وبدا-روابط عمومي دانشگاه
نشست خبري معاون غذا و دارو به مناسبت روز جهاني غذا
دكتر ناصري: سلامت غذا مهمترين عامل پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي غير واگير است
وي با اشاره به نامگذاري 16 اكتبر مصادف با (24 مهر) به عنوان روز جهاني غذا خاطرنشان كرد: به همين مناسبت همه ساله برنامه گراميداشت روز جهاني غذا از سوي وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو و به طبع آن در معاونت هاي غذا و دارو دانشگاه هاي سراسر كشور برگزار مي گردد.
معاون غذا و دارو دانشگاه ادامه داد: شعار روز جهاني غذا امسال «رفتار ما آينده ما را مي سازد، تلاش براي دنياي بدون گرسنه تا سال 2030» به عنوان محور جهاني و «تغيير و اصلاح الگوي تغذيه براي حفظ و ارتقاي سلامت» به عنوان محور ملي انتخاب شده است.
وي با بيان اينكه يكي از مهمترين مسائلي كه جامعه با آن در ارتباط است تامين و امنيت غذايي است افزود: در واقع روز جهاني غذا بهانه اي براي حساس كردن افراد و دستگاه هاي دخيل در امر غذا نسبت به موضوع تامين، سلامت و امنيت غذايي است.
دكتر ناصري در بخش ديگري از سخنان خود به اقدامات حوزه مبارزه با قاچاق كالاهاي سلامت محور كرد و گفت: طي شش ماه گذشته 415 مورد گشت مشترك در استان انجام شده كه 148 داروخانه، 37 عطاري و باشگاه ورزشي، 83 واحد خوراكي و آشاميدني، 127 فروشگاه آرايشي و بهداشتي و 20 مورد تجهيزات پزشكي بوده است.
وي ادامه داد: در همين راستا در شش ماه نخست امسال 156 مورد كشفيات كالاهاي قاچاق سلامت محور در سطح عرضه داشتهايم كه از اين تعداد 40 مورد مربوط به داروهايي شيميايي، گياهي و مكملها، 41 مورد مواد خوراكي و آشاميدني و 75 مورد كالاهاي آرايشي و بهداشتي بوده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه در ارتباط با بازرسي از عطاري ها گفت: كار ما در حوزه عطاري ها تنها نظارت و بازرسي از اين واحدهاست و اين معاونت در پروسته صدور مجوز يا ارايه آموزش به متقاضيان پروانه فعاليت آنها جايگاهي ندارد.
دكتر ناصري درباره استفاده از مكمل هاي دارويي در باشگاه هاي ورزشي نيز هشدار داد و افزود: متاسفانه مكمل هاي غير مجاز در باشگاه هاي ورزشي به ويژه بانوان مصرف مي شود اما هيچگونه ردپايي از عرضه كننده گان اين گونه مكمل ها يافت نشده است.
وي بيان كرد: بازرسي هاي زيادي از باشگاه هاي ورزشي داريم اما به نظر مي رسد مكمل ها در محلي ديگري غير از باشگاه ها به دست مشريان مي رسد.
معاون غذا و دارو دانشگاه با بيان اينكه نشانگرهاي رنگي تغذيهاي بر روي محصولات غذايي باعث افزايش آگاهي مصرف كنندگان و اصلاح الگوي مصرف در ارتقاء سلامت جامعه خواهد شد، افزود: 98 درصد محصولات واحدهاي توليدي خراسان جنوبي كه مشمول اين طرح هستند از نشانگرهاي رنگي بر روي محصولات خود استفاده ميكنند.
وي در پايان تصريح كرد: همايش روز جهاني غذا با حضور صنعتگران، واحدهاي توليدي و كارشناسان غذايي، 30 مهرماه امسال برگزار و از واحدهاي برتر توليدي تقدير به عمل خواهد آمد.
نظر دهید