وبدا-روابط عمومی دانشگاه
همایش روز جهانی ایمنی غذا در بیرجند برگزار شد
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه، دکتر زهرا کیانی معاون غذا و دارو دانشگاه در این همایش گفت: درسال 2018 مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به اهمیت موضوع بیماریهای منتقله و مرتبط با غذا و مباحث ایمنی مواد غذایی، 7ژوئن برابر 17 خرداد را به عنوان روزجهانی ایمنی مواد غذایی اعلام و در تقویم خود ثبت کرد.
مواد غذایی که با شعار Food Standard Save Lives نامگذاری شده است و به منظور افزایش
آگاهی و دانش عمومی در این خصوص و گرامیداشت زحمات دست اندرکاران در امر ایمنی
مواد غذایی در زنجیره مواد غذایی برگزار می گردد.
معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره به اهمیت موضوع ایمنی مواد غذایی افزود: ایمنی غذایی بر
تمام زنجیره تولید و توزیع یک محصول اعمال میشود و یکپارچه بودن این فرایند امری
مهم در ایمنی غذایی است. ورود هرگونه آلودگی ناشی از خطرات بیولوژیکی، شیمیایی، فیزیکی
و رادیولوژیکی به زنجیره تأمین غذا، ایمنی غذایی را دچار چالش میکند.
دکتر کیانی ادامه داد: هدف اصلی ایمنی مواد غذایی، محافظت از مصرفکنندگان
مواد غذایی در برابر بیماریهایی است که از غذا انتقال پیدا میکنند. بیماریهای
منتقلشده از طریق غذا طیف گستردهای از جامعه را تحتتأثیر قرار خواهد داد.
معاون
غذا و دارو دانشگاه خاطرنشان کرد: سازمان غذا ودارو و معاونتهای غذا و دارو به
عنوان بازوی اجرایی، نظارت بر چرخه تولید، توزیع، نگهداری و مصرف مواد غذایی را بر
عهده دارند که مطابق دستورالعملها و بخشنامه های وزارت بهداشت در کلیه سطوح، کنترل
و نظارتهای لازم را در راستای تامین ایمنی مواد غذایی انجام می دهند.
وی گفت: در این راستا و در راستای اجرای برنامه عملیاتی سازمان، در
معاونتهای غذا و دارو نظارت و کنترل مواد غذایی توسط مدیریت های نظارت بر مواد غذایی
در قالب صدور مجوزهای بهداشتی، بازرسی و نمونه برداری از واحدهای تولیدی، تشدید
نظارت بر مواد غذایی پرخطر، گشت های مشترک در رابطه با کالاهای قاچاق، اجرای طرح PMS (کنترل
در سطح عرضه)، پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه جات و سبزیجات انجام می
گیرد.
وی همچنین به فعالیت های مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی این
معاونت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 170 واحدهای تولیدی غذایی آشامیدنی آرایشی
بهداشتی در سطح استان تحت نظارت این معاونت فعالیت دارند که در سال گذشته بالغ بر
755 مورد بازرسی از این واحدها انجام شده است.
دکتر کیانی با اشاره به بازرسی
و نظارت از فروشگاه های مواد خوراکی، آرایشی و بهداشتی و آرایشگاه ها ادامه
داد: در این راستا در سال 1401 بالغ بر
422 مورد بازرسی گشت مشترک و 102 مورد نیز بازرسی میدانی انجام شده است.
وی صدور،تمدید و اصلاح پروانه ها و مجوزهای بهداشتی را یکی از مهمترین
فعالیت های مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی برشمرد و افزود: طی سال 1401
تعداد 321 فقره پروانه بهدشتی توسط این مدیریت مورد بررسی قرار گرفته و صادر شده
است.
معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره به اجرای طرح کنترل و پایش محصولات
در سطح عرضه(طرح PMS)
گفت: سال گذشته بالغ بر 647 ماده خوراکی و آشامیدنی و 187 محصول آرایشی
و بهداشتی نمونه برداری و پایش شده است.
وی همچنین اجرای طرح پایش باقی
مانده فلزات سنگین و سموم در محصولات کشاورزی (میوه وسبزیجات)، صدور گواهی بهداشت
صادرات صدور گواهی اظهار مشاغل خانگی، آموزش و توانمند سازی مسئولین فنی واحدهای
تولیدی را از دیگر اقدامات مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی این معاونت
برشمرد.
همچنین در ادامه این جلسه رئیس اتاق بازرگانی خراسان جنوبی با تاکید بر
اهمیت موضوع ایمنی مواد غذایی گفت: علاوه بر موضوع ایمنی، امنیت مواد غذایی نیز بسیار
مهم و حائز اهمیت است.
مهندس علیرضا خامه زر تاکید کرد: رشد تولید و ایجاد امنیت غذایی برای
هر جامعه ای بسیار ضروری و از جمله مسائل استراتژیک محسوب می شود.
نظر دهید