وبدا-روابط عمومي دانشگاه
مهمترين اقدام وزارت بهداشت و دانشگاه ها بايد تثبيت دستاوردهاي طرح تحول باشد
دكتر حريرچي:مهمترين اقدام وزارت بهداشت و دانشگاه ها بايد تثبيت دستاوردهاي طرح تحول باشد
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دكتر ايرج حرير چي در آيين تكريم خدمات دكتر قائمي رئيس سابق دانشگاه و معارفه دكتر دهقاني سرپرست جديد دانشگاه گفت: مهمترين اقدام وزارت بهداشت و دانشگاه ها بايد تثبيت دستاوردهاي طرح تحول باشد
قائم مقام وزير بهداشت در اين مراسم با بيان اينكه افزايش سلامت مردم اولين هدف وزارت بهداشت است گفت: افزايش اميد به زندگي يكي از اين شاخص هايي اين مهم است و اميد به زندگي ايرانيان در چهار دهه گذشته در كشور 50 سال بود اما در حال حاضر حدود 76 سال است.
دكتر ايرج حرير چي با بيان اينكه اميد به زندگي سالم در كشور 65 سال است كه بايد افزايش پيدا كند گفت: كاهش مرگ و مير زودرس از ديگر اهداف مهم است و زماني مرگ و مير زير 50 سال، مرگ و مير زودرس محسوب مي شد اما اكنون زير 70 سال مرگ زودرس تلفي مي شود و بايد مرگ و مير زودرس كاهش يابد كه يكي از اين موارد كاهش تصادفات منجر به مرگ است.
وي با بيان اينكه بيماري ها هزينه بر است و محافظت مردم از مخاطرات مالي ناشي از بيماري دومين هدف است گفت: فرمايش مقام معظم رهبري كه كاري كنيم بيمار جز رنج بيماري ناراحتي ديگري نداشته باشد در همين راستا است.
معاون كل وزارت بهداشت با اشاره به كاهش چشمگير پرداختي هزينه هاي سلامت از جيب مردم گفت: پرداختي مردم براي هزينه هاي سلامت در سال 89 حدود 58،8 درصد بود كه طرح تحول سلامت توانست در سال 93 آن را به 38،7 درصد، سال 94 به 38.1 درصد و سال 95 به 35.2 درصد كاهش دهد.
دكتر حريرچي با اعلام اينكه هنوز اين رقم در مقايسه با متوسط جهاني و اهداف قانون برنامه ششم توسعه، بالا است كه بايد براي كاهش آن تلاش بيشتري كنيم. افزود: در دنيا متوسط پرداختي هزينه هاي سلامت از جيب مردم 18 تا 24 درصد است اما متاسفانه در كشور ما اين رقم به مدت چند دهه حدود 50 درصد بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه با پرداخت هزينه ها از جيب مردم مشكلات را نمي توان حل كرد افزود: شاخص ديگر در نظام سلامت نيز كاهش هزينه هاي مشكل زا و كمرشكن است به اين معني كه اگر شخصي 40 درصد هزينه هاي غير خوراكي يا 25 درصد كل هزينه هاي خانوار را براي بيماري هزينه كند دچار مشكل مي شود لذا بايد اين شاخص نيز در جامعه كاهش يابد.
سخنگوي وزارت بهداشت با بيان اينكه جاي تعجب دارد كه در جامعه ما اقشار برخوردار بيش از افراد فقير دچار هزينه هاي كمرشكن مي شوند گفت:اقشار مختلف حتي ثروتمندان در كنار فقرا در شرايط بحراني هدف نظام سلامت هستند
دكتر حريرچي با بيان اينكه هزينه هاي فرد زدا شاخص ديگري است گفت: اگر فردي به دليل بيماري و هزينه آن به زير خط فقر برسد دچار سيكل معيوب مانند بيكاري و بيماري طولاني مدت خواهد شد كه بعد از طرح تحول اين موضوع كنترل شده ولي هنوز صفر نشده است، اما نبايد فراموش كنيم كه اين شاخص در ايران نسبت به برخي از كشورهاي ديگر كمتر است اما يك نفر هم با اين شاخص در كشور زياد است و اين شاخص بايد بهبود پيدا كند.
وي يكي ديگر از اهداف وزارت بهداشت را افزايش رضايتمندي، كارايي و پاسخگويي به انتظارات مردم عنوان كرد و گفت: براي اين شاخص بايد در انتخاب اقدامات اصلاحي و درماني به صداي مردم و ترجيحات آنها توجه جدي كرد.
معاون كل وزارت بهداشت با بيان اينكه بيماران فلسفه وجودي بيمارستان ها مي باشند گفت: زماني ادارات مبارزه با مالاريا با قدرت ترين واحد وزارت بهداشت بود و اكنون كه كنترل شده است نيازي به وجود آن نيست.
دكتر حريرچي با بيان اينكه محروميت خراسان جنوبي باعث شده است از استان هاي با اولويت ما باشد گفت: سفرهاي متعدد وزير بهداشت به استان خراسان جنوبي را نشان از توجه اين وزارتخانه به مناطق محروم است.
وي با بيان اينكه هدف دانشگاه علوم پزشكي بيرجند بايد تامين سلامت 800 هزار نفر مردم اين استان به بهترين نحو باشد گفت:
بايد طوري برنامه ريزي شود كه درمان 80 تا 90 درصد بيماران در استان انجام شود و نيازي به اعزام به ساير شهرها نباشد.
قائم مقام وزير بهداشت با بيان اينكه مسئول دانشگاه، متولي سلامت كل استان است و نه اينكه فقط پاسخگوي مراجعين باشد گفت: اگر بچه اي پيش فعال در خانه اي، پيرمردي با زخم بستر در منزل و ... باشد باز هم مسئوليت آن با دانشگاه است.
دكتر حريرچي اظهار اميدواري كرد: خراسان جنوبي مي تواند با خدمات شايسته اي كه ارائه مي دهد الگوي ساير استان ها شود.
وي با بيان اينكه جابه جايي مديران براي گردش نخبگان از ضروريات كار است گفت:ساخت و تكميل 6 بيمارستان در خراسان جنوبي، اقدام بسيار مهمي بوده و انتظار است كه در حوزه بهداشت و پژوهش نيز اقدامات مهمي در استان خراسان جنوبي انجام شود.
معاون كل وزارت بهداشت با ابراز خرسندي از همدلي و همرنگي در دانشگاه علوم پزشكي بيرجند گفت: سلامت حوزه خطي و رقابت نيست بلكه حوزه خدمت رساني و كار تيمي براي افزايش سلامت مردم است.
دكتر حريرچي با اشاره به وضعيت اقتصادي كشور گفت: افزايش بهره وري و كنترل هزينه هاي مالي مورد نظر است.
تثبيت دستاوردهاي طرح تحول سلامت را مهمترين اقدام وزارت بهداشت عنوان كرد و گفت: دانشگاه علوم پزشكي بيرجند از نظر پرداخت كارانه خيلي عقب است كه بايد تلاش بيشتري در اين زمينه انجام شود.
وي با اشاره به كيفيت بخش بيمارستاني خراسان جنوبي و هم رديف بودن آن با بسياري از بيمارستان هاي خصوصي در تهران افزود: الان با توجه به اقدامات دشمنان، كشور در شرايط تثبيت و تا حدي توسعه قرار گرفته است.
در پايان اين مراسم از خدمات چهار ساله دكتر كاظم قائمي رئيس سابق دانشگاه تقدير و دكتر محمد دهقاني فيروزآبادي با حكم وزير بهداشت به عنوان سرپرست اين دانشگاه معرفي شد.
مشاهده اين خبر در وبدا(پايگاه خبري-اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي)/اينجا كليك نماييد.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید