وبدا-روابط عمومي دانشگاه
فاز اول اجراي طرح جامع سلامت سالمندان در بيرجند به پايان رسيد
طي مراسمي با حضور رئيس دانشگاه، دكتر شتي رئيس اداره ي سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، خانم دكتر مرتضوي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران و دكتر شريفي (دبير مركز تحقيقات سلامت سالمندان پژوهشگاه غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران در مركز جامع اطلاع رساني دانشگاه اعلام شد كه فار اول اجراي طرح جامع سلامت سالمندان بيرجند با موفقيت به پايان رسيد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، رئيس دانشگاه در اين نشست با بيان اينكه خراسان جنوبي سومين استان سالمند كشور است گفت:وضعيت آب و هوايي استان، فعاليت بدني مناسب،كاهش مصرف دخانيات در استان و... از عواملي هست كه باعث افزايش طول عمر مردم خراسان جنوبي شده است و به تبع آن نيز سومين استان سالمند كشور مي باشيم
دكتر محمد دهقاني فيروزآبادي با تحسين اجراي اين طرح ارزشمند افزود: اين طرح زمينه تحقيقات و مطالعات مناسبي را فراهم مي كند و مي توان روي آن سرمايه گذاري كرد.
وي با اظهار اينكه دانشگاه علوم پزشكي مي تواند در حيطه سالمندي پايلوت خيلي از موضوعات قرار بگيرد خاطرنشان كرد: همه حوزه هاي دانشگاه آمادگي دارند تا در حيطه سالمندي فعاليت مضاعفي داشته و بتوانيم با تحقيقات كاربردي در اين زمينه حرفي براي گفتن داشته باشيم.
معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه نيز اشاره اي به اهميت كار پژوهشي در حيطه سالمندي داشت و گفت: در سال 95 انجام تحقيقات پايه اي در حوزه سالمندان مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
دكتر طوبي كاظمي با اشاره به روند تصويب اين طرح و اجراي آن در سال 97 اضافه كرد: ابتدا قرار بر اين شد تا مباحث شناختي سالمندان در اين طرح بررسي شد و در ادامه طي جلسات متعدد، ايده اين شد كه طرح به شكل جامعتري با جمع آوري داده هاي مورد نياز از سالمندان انجام شود.
وي با اظهار اينكه اين طرح در دو فاز اجرايي مي شود خاطرنشان كرد: بر اين اساس كميته مالكيت معنوي داده ها متشكل از دو نفر از اعضاي مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت، مدير پژوهشي دانشگاه و عضو مركز تحقيقات بيماري هاي قلب و عروق دانشگاه تشكيل شد و در آن مسائل مختلف مالي و كاري اين طرح بررسي گرديد.
رئيس مركز تحقيقات بيماري هاي قلب و عروق دانشگاه در ادامه با قدرداني از يكايك دست اندركاران اجراي اين طرح بزرگ دانشگاه در مرحله اول آن گفت: در حال حاضر كارهاي نمونه هاي گرفته شده در آزمايشگاه در حال انجام مي باشد و دانشگاه نيز حمايت مالي و معنوي در فاز دوم كه پيگيري سالمندان است را نيز خواهد داشت.
دكتر كاظمي با اعلام اينكه اين طرح از كارهاي تيمي موفق در سطح دانشگاه بود از دكتر مودي رئيس مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت تشكري ويژه كرد و اظهار داشت: قطعاً مديريت هوشمندانه، برنامه ريزي مدبرانه و پشتكار ايشان همراه با حمايت ساير اعضاء هيئت موسس مركز تحقيقات و همچنين نظارت و پايش دكتر شريفي نقشي موثر در موفقيت اين طرح داشته است.
رئيس مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت به ارائه گزارش طرح جامع بررسي سلامت سالمندان شهرستان بيرجند پرداخت و گفت: اين طرح از مهر 97 از سوي مركزت حقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشكي بيرجند و با همكاري دفتر سلامت سالمندان وزارت بهداشت و همچنين مركز تحقيقات سلامت سالمندان پژوهشگاه غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي ايران آغاز شد كه هدف كلي اين طرح تعيين شيوع سندروم هاي سالمندي در شهرستان بيرجند و جامعه مورد مطالعه آن ساكنان ساكن در اين شهرستان بوده كه حجم نمونه ان 1400 نفر از سالمندان ساكن در شهر و 400 نفر ساكن در مناطق روستايي در فاز 1 بود
دكتر ميترا مودي اضافه كرد: مراحل اجرايي اين طرح در مرحله اول غربالگري وضعيت شناختي – سلامت عمومي – عوامل خطر – بيماريهاي غير واگير در سالمندان- وتعيين شاخصهاي انترو پومتريك – فشار خون – نوار قلب و و معاينات دهان و دندان بود كه اين مورد انجام نشد وبه جاي ان بينايي سنجي صورت گرفت ودر مرحله دوم انجام تستهاي تخصصي در خصوص اختلال شناختي توسط متخصص مغز و اعصاب و انجام ام آر اي و در صورت نياز معاينات تخصصي بوده است.
دكتر ميترا مودي با اشاره به روند جذب پرسشگر و برگزاري كارگاه هاي آموزشي با محوريت برقراري ارتباط با افراد سالمند براي پرسشگران با تدريس دكتر شريفي دبير مركز تحقيقات سلامت سالمندان دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: اگر درمرحله دوم اجراي طرح، شرايط مهيا شود ما بر ان هستيم كه بحث تخصصي را با محوريت مباحث شناختي انجام دهيم
وي با اشاره به ساير روال اجراي طرح خاطرنشان كرد: در اين طرح براي اينكه كمترين مشكل براي افراد سالمند ايجاد شود، هماهنگي هايي با واحد نقليه دانشگاه جهت اياب و ذهاب سالمندان از درب منزل تا مركز تحقيقات دانشگاه صورت گرفت ودر زمان ورود به اين مركز نيز با مراجعه به ايستگاههايي كه در اين مركز ايجاد شده ه بود به طور همزمان 2نفر از كارشناساني كه آموزشهاي لازم را كسب كرده بودند كارهاي پذيرش و ثبت نام آنان را انجام ميدادند .
رئيس مركز تحقيقات عوامل اجتماعي موثر بر سلامت با اشاره به بازديد مدير كل دفتر اجتماعي استانداري از روند اجراي طرح و قولهاي مساعدي وي بابت حمايت در خصوص بحثهاي اجتماعي گفت: براي اينكه اين طرح به صورت كامل انجام شود از 10 روستاي شهرستان بيرجند و از هر روستا 40 نمونه نيز به صورت تصادفي انتخاب گرديد و در مجموع 400 نمونه از طرح روستا جمع اوري و و به مركز ارسال گرديد.
در پايان ميهمانان وزارتي اين نشست از اجراي موفقيت آميز طرح تقدير و تشكر نموده و اعلام كردند كه براي تداوم طرح و همچنين پيگيري سالمندان، يودجه لازم را به دانشگاه اختصاص خواهند داد.
دكتر شتي رئيس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت نيز با بيان اينكه دانشگاه علوم پزشكي بيرجند مي تواند قطب تحقيقاتي در زمينه سالمندان باشد گفت: با پيگيري مي توان شهر بيرجند را به عنوان "شهر دوستدار سالمند" معرفي كرد.
گفتني است در اين نشست مقرر شد اولويت پژوهشي دانشگاه "تحقيقات سالمندي" قرار گيرد و شروع fall registery از طريق معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه پيگيري شود.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید