع مقدس با تاكيد بر اينكه در مسائل جنگ فقط مسائل حزن انگيز بيان نشود بلكه مسائل نشاط آور جبهه ها نيز بايدبيان شود گفت: در مجامع علمي و دانشجويي در مورد مسائل جنگ تلاش شود كه با مسائل عقلي پيوند بخورد و خاطره گويي صرف نباشد.
دكتر ميري اضافه كرد: برنامه راهيان نور بسيار تاثير گذار مي باشد و وقتي كه جوانان از نزديك با موقعيتي كه شهدا ورزمندگان برخورد داشته اند،مواجهه مي شوند،به راحتي مي توانند درك كنند آنان چه روزگار و شرايط سختي تحمل مي كردند و مي فهمند اين كشور سرمايه هاي زيادي را از دست داده تا ذره اي از خاك وطن به دست بيگانگان نيفتد.
وي در پايان به بيان نكات زير در تبليغ ارزش هاي دفاع مقدس پرداخت:
مديريت جهادي دوران دفاع مقدس به عنوان الگوي موفق مديريت به كشور و دنيا پيشنهاد داده شود.( شما در جنگ تحميلي نشان داديد كه با مديريت صحيح و خوب مي توان اسلام را فاتح جهان نمود. امام خميني (ره) )
به نقش ارزنده حضرت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري در دوران دفاع مقدس (سردمداران خردمند) به شايستگي پرداخته شود.(اگر در جنگي...)
به نقش مردم به عنوان پشتيبان موثر انساني و مادي دفاع مقدس (عزم ملي) به تفكيك اقشار و با تاكيد بر زنان پرداخته شود.
مطالعه و استفاده از اسناد و مدارك قوي براي ارائه مستندات درس به منظور بهره مندي بيشتر مخاطب از مباحث.
مشاركت جدي در توسعه درس دفاع مقدس در دانشگاه هاي دولتي، حوزه هاي علميه و مراكز دولتي با تعامل و ملاطفت.
مشاركت در پياده سازي و بازنويسي اسناد دفاع مقدس با استفاده از دانشجويان به عنوان كار تحقيقي به جاي مقاله و...
مشاهده اين خبر در وبدا(پايگاه خبري - اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي)/اينجا كليك نماييد.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید