وبدا-روابط عمومی دانشگاه
گزارش عملکرد معاونت غذا و دارو/استفاده از همه ظرفیت ها برای تامین اقلام مورد نیاز مردم
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه، دکتر غلامرضا آهنی در تشریح اقدامات و برنامه های معاونت غذا و دارو دانشگاه در راستای مقابله و پیشگیری کرونا ویروس گفت: معاونت غذا و دارو از اولین روزهای شیوع کرونا ویروس در کشور و استان خراسان جنوبی با تشکیل کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا در محل این معاونت و با استفاده از همه ظرفیت ها وارد عمل شد.
وی از برگزاری بالغ بر 25 جلسه برنامه ریزی، تهیه و توزیع کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا در معاونت غذا و دارو خبر داد و افز.د: اعضای کمیته کرونا و کادر اجرایی معاونت در طول این مدت و حتی ایام تعطیلات نوروزی از ساعت 7 صبح لغایت 23 شب در محل کار به منظور تامین نیازها و پاسخگویی به مراجعین حضور داشته اند.
وی همچنین برگزاری جلسه فوری با شرکت های توزیع و پخش دارو استان به منظور تامین داروهای مورد نیاز و همچنین محلول های ضدعفونی کننده دست ، برگزاری 2 جلسه با انجمن صنایع غذایی استان در خصوص نحوه استفاده از ظرفیت های موجود در صورت ضرورت را از دیگر اقدامات این معاونت ذکر کرد.
دکتر آهنی در خصوص موضوع محلول های ضد عفونی کننده دست گفت: در ابتدای شیوع کرونا ویروس به دلیل نبود شرکت های تولیدی این گونه محصولات در استان و کمبود شدید آن در سطح استان با بررسی امکانات و تجهیزات و ظرفیتهای موجود ، تولید محلول های ضد عفونی کننده بر پایه الکل در دستور کار معاونت قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: به منظور تامین نیاز مراکز بهداشتی و درمانی استان خرید فوری طی سه روز اولیه بیش از 10 هزار لیتر الکل توسط معاونت و تولید بیش از 13500 لیتر مایع ضد عفونی دست در محل آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت با همکاری دانشکده داروسازی به منظور تامین نیاز مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان انجام گردید.
معاون غذا و دارو دانشگاه همچنین ادامه داد: در راستای استفاده از ظرفیت های داخل استان هماهنگی فوری با کارخانه تیزپاک خراسان و آموزش مسئول فنی کارخانه - تغییر خط تولید کارخانه برای تولید محلول ضد کننده عفونی دست انجام و مجوز تولید محصول برای شرکت تیز پاک خراسان صادر شد.
وی با اشاره به تولید بیش از 60 هزار لیتر محلول ضد عفونی کننده دست توسط شرکت تیز پاک خراسان در قالب 182 هزار عدد بطری و توزیع در سطح داروخانه های استان اظهار داشت: ایجاد آرامش التهاب نیاز به این محصول در سطح استان از دستاوردهای مهم این اقدام است.
وی پاسخگویی به نیاز های مردمی و نهاد های متقاضی محلول ضدعفونی، دستکش وماسک را از دیگر اقدامات این معاونت ذکر کرد و گفت: از ابتدای شیوع کرونا ویروس تاکنون بالغ بر 700 فقره درخواست نهادها و سازمانها، شرکت ها و سایر واحدهای متقاضی در این معاونت ثبت شده که در همین راستا بالغ 14834 لیتر مایع ضدعفونی دست بین 681 فقره از درخواست های سازمانها، نهاد ها، ادارت و شرکت های متقاضی تهیه و توزیع شده است.
دکتر آهنی از تهیه و توزیع بالغ 14127 لیتر مایع ضدعفونی دست بین مراکز بهداشتی و درمانی استان خبر داد گفت: خوشبختانه مراکز بهداشتی و درمانی ما تاکنون هیچ گونه کمبود و مشکلی در خصوص محلول های ضد عفونی کننده دست و سطح نداشته اند.
دکتر آهنی ادامه داد: طی این مدت بالغ بر 10 فقره محلول و ژل ضد عفونی عرضه شده در سطح بازار توسط آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی این معاونت مورد آزمایش قرار گرفته اند.
معاون غذا و دارو دانشگاه در ادامه به موضوع تامین دستکش، ماسک و لباس گان و کاورآل اشاره کرد و افزود: با برنامه ریزی قبلی در آستانه کرونا و خرید متمرکز دستکش لاتکس خوشبختانه در سطح مراکز بهداشتی و درمانی استان در این خصوص مشکلی نداشتیم.
