وبدا-روابط عمومی دانشگاه
هشتمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان برگزار شد
به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، هشتمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان(کارگروه سلامت و امنیت غذایی سابق) با حضور رئیس دانشگاه، در محل سالن آموزش و توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه برگزار شد.
دکتر سید محمد موسوی ریاست دانشگاه و دبیر گروه کاری سلامت استان ضمن خیرمقدم به مدعوین با اشاره به اهمیت داشتن نتیجه و خروجی موثر جلسات گروه کاری سلامت، خاطرنشان کرد: یک بخش از توسعه پایدار جوامع مربوط به سلامت و رفاه اجتماعی است که با همکاری بخش های مختلف میسر بوده و در صورتی امکان پذیر می شود که تمامی قطعات این پازل به درستی در کنار همدیگر قرار گرفته و کامل شود.
دکتر سید محمد موسوی ریاست دانشگاه و دبیر گروه کاری سلامت استان ضمن خیرمقدم به مدعوین با اشاره به اهمیت داشتن نتیجه و خروجی موثر جلسات گروه کاری سلامت، خاطرنشان کرد: یک بخش از توسعه پایدار جوامع مربوط به سلامت و رفاه اجتماعی است که با همکاری بخش های مختلف میسر بوده و در صورتی امکان پذیر می شود که تمامی قطعات این پازل به درستی در کنار همدیگر قرار گرفته و کامل شود.
دکتر مجید شایسته معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به موضوع خودکشی به عنوان یک پدیده پیچیده زیستی روانی اجتماعی و نقش عوامل تنش آفرین زندگی در ایجاد خلق افسرده و افکار خودکشی خاطرنشان کرد: در سبب شناسی خودکشی، اختلالات روانپزشکی مثل افسردگی اساسی در صدر علل قرار داشته و در رده های بعدی، اختلالات مرتبط با سوء مصرف مواد، اختلالات شخصیت و ... قرار دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اهداف برنامه پیشگیری از خودکشی از قبیل توانمندسازی جمعیت عمومی و افزایش آگاهی پیرامون رفتارهای پرخطر آسیب به خود و.. تاکید نمود: به منظور اجرای بهتر برنامه مذکور می بایست دستگاههای اجرایی ذیربط مطابق دستورالعمل کشوری ابلاغی وزارت بهداشت، با دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم را داشته باشند.
در این نشست دکتر علی دلخروشان رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با اشاره به مصوبات جلسه قبل، ضمن تشکر از اقدامات انجمن مهرجویان در خصوص ساماندهی سگ های بلاصاحب(ولگرد) طی دو سال اخیر بیان کرد: در این خصوص طرحی توسط دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی و امور مشارکت های اجتماعی دانشگاه و سازمان های مردم نهاد فعال استان در این زمینه از جمله انجمن پارت انگیزش خاوران تهیه شده و جهت کسب نظرات به نهادهای مربوطه ارسال شده است. همچنین تجربیات موفق سایر استان ها بررسی شده که در این زمینه اقدامات خوبی از جمله ایمن سازی، عقیم سازی، رهاسازی و واگذاری براساس دستورالعمل مربوطه صورت پذیرفته است.
دکتر دلخروشان ضمن تاکید بر بررسی دستور کار جلسات و حضور فعال افراد در جلسات کارگروه سلامت استان افزود: در دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه در زمینه موضوعات اولویت دار سلامت اعم از سوءتغذیه، رفتارهای پرخطر آسیب به خود(خودکشی)، سامان دهی وضعیت سگ های بلاصاحب(ولگرد) و... جلسات کارشناسی در راستای بررسی وضعیت موجود استان، بررسی تجارب استان های موفق و... برگزار شده است که می توانیم قبل از برگزاری جلسه اصلی کارگروه، با نمایندگان محترم دستگاههای اجرایی جلسات مشورتی و کارشناسی داشته باشیم.
حسین رضا نخعی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و رئیس گروه کاری سلامت استان با اشاره به ضرورت بررسی دستورکار جلسات کارگروه و پیگیری مصوبات در دستگاههای اجرایی، بیان کرد: فعالیت ها می بایست نظام مند، هدفمند و هوشمندانه باشد و افراد به صورت فعال و خودجوش برنامه های بین بخشی را در دستگاه مربوطه پیگیری نمایند.
در این نشست دکتر نرجس مصطفوی مدیر گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس و مریم محمدی کارشناس سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه به بیان وظایف دستگاههای اجرایی در خصوص برنامه عملیاتی سالمندان ذیل سند ملی سالمندان پرداختند.
در پایان جلسه نمایندگان دستگاههای اجرایی به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات در خصوص موضوعات مطرح شده مطابق دستورالعمل های کشوری ابلاغ شده و جمع بندی و بررسی نظرات و تجارب موفق در خصوص سگ های ولگرد در گروه کاری سلامت استان براساس نیازسنجی سلامت جامعه صورت پذیرفته توسط دانشگاه علوم پزشکی و ارسال به کارگروه تخصصی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان استانداری، ضرورت استفاده از ظرفیت مردم و مشارکت های مردمی در زمینه کنترل سگ های بلاصاحب، بررسی راهکارهای علمی و تجربه شده در سایر استان های کشور، جمع آوری- غربالگری و درمان سگ های بلاصاحب و برگرداندن سگ های عقیم شده و واکسن زده به سطح شهر، لزوم برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت توسط متولیان امر و همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط در این زمینه، ضرورت ارائه مداخلات و آموزش های لازم جهت پیشگیری از رفتارهای پرخطر آسیب به خود(خودکشی) برای گروه هدف پرخطر، آموزش مهارت های زندگی برای دانش آموزان مدارس در زمینه پیشگیری از خودکشی، همکاری دستگاههای اجرایی در خصوص برنامه های سالمندان و... پرداختند.
در این نشست مقرر گردید کلیه دستگاههای اجرایی و سازمان های مردم نهاد ذیربط همکاری و هماهنگی لازم را با دانشگاه علوم پزشکی در خصوص موضوعات مطرح شده از قبیل برنامه سامان دهی سگ های بلاصاحب، سلامت سالمندان، پیشگیری از رفتارهای پرخطر آسیب به خود(خودکشی) و... در راستای ارتقای سلامت جامعه و پیشبرد برنامه های بین بخشی حوزه سلامت داشته باشند.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید