روابط عمومي دانشگاه
منشأ بداخلاقي را بايد در ضعف ايمان جستوجو كرد
مسئول دفتر نهاد نمايندگي رهبري در دانشگاه با اشاره به اينكه منشأ بداخلاقي را بايد در ضعف ايمان جستوجو كرد، گفت: تندخويي موجب ميشود كه فرد جايگاه و محبوبيت خويش را از دست بدهد.
حجتالاسلام سيدحسن سيدي، مسئول دفتر نهاد نمايندگي رهبري در گفتوگو با خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) از خراسان جنوبي، گفت: تندخويي گسستگي روابط خانوادگي و اجتماعي را به همراه دارد.
وي با اشاره به اينكه اخلاق اصل جداييناپذير زندگي همه انسانها است، بيان كرد: اهميت اخلاق بهعنوان هدف بعثت پيامبر(ص) تا بدان جا است كه ميتوان گفت اعمال ديني اگر اخلاق نيك را به همراه نداشته باشد ثمري براي آنها وجود ندارد.
مسئول دفتر نهاد نمايندي رهبري درباره ريشه بداخلاقي و تندخويي اظهار كرد: تندخويي علل مختلفي از جمله حسادت و تكبر دارد اما بهطور كلي ميتوان گفت منشأ بداخلاقي را در ضعف ايمان بايد جستوجو كرد.
تندخويي، گسستگي روابط خانوادگي را به همراه دارد
سيدي عنوان كرد: تندخويي تأثير فراواني در زندگي به همراه دارد و موجب ميشود كه فرد جايگاه و محبوبيت خويش را در خانواده و اجتماع از دست بدهد و در بعد معنوي نيز اخلاق نيك در قبولي اعمال مؤثر است.
وي در زمينه شيوه برخورد با افراد تندخو گفت: بر اساس تعاليم ديني و سيره اهل بيت(ع) بايد در برابر اينگونه افراد صبر و رفتار شايسته در پيش گرفت چنانكه ائمه(ع) نيز با وجود توهينهايي كه به آنان ميشد، صبوري پيشه ميكردند و نتيجه آن نيز پشيماني شخص مقابل بود.
مسئول دفتر نهاد نمايندگي رهبري ادامه داد: خداوند نيز در سوره فرقان، آيه 63 ميفرمايد: «وعباد الرّحْمن الّذين يمْشون على الْأرْض هوْنًا وإذا خاطبهم الْجاهلون قالوا سلامًا؛ بندگان خداي رحمان كساني هستند كه در روي زمين به فروتني راه ميروند و چون جاهلان آنان را مخاطب سازند، به ملايمت سخن گويند»
سيدي بيان كرد: در زمان رسول خدا(ص) نيز بعد از اينكه ايشان يكي از صحابي خويش را دفن كردند مادر آن صحابي گفت بهشت گواراي تو باد كه رسول الله(ص) پاسخ دادند با اطمينان سخن نگو كه اين فرد با خانوادهاش تندخو بود.
وي گفت: تفكر در نتيجه رفتار، تمرين و مقابله با نفس، همنشيني با انسانهاي خوش خلق و ذكر خدا نقش زيادي در صبر بر تندخويي و درمان اين رذيله اخلاقي دارد.
نظر دهید