وبدا-روابط عمومی دانشگاه
سومین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سومین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان با حضور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، ریاست دانشگاه و سایر نمایندگان دستگاههای اجرایی روز دوشنبه 99/11/20 در محل سالن آموزش و توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر علی دلخروشان سرپرست دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ضمن اشاره به مصوبات جلسه قبل بیان کرد: از میان موضوعات ارسالی اعضا به دبیرخانه، دو موضوع رفتارهای پرخطر آسیب به خود و خودکشی و بررسی سوء تغذیه گروه های آسیب پذیر استان در دستور کار این جلسه قرار گرفته است.
سپس عباسعلی بهاری مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و رئیس گروه کاری سلامت، ضمن تاکید بر حضور مدیران کل در جلسه و ضرورت پیگیری و اجرای مصوبات در دستگاههای اجرایی افزود: در حوزه رفتارهای آسیب به خود و خودکشی می بایست جلساتی با محوریت کارگروه اجتماعی فرهنگی سلامت، زنان و خانواده شهرستان ها و با همراهی و تعامل دستگاههای اجرایی مرتبط برگزار شود و کانون های آسیب پذیر شهرستانها شناسایی شده و با توجه به شرایط منطقه، مداخلات و برنامه های متفاوتی برای شهرهای مختلف انجام شود.
وی افزود: در موضوع سوءتغذیه پیشنهاد می شود معاونت بهداشتی دانشگاه جلسات کارشناسی هفتگی برگزار نموده و برنامه زمان بندی مدونی برای خانوارهای آسیب پذیر دچار سوءتغذیه تهیه کند که تامین اعتبار آن از طریق پیگیری های دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری و با همکاری سازمان های حمایتی مرتبط انجام خواهد شد.
سپس دکتر محمد دهقانی ریاست دانشگاه و دبیر گروه کاری سلامت، ضمن بیان اهمیت موضوع رفتارهای پرخطر آسیب به خود در صدر شاخص های سلامت روان جامعه افزود: اداره سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه می بایست با درنظر گرفتن دستورالعمل های وزارت بهداشت، یک برنامه منسجمی در موضوع خودکشی تهیه و جلسات منظم و مکرری با حضور کارشناسان دستگاههای اجرایی ذیربط برگزار کند و از ظرفیت این سازمان ها استفاده نماید.
وی در خصوص سوءتغذیه گروه های آسیب پذیر استان بیان کرد: پیشنهاد می شود دستگاههای حمایتی پای کار بیایند و کمک های خود را هدفمندتر کرده و به سمت حمایت های تغذیه ای گروه های آسیب پذیر کودکان و زنان باردار و شیرده سوق دهند.
دکتر مهدیزاده معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اهمیت انجام مداخلات فرهنگی توسط دستگاههای اجرایی مرتبط در نقاط آسیب پذیر استان در جهت کاهش رفتارهای پرخطر آسیب به خود افزود: در موضوع سوءتغذیه نیز می بایست برنامه میان مدت با پشتوانه اساسی تدوین شود که نیازمند حمایت طلبی وسیعی در سطح استان می باشد.
وی بیان کرد: یکی از علل فوت کودکان زیر 5 سال، غرق شدگی در مخازن و استخرهای آب روستایی است که می بایست دهیاری بر موضوع حصارکشی استخرها توسط کشاورزان نظارت کنند و تسهیلاتی برای افراد کم بضاعت در این زمینه درنظر گرفته شود.
در این جلسه دکتر سعید شوکتی فرد معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه ضمن ارائه گزارش میزان اجرایی شدن مصوبات جلسه قبل، توضیحاتی مبسوطی در زمینه وضعیت خودکشی و رفتارهای آسیب به خود و حمایت های تغذیه ای گروه های آسیب پذیر کودکان و زنان باردار و شیرده در استان بیان نمودند.
در پایان جلسه نمایندگان دستگاهای اجرایی به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات در خصوص موضوعات جلسه از جمله انجام پژوهش های کاربردی برای رفتارهای پرخطر آسیب به خود توسط دانشجویان رشته روانشناسی، تهیه نقشه اجتماعی و تدوین برنامه براساس شرایط فرهنگی هر شهر، استفاده از ظرفیت شبکه شاد دانش آموزی و همچنین انسجام کمک های مومنانه در دستگاههای اجرایی مختلف، لزوم شناسایی دقیق خانوارهای آسیب پذیر دچار سوءتغذیه، ارائه تغذیه رایگان و باکیفیت در مدارس، انعقاد تفام نامه مشترک میان دانشگاه و سازمان های مردم نهاد مرتبط در حیطه تغذیه و خودکشی و... پرداختند.
جهت مشاهده خبر در وبدا وزارت بهداشت اینجا کلیک نمائید.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید