به میزبانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
کارگاه کشوری ارزیابی و مدیریت طغیان بیماری های واگیر برگزار شد
کارگاه کشوری ارزیابی و مدیریت طغیان بیماری های واگیر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند به مدت ۳ روز از ۲۶ آذر تا ۲۸ آذر برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه؛ جامعه هدف این کارگاه، مدیران و روسای گروه بیماریهای واگیر از ۳۰ دانشگاه کشور هستند. هدف از برگزاری این کارگاه بررسی و شناسایی طغیان، روشهای مقابله با طغیان، روشهای آزمایشگاهی و نمونه برداری و مقررات بین المللی طغیان و توانمند سازی جامعه هدف علوم پزشکی است.
دکتر قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر در حاشیه این کارگاه گفت:این کارگاه توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت و مرکز مدیریت بیمارهای واگیر با همکاری انستیتو پاستور ایران و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با عنوان اهمیت و مدیریت بیماری واگیر با حضور کارشناسان این حوزه طراحی شده است. وی خاطر نشان کرد: واژه طغیان زمانی بکار می رود که یک بیماری عفونی یا حتی غیر عفونی از حد انتظار بیشتر بالا می رود و در این زمان در شرح وظایف افرادی که در نظام سلامت کار می کنند این است که چگونه این بیماری را تشخیص داده، علل آن را پیدا کرده و چه گونه کنترل کنند. رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر با بیان اینکه حدود ۵۰ نفر از کارشناسان و مدرسان کشوری به مدت سه روز مهمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هستند، اضافه کرد: هدف از برگزاری کارگاه برنامه ریزی برای تشخیص به موقع اپیدمی، چگونگی مداخله و جلوگیری از انتشار بیماری می باشد.
دکتر مرادی با تاکید بر اینکه شرکت کننده ها از دانشگاههای مختلف علوم پزشکی کشور هستند، یادآور شد: افراد شرکت کننده در کارگاه دارای دانش فنی بالا و تجربه مناسب هستند و قصد داریم تا با به روز شدن آموزش های افراد از آنها برای برنامه های کشوری بهره ببریم. وی با اشاره به اینکه پس از آموزش کارشناسان از آنها در قالب تیم های واکنش سریع در زمان طغیان استفاده می شود، ادامه داد: این افراد سرشناس در سطح کشوری می باشند که در دانشگاههای معتبر کشور و انستیتو پاستور مشغول به کار می باشند. وی در پایان از مهمان نوازی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تشکر و قدردانی کرد.
دکتر مجید شایسته، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان گفت: خراسان جنوبی با جمعیت حدود ۸۹۰ هزار نفر تقریبا یک درصد جمعیت کشور را داراست اما از نظر وسعت ۱۰ درصد خاک کشور را شامل می شود.
وی با بیان اینکه از نظر وسعت بزرگی از حیدرآباد نهبندان تا تپه طاق طبس حدود ۸۰۰ کیلومتر را پوشش می دهیم، یادآور شد: به همین دلیل ارایه خدمات بهداشتی در این استان هزینه بر است و نیازمند توجه خاص وزارت بهداشت می باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عنوان کرد: خراسان جنوبی بیش از 350 کیلومتر مرز مشترک با افعانستان دارد که معضلات بهداشتی خاصی را گریبانگیر ما می کند.
دکتر شایسته ادامه داد مرز مشترک با افغانستان باعث بروز مشکلات و انواع بیماری های واگیر می شود.
استان دارای ۱۰۳ مرکز خدمات جامع سلامت و 328 خانه بهداشت است
وی با بیان اینکه از نظر تشکیلات دانشگاهی در استان دارای ۱۰۳ مرکز خدمات جامع سلامت و 328 خانه بهداشت می باشیم، یادآور شد: همچنین ۲۵۰۰ نیروی بهداشتی در استان ارایه خدمت می دهند که بسیار کارآمد و فعال هستند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه جدا از بحث مسافت طولانی کمبود نیروهای بهداشتی از دیگر چالش های حوزه بهداشت این استان می باشد، ادامه داد: امیدواریم با همدلی و همراهی وزارت بهداشت بتوانیم مشکلات استان را به حداقل برسانیم.
نظر دهید