هفته سلامت 1404 در بیرجند؛ تاکید بر سلامت مادران، نوزادان و پیشگیری در حوزه بهداشت
مراسم گرامیداشت هفته سلامت ۱۴۰۴ با حضور دکتر محمود گنجی فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، و جمعی از مسئولین امروز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه، دکتر محمود گنجی فرد در مراسم هفته سلامت، ضمن تبریک این ایام و ابراز همدردی با داغدیدگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، بر اهمیت پیشگیری در حوزه سلامت تأکید کرد و شعار «پیشگیری چراغ راه ما باشد» را مطرح نمود.
وی با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت با عنوان «شروع سالم و آینده امیدبخش»، گفت: «سالانه دو میلیون نوزاد و 300 هزار مادر در دنیا جان خود را از دست میدهند و این مرگومیرها قابل پیشگیری هستند.»
رئیس دانشگاه به ضرورت توجه به سلامت مادران در دوران بارداری اشاره کرد و افزود که با ارتقای آگاهی و اقدامات پیشگیرانه، میتوان عوارض زایمان و مرگومیر نوزادان را بهطور چشمگیری کاهش داد.
دکتر گنجی فرد همچنین به عملکرد استان خراسان جنوبی در زمینه رشد جمعیت اشاره و اعلام کرد: «نرخ رشد جمعیت در استان ما با عدد 2.33 بالاتر از میانگین کشوری است. با این حال، مرگومیر نوزادان و کودکان زیر پنج سال هنوز نیازمند تلاشهای جدی است.»
وی به تناقض اجتماعی بین تلاشهای سازمان جهانی بهداشت برای کاهش مرگومیر نوزادان و مادران و همچنین بیرحمیهایی که در دنیا علیه زنان و کودکان رخ میدهد، اشاره کرد و بر لزوم توجه سیاستگذاران جهانی به این مسائل تأکید نمود.
دکتر مجید شایسته، معاون بهداشتی دانشگاه، نیز با تأکید بر موفقیتهای برجسته حوزه بهداشت دانشگاه در سال ۱۴۰۳ و کسب عناوین برتر کشوری، گزارشی از عملکرد مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی در سال گذشته ارائه کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی، هم با اشاره به حادثه تلخ انفجار بندرعباس، این واقعه را دردناک و غمانگیز خواند و ضمن ابراز همدردی با خانوادههای آسیبدیده، از تلاشهای خستگیناپذیر کادر بهداشتی درمانی استان هرمزگان در رسیدگی به مصدومان، قدردانی کرد.
حسین شرافتی راد، با تاکید بر دو نعمت ارزشمند سلامتی و امنیت، استان خراسان جنوبی و کشور عزیزمان را مظهر آرامش و امنیت دانست. وی مأموریت دانشگاه علوم پزشکی را "بهترین هدیه به مردم" دانست و تاکید کرد که نجات جان انسانها ارزشمندترین وظیفهای است که بر عهده این نهاد قرار دارد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی همچنین خاطرنشان کرد که "پیشگیری، مقدم بر درمان" است و توجه به این اصل میتواند از بسیاری دغدغههای مردم بکاهد.
شرافتی راد با قدردانی از تلاش بهورزان، پرستاران و کادر بهداشتی درمانی، آنان را "فرشتگان نجات" خطاب کرد و گفت: "اگر نبض بهورز خوب بزند، نبض جامعه و روستا هم خواهد زد و اگر نبض مادر سالم باشد، خانواده در سلامت و آرامش خواهد بود." وی همچنین اخلاق و ارتباط صمیمانه با بیمار را بزرگترین سرمایه بهورزان و پزشکان دانست.
در بخشی دیگر، شرافتی راد سلامت مادر و کودک را "خط قرمز" دانشگاه علوم پزشکی توصیف کرد و مرگ مادر را شاخصی منفی برای نظام سلامت دانست که باید برای جلوگیری از آن بیشترین تلاش انجام شود.
وی با اشاره به نقش معلمان در جامعه، معلم دلسوز را مانند کادر بهداشتی درمانی مهم و تأثیرگذار خواند و گفت: "نسل آینده در دستان شماست، همانطور که معلم دلسوز میتواند خروجی خوبی داشته باشد، شما نیز با امیدبخشی و ایجاد روحیه سالم، جامعهای امیدوارتر و سالمتر بسازید."
این صحبتها که با استقبال و تشویق حاضران همراه بود، تأکیدی بر اهمیت ویژه توجه مسئولین به کادر بهداشت و درمان داشت.
شرافتی راد در پایان، حضور خود در کنار بهترینهای حوزه بهداشت را افتخاری دانست و پیام نهاییاش این بود که "نشاط شما نشاط جامعه است."
در پایان این مراسم از برترین های بهداشتی دانشگاه در سال 1403 قدردانی به عمل آمد.
نظر دهید