وبدا-روابط عمومی دانشگاه
چهارمین جلسه گروه کاری سلامت با محوریت راهکارهای رفع سوتغذیه در گروه های آسیب پذیر استان برگزار شد
به گزارش روابط
عمومی دانشگاه؛ چهارمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان با حضور
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، معاون بهداشتی، سرپرست دبیرخانه
سلامت و امنیت غذایی دانشگاه و سایر نمایندگان دستگاههای اجرایی و نهاد های مردمی،
روز یکشنبه 1400/05/10 در محل سالن اجتماعات شهید ماژانی استانداری برگزار شد.
در ابتدای جلسه
دکتر علی دلخروشان سرپرست دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ضمن قرائت مصوبات
جلسه قبل بیان کرد: این دبیرخانه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه جلساتی تخصصی و
کارشناسی در خصوص دو موضوع رفع سوءتغذیه گروههای آسیب پذیر و موضوع خودکشی در
استان برگزار نموده که پیشنهادهای کاربردی مطرح شده در این جلسات، در دست اقدام و
پیگیری می باشد.
سرپرست
دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با اشاره به لزوم درنظر گرفتن ردیف اعتباری
مشخص برای رفع سوءتغذیه گروههای آسیب پذیر تاکید کرد: پیشنهاد می شود جلساتی را با
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در راستای جذب اعتبارات کشوری جهت رفع
سوءتغذیه از جمله درنظر گرفتن ردیف اعتباری مشخص، جلب مشارکت بنیادهای حمایتی در
سطح کلان و ... برگزار نماییم.
سپس عباسعلی
بهاری مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری و رئیس گروه کاری سلامت با اشاره به
قرار گرفتن استان خراسان جنوبی در رده استان های نسبتا ناامن غذایی در کشور
خاطرنشان کرد: باید کمیته ای زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی با همکاری سازمان های
حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی، مراکز خیریه، سازمان های
مردم نهاد استان و...در راستای هماهنگی و حمایت طلبی جهت پیشگیری، کنترل و رفع
سوءتغذیه در استان تشکیل شود.
وی افزود: باید
در مسئولین، فرمانداری ها، خیرین و.. نسبت به موضوع سوءتغذیه ایجاد حساسیت شود تا
بتوانیم حمایت های لازم را جلب نموده و در جهت کنترل و رفع سوءتغذیه و رسیدن به یک
پایداری نسبی در این زمینه، گام های موثرتری برداریم.
در ادامه دکتر
کامبیز مهدیزاده معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اهمیت
شناسایی و رفع علل اصلی ایجاد شدن سوءتغذیه در استان بیان کرد: سوءتغذیه معلول یک
سری از عوامل و معضلات از جمله وضعیت آب و هوایی و خشکسالی، اعتیاد، بیکاری و عدم
اشتغال و.. می باشد که وضعیت تغذیه ای گروه های پرخطر را تحت تاثیر قرار داده است
و نیازمند اقدامات وسیع تر و جامع تری در این زمینه می باشد.
در این جلسه
سیده سمیه اصغری کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه گزارش جامعی از وضعیت
شاخص های سوءتغذیه در گروه های آسیب پذیر از جمله کودکان زیر 5 سال و مادران
باردار و شیرده، روند اقدامات انجام شده در استان در زمینه رفع سوءتغذیه و...
ارائه نمود.
در پایان نشست
نمایندگان دستگاههای اجرایی و نهادهای مردمی به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات در
زمینه رفع سوءتغذیه گروه های آسیب پذیر در استان از جمله لزوم افزایش سقف اعتبارات
کلان با توجه به آمار گروه های پرخطر دچار سوءتغذیه، استاندارد کردن کیفیت سبدهای
غذایی در کمک های معیشتی و مومنانه براساس سبد غذایی مصوب وزارت بهداشت، توزیع نان
های غنی شده در بین دانش آموزان دچار سوءتغذیه، ضرورت جهت دهی و هم افزایی حمایت
های تغذیه ای دستگاههای حمایتی و خیرین و نهاد های مردمی، انجام برنامه های
پیشگیرانه در زمینه کنترل سوءتغذیه، توام شدن تغذیه سالم در کنار فعالیت
بدنی، استفاده از ظرفیت اعتباری طرح غذای
گرم در مهد کودک های روستایی و حاشیه شهرها، آموزش اصول تغذیه سالم به سازمان های
مردم نهاد و خیریه و... پرداختند.
نظر دهید