وی ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا ویروس تاکنون بالغ بر یک میلیون و 300 جفت دستکش برای استان تامین و تهیه شده که از این تعداد بخش مهمی در اختیار مراکز درمانی و بهداشتی قرار گرفته و بالغ بر 250 هزار جفت نیز در سطح دارو خانه ها برای مردم و اصناف توزیع گردیده و بزودی 200 هزار جفت نیز تامین و توزیع خواهند شد.
دکتر آهنی موضوع تامین ماسک را از جمله مهمترین دغدغه های این معاونت ذکرکرد و افزود: با توجه به کمبود سراسری ماسک استفاده از ظرفیت های درون استانی در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در همین راستا تاکنون بررسی فنی ، کارشناسی بیش از 70 نمونه ماسک تولیدی درون استانی و ارائه راهنمای های لازم به متقاضان و ارائه دهندگان نمونه ماسک های تولیدی انجام شد که از این تعداد 10 واحد متقاضی موفق به اخذ مجوز تولید شدند که با توجه به اظهارات تولیدکنندگان می بایست روزانه حداقل 25 هزار عدد ماسک تولید که بزودی از طریق مراکز معتبر عرضه خواهند گردید.
دکتر آهنی گفت: از مجموع واحدهایی که مجوز تولید را اخذ کرده اند 6 واحد در بیرجند، 1 واحد در نهبندان ، 1 واحد در زیر کوه و 2 واحد در خوسف فعالیت دارند.
وی همچنین از صدور یک فقره مجور تولید لباس کاور ال و گان در شهرستان بیرجند با ظرفیت تولید روزانه 300 دست لباس خبر داد و گفت: این واحد همچنین مجوز تولید ماسک n95 به تعداد 300 عدد در روز را دریافت کرده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه با اشاره به تامین بیش از 500 هزار ماسک سه لایه گفت: بخشی از این ماسک ها با همکاری و پیگیری های استاندار محترم در چند مرحله تامین گردیده که از این تعداد حدود 70 هزار عدد از طریق دارو خانه داوطلب کمک بدون دریافت سود بین مردم توزیع گردیده است.
وی در ادامه همچنین بیش از 26 هزار عدد ماسک n95 برای مراکز درمانی و بهداشتی استان تامین و در اختیار آنها قرار گرفته است.
دکتر آهنی تامین داروی مورد نیاز بیماران را یکی دیگر از اقدامات این معاونت برشمرد و افزود: در این راستا تامین و تهیه کلیه اقلام دارویی پروتکل درمانی کرونا انجام شده و خوشبختانه در زمینه داروی مورد نیاز بیماران کرونا مشکل چندانی نداریم.
وی به خدمات مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم این معاونت با شماره تلفن 190 اشاره کردو یادآور شد: از ابتدای شیوع کرونا ویروس تاکنون به بالغ بر 1100 فقره تماس تلفنی با موضوع کرونا ویروس توسط کارشناسان مرکز 190 پاسخگویی شده است.
دکتر آهنی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از بر آورده شدن نیاز مردم و کاهش التهاب بازار (گرچه که هنوز کاملا برآورده نگردیده) مربوط به همکاری بین دستگاهی می باشد که خوشبختانه با درک شرایط از سوی دستگاه ها، همراهی و همکاری تمامی سازمانها اعم از دستگاه قضایی و تعزراتی، نهاد های نظارتی، سازمانهای مرتبط از جمله حوزه صمت و نیز معاونین محترم استانداری و پیگیری و اهتمام شخص استاندار محترم بوده که در اینجا لازم است از همکاری سازمان ها، نهاد ها، گروها، خیرین، ناظرین، مقامات قضایی ، داروخانه ها، تولید کننده گان ، رسانه های گروهی و همه افراد و گروه هایی که طی این مدت این معاونت را در راستای انجام وظایف در مقابله با کرونا ویروس یاری نموده اند تشکر و قدر دانی نمایم.
وی در پایان گفت: لازم می دانم در اینجا از پیگیری ها و تلاش های شبانه روزی اعضای کمیته کرونا معاونت غذا و دارو که به صورت شبانه روزی از ابتدای شیوع کرونا ویروس تاکنون در پشتیبانی از کادر درمانی استان و همچنین تامین اقلام محافظت فردی برای عموم مردم تلاش و کوشش جهاد گونه ای داشته اند تشکر نماییم. امیدوارم با همراهی مردم و تحقق بیش از پیش شعار در خانه بمانیم بزودی بر این ویروس فائق آییم.
نظر دهید