وبدا-روابط عمومي دانشگاه
كارگاه منشور حقوق شهروندي/دكتر دهقاني: صيانت از حقوق شهروندي بايد نهادينه شود
كارگاه منشور حقوق شهروندي ويژه مديران،كارشناس مسئولان و اعضاء گروه
بازرسي دانشگاه، از سوي مديريت بازرسي، ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات دانشگاه
در تاريخ 98/10/02 به مدت 6 ساعت در سالن كنفرانس مركز خدمات جامع اطلاع رساني دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، رئيس دانشگاه در اين كارگاه با اشاره به اهميت منشور حقوق شهروندي بر تبيين و تحقق آن در جامعه تاكيد كرد و گفت: صيانت از حقوق شهروندي بايد نهادينه شود، لذا از همكاران و بازرسان دانشگاه انتظار مي رود در اين خصوص دقت و توجه بيشتري داشته باشند
دكتر محمد دهقاني فيروزآبادي با قدرداني از زحمات بازرسان و مديران دانشگاه افزود: بازرسي ها بايد با محوريت كمك به پيشگيري از تخلفات انجام گيرد و صرفاً در جهت پاسخگويي به شكايات نباشد
دكتر مجيد شايسته مدرس كارگاه به ارائه مطالبي در خصوص منشورحقوق شهروندي، حقوق شهروندي در نظام اداري ودستورالعمل برنامه هاي 9گانه صيانت ازحقوق شهروندي در دستگاههاي اجرايي پرداخت و گفت: مواد مختلف منشور حقوق شهروندي بايد در هماهنگي و سازگاري با يكديگر و در چارچوب نظام حقوقي موجود تفسير و اجرا شود و نبايد موجب كاهش حقوق شهروندان ايراني و حقوق اتباع ساير كشورها كه در قوانين و يا تعهدات بين المللي كشور شناسايي شده است، گردد.
وي در ادامه به برخي مواد منشور حقوق شهروندي اشاره كرد و با اظهار اينكه شهروندان از كرامت انساني و تمامي مزاياي پيش بيني شده در قوانين و مقررات به نحو يكسان بهره مند هستند. خاطرنشان كرد: توهين، تحقير يا ايجاد تنفر نسبت به قوميت ها و پيروان اديان و مذاهب و گروه هاي مختلف اجتماعي و سياسي، ممنوع است.
مدرس كارگاه با اشاره به حق شهروندان در تعيين سرنوشت خود گفت: شهروندان به شكل برابر از حق مشاركت در تعيين سرنوشت سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي خويش برخوردارند و ميتوانند اين حق را از طريق همه پرسي يا انتخابات آزاد و منصفانه اعمال كنند.
دكتر شايسته با بيان اينكه حق هر شهروند است كه حريم خصوصي او محترم شناخته شود افزود: محل سكونت، اماكن و اشياء خصوصي و وسايل نقليه شخصي از تفتيش و بازرسي مصون است، مگر اينكه به حكم قانون باشد.
وي با اظهار اينكه دانشگاه بايد مكاني امن براي استادان و دانشجويان باشد گفت: مسئولان دانشگاه بايد براي تضمين امنيت دانشجويان اهتمام جدي ورزند. رسيدگي به تخلفات انضباطي دانشجويان بايد با رعايت حق دادخواهي، اصول دادرسي منصفانه و دسترسي به مراجع صالح مستقل و بي طرف