رونمایی از دو کتاب رزمندگان دانشگاه در دوران دفاع مقدس/ تجلیل از مادر شهید منصوره حسینی
آیین گرامیداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه؛ رئیس دانشگاه در این مراسم با تسلیت درگذشت عده ای از هموطنان در حادثه تلخ انفجار معدن، برای مصدومان آرزوی شفای عاجل کرد و از تمامی دست اندرکاران عملیات امداد و نجات در محل حادثه و مراکز درمانی قدردانی نمود.
دکتر سید محمد موسوی میرزائی همچنین با یادی از اولین شهیده مدافع سلامت منصوره حسینی بهورز فقید خانه بهداشت مهموئی بیرجند که در ۲۸ مهرماه ۱۳۹۹ بر اثر ابتلا به بیماری کرونا، در راه حفظ سلامت مردم جان خود را از دست داد، اشاره ای به سختی های دوران کووید ۱۹ و زحمات و تلاش های جبران ناپذیر مدافعان سلامت داشت. وی همچنین با اعلام اینکه در نتیجه تجاوزات رژیم صهیونیستی روز گذشته ۵۰۰ شهید به شمار شهدای جبهه مقاومت اضافه شد افزود: باید این اتفاقات به درستی تبیین و روایت شود، چرا که رسانه های غربی همواره در حال عادی سازی جنایات اسرائیل است.
رئیس دانشگاه با اشاره به دوران پر افتخار دفاع مقدس در تاریخ جمهوری اسلامی ایران که رزمندگان توانستند فرهنگ ایثار و شهادت را نهادینه کنند گفت: دفاع از مرز و بوم در تمام دنیا مقدس است و باید برای تقویت و فرهنگ سازی حماسه ۸ ساله رزمندگان، شهدا و ایثارگران کشور که جنسش با همه جا فرق دارد، تلاش کرد.
دکتر موسوی میرزائی از دکتر میری استاد تمام آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و اولیائی پور همکار بازنشسته دانشگاه برای روایت تاریخ شفاهی حضور در دوران دفاع مقدس قدردانی کرد و خواستار تداوم تولید محتوی هایی از این دست شد.
مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با بیان اینکه اوج افتخارات کشور ما دفاع مقدس بوده است گفت: اگر در زمینه دفاع مقدس تولید کارهای فرهنگی به صورت مستمر صورت گیرد قوت فرهنگی کشور را رسانده است.
سرهنگ غلامرضا فلاحی افزود: بیش از ۲۰۰ سند معتبر در دوران دفاع مقدس دست پیدا کردیم که نتیجه آن تألیف دو کتاب اسنادی به نامهای (پرستار بیمارستان فاو) و (پزشکیار ۵۲۸) است.
استاد تمام آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت با اشاره به اهمیت معرفی و شناخته شدن دوران 8 ساله دفاع مقدس در بیان رهبری گفت: به راستی جنگ تحمیلی را می توان یک گنج در ابعاد مختلف دانست و بعدی که شاید در آثار مکتوب کمتر به آن پرداخته شده است و چندان هم برای عموم منعکس نگردیده است، فعالیت رزمندگان در حوزه پزشکی است، لذا نقطه کانونی کتاب پزشکیار بیمارستان 528 خاطرات اینجانب به عنوان پزشکیار در بیمارستان صحرایی سومار است
دکتر محمدرضا میری با اظهار اینکه کتاب های تاریخ شفاهی روش تازه ای برای گردآوری خاطرات و روایت های شفاهی رخدادهای تاریخی است افزود: در این کتاب به همراه آقای دکتر الهی زاده سعی شده است وقایع به صورت صادقانه و ساده نوشته شود. به عنوان معلم درس دفاع مقدس معتقدم با نسل های انقلاب و به ویژه جوانان باید صادقانه برخورد کرد.
وی با بیان اینکه گمشده انسان قرن 21، آرامش است خاطرنشان کرد:برای رسیدن به آرامش و اهداف زندگی، نیاز است همواره از دو اهرم مهم توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار بهره گرفت.
دکتر میری با توصیه به اینکه در کنار فعالیت های شغلی، باید حتماً زمانی برای کارهای داوطلبانه و دلی اختصاص داد گفت: انسان باید از تجارب دیگران درس بگیرد.
اولیایی پور همکار بازنشسته دانشگاه نیز با بیان اینکه در کتاب پرستار فاو سعی شده است خاطرات به صورت داستانی و ساده نگارش شود گفت: این کتاب توانست در بین کتب دوران دفاع مقدس سال گذشته رتبه شایسته تقدیر دریافت کند
وی توصیه کرد که فرهنگ مطالعه به ویژه در قشرجوان باید تقویت شود.
در این مراسم همچنین از مادر شهیده مدافع سلامت منصوره حسینی نیز تجلیل شد و دکتر امیرمهدی زنگویی مطلق معاون فنی مرکز بهداشت استان نیز با اشاره به وصیت نامه و خاطره شهیده حسینی، به نقش همکاران حوزه بهداشتی در جبهه سلامت اشاره کرد.
در ادامه مراسم رونمایی از دو کتاب "پزشکیار 528" و "پرستار فاو" با موضوع خاطرات شفاهی دو رزمنده پیشکسوت دانشگاه در دوران دفاع مقدس آقای دکتر میری و آقای اولیائی پور برگزار شد.
نظر دهید