عرضه واکسن آنفولانزا در داروخانه های سطح استان
معاون غذا و دارو دارو دانشگاه از عرضه واکسن آنفولانزا در داروخانه های سطح استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه، دکتر زهرا کیانی گفت: واکسن آنفولانزا از هر دو نمونه ایرانی (فلوگارد) و خارجی (اینفلووک (هلندی) و واکسی گریپ (فرانسوی)) به میزان کافی موجود بوده و در سطح کلیه داروخانه ها توزیع شده است.
وی در خصوص واکسن آنفولانزا خاطرنشان کرد: آنفولانزا یک بیماری عفونی حاد با منشا ویروسی است و می تواند همه گروه های سنی را مبتلا کند بیشتر افراد بدون عارضه و بدون مصرف دارو بهبود یابند اما برخی اوقات ممکن است عفونت های باکتریایی نیز اضافه شوند که می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ شود.
یکی از موثرترین و ایمن ترین روش های پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا و عوارض و خطرات ناشی از آن واکسیناسیون است. واکسیناسیون در برابر آنفولانزا به طور موثری از ابتلا به بیماری شدید و عوارض آن، مراجعات سرپایی و میزان بستری شدن در بیمارستان به علت بیماری آنفولانزا جلوگیری می کند.
تزریق واکسن آنفولانزا در همه افراد بالای 6 ماه توصیه می شود اما برخی افراد به دلیل شرایط سنی، سلامتی و شغلی بیشتر در معرض خطر ابتلا به آنفولانزا قرار دارند که جهت تزریق واکسن آنفولانزا در اولویت هستند :
-
-
کلیه افراد بالای 65 سال
-
کودکان 6 ماه تا 2 سال
-
پرسنل بهداشتی درمانی، کارکنان مرغداری ها ، شکاربانان و افرادی که با پرندگان در تماس هستند
-
بیماران دارای سیستم ایمنی ضعیف (مانند مبتلایان به AIDS یا HIV ، مبتلایان به بدخیمی ها، افراد پیوندی، دیالیزی، تالاسمی ماژور، هموفیلی، بیماران خاص و نادر و صعب العلاج)
-
خانم های باردار (اطلاعات در مورد بی خطری واکسن در سه ماهه دوم و سوم نسبت به سه ماهه اول در دسترس است) و خانم هایی که حداکثر 2 هفته از زایمانشان گذشته است،
-
کارکنان و سالمندان و معلولین ساکن در مراکز نگهداری سالمندان و معلولین
-
افراد 2 سال تا زیر 65 سال مبتلا به بیماری های زمینه ای (دیابت، آسم و COPD و سیستیک فیبروزیس، بیماری کلیوی، قلبی و عروقی، مبتلایان به ضایعات نخاعی و بیماری های عصبی عضلانی، افراد فاقد طحال، بیماران دارای سوء جذب و سوء تغذیه)
-
افراد چاق (BMI≥40)
-
کودکان و نوجوانان 6 ماهه تا 18 ساله که ترکیبات محتوی آسپرین را برای مدت طولانی مصرف می کنند و به دنبال ابتلا به بیماری آنفولانزا در معرض خطر ابتلا به سندرم Reye قرار دارند،
-
کلیه افراد درگیر در مراقبت از بیماران مبتلا به نقص ایمنی
-
کلیه مسافرین به سایر کشور ها باید حداقل 2 هفته قبل از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون اقدام کنند.
-
موارد منع مصرف
-
شیرخواران زیر 6 ماه
-
افراد دارای سابقه واکنش های آلرژیک شدید نظیر آنافیلاکسی به واکسن تا 7 روز پس از واکسیناسیون
-
افراد دارای سابقه بیماری گیلن باره در طی 6 هفته پس از دریافت واکسن آنفولانزای قبلی
-
افراد دارای بیماری حاد متوسط یا شدید با یا بدون تب : واکسیناسیون تا زمان بهبودی حال عمومی به تعویق می افتد.
-
افراد دارای حسیاسیت شدید به تخم مرغ : باید با نظر پزشک معالج اقدام به دریافت واکسن نمایند و پس از دریافت واکسن به مدت نیم ساعت تحت نظر پزشک باشند.
-
افراد دارای حسیاسیت خفیف به تخم مرغ : باید پس از دریافت واکسن به مدت 15 دقیقه در حالت نشسته یا خوابیده به پشت تحت نظر پزشک باشند.
-
افراد مشکوک یا مبتلا به کووید 19 : تا زمان رفع علایم بیماری (حداقل 2 هفته) مجاز به دریافت واکسن نمی باشند.
نکات فنی قابل توجه
-
تجویز واکسن آنفولانزا همزمان با تجویز داروهای ویروسی آنفولانزا منعی ندارد.
-
تزریق واکسن آنفولانزا همزمان ولی در محل متفاوت با سایر واکسن ها منعی ندارد و تداخلی در ایجاد ایمنی زایی واکسن های دیگر ندارد.
-
تزریق واکسن آنفولانزا در خانم های شیرده منعی ندارد بلکه توصیه می گردد.
-
واکسن آنفولانزا باید در دمای 8-2 درجه سانتی گراد در طبقه میانی یخچال و به دور از یخ زدگی نگهداری شود و در صورت یخ زدگی قابل استفاده نیست.
-
بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا قبل از شروع فصل آنفولانزا است (معمولا پایان شهریور و مهر). حدود دوهفته پس از واکسیناسیون طول می کشد تا بدن در برابر ویروس ایمنی ایجاد کند. بنابراین مهم است که به اندازه کافی زود واکسن تزریق شود تا قبل از قرار گرفتن در معرض ویروس محافظت ایجاد شود.
-
کودکان 6 ماه تا 8 سال که تاکنون برای اولین بار واکسن دریافت می کنند باید نوبت دوم واکسن را حداقل چهار هفته پس از نوبت اول دریافت نمایند.
نظر دهید