نشست صمیمانه معاون وزیر بهداشت با اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امروز در دیدار با اعضای هیئت علمی، دانشجویان، پژوهشگران، نخبگان و فن آوران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از رویکردهای جدید وزارت بهداشت در عرصه های پژوهشی گفت و خاطرنشان کرد: تلاش می شود که بودجههای این معاونت به طور هماهنگ بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور توزیع شود و استانهای مرزی هم ویژه دیده می شود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه؛ دکتر یونس پناهی با تبریک روز دانشجو و اظهار اینکه ارتباط دانشجویان با مراکز تحقیقاتی ارزشیابی میشود خاطرنشان کرد: اگر پایان نامههای دانشجویی در این مراکز انجام شود از اعتبارات پژوهشی حمایت خواهد شد اما از تحقیقات تکراری باید پرهیز کرد.
وی بر ضرورت تامین زیرساختهای لازم برای تحقیقات و فناوری تاکید کرد و گفت: ۸۰۷ مرکز تحقیقات دانشگاهی، ۴۰ مرکز تحقیقات ستادی، ۴۰ مرکز تحقیقات بخش خصوصی و بیش از ۹۰ مرکز تحقیقات بالینی بیمارستانی داریم که هنوز بخش زیادی از آنها چارت تشکیلاتی ندارند
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بیماریهای واگیر و غیر واگیر و جوانی جمعیت از موضوعات اولویت دار معاونت تحقیقات و فناوری است که در این زمینه باید تحقیقات گسترده تر شود.
وی تصریح کرد: طرحهای خوبی در حوزه جوانی جمعیت ارایه شده اما سلامت اجتماعی و روان هم مسئله است که باید به آن پرداخته شود.
رئیس دانشگاه هم در این نشست گفت: با توجه به اینکه عمده اعتبارات صرف نگهداری و ثبات خدمات درمانی استان شده در حوزه تحقیقات نیازمند نگاه ویژه وزارتخانه هستیم.
دکتر سید محمد موسوی میرزایی افزود: اعضای هیات علمی در این دانشگاه عمدتا از نسل جوان بوده و در کنار اساتید با تجربه میتوانند گامهای موثری در راستای علم و فناوری بردارند.
وی عنوان کرد: ایدههای خوبی در زمینه تحقیقات وجود دارد اما نیازمند حمایت هستند که باید خراسان جنوبی ویژه دیده شود.
دکتر مسعود یوسفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، هم با اشاره به اهم برنامههای تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: «ایجاد زیرساختهای مناسب در حوزه تحقیقات و فناوری، ارتقای کیفی بروندادهای پژوهشی و اجرای طرحهای مختلف تاثیرگذار از جمله اقدامات انجام شده است».
وی، به فعالیت پنج مرکز تحقیقاتی در استان اشاره کرد و افزود: «با راهاندازی واحد توسعه تحقیقاتی بالینی بیمارستان رازی و امام رضا (ع) موافقت شده است».
دکتر یوسفی، ادامه داد: «تجهیز آزمایشگاه جامع تحقیقات به ارزش ۲۰ میلیارد ریال، تجهیز مرکز مطالعات تجربی و حیوانات آزمایشگاهی به ارزش ۵ میلیارد ریال و جذب گرنت از استانداری به مبلغ ۶٫۸ میلیارد ریال از اقدامات انجام شده است».
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، از راهاندازی رجیستری بازتوانی بیماران قلبی خبرداد و گفت: «فاز دوم طرح جامع سلامت سالمندان از دیگر برنامههای در حال انجام است».
وی،خواستار همکاری وزارت بهداشت در به روز رسانی منابع کتابخانههای دانشگاه شد و افزود: «در حال حاضر کتابخانههای دانشکدههای اقماری در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و نیازمند به روز رسانی منابع هستند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه بیان کرد: طی سال جاری تاکنون ۵۱۱ میلیون تومان در راستای تجهیز کتابخانههای دانشگاه هزینه شده است
دکتر یوسفی همچنین خواستار تأمین بودجه عاملیت و دسترسی به منابع اطلاعاتی برای پژوهشگران دانشگاه شد و افزود:خواستاریم اعتبار خرید تجهیزات مربوط به آزمایشگاه عفونی در مرکز مطالعات طب تجربی و آزمایشگاههای تحقیقاتی جنینشناسی و ناباروری تأمین شود.
همچنین در این نشست روسای مراکز تحقیقاتی به معرفی این مراکز و چالش های آنان پرداختند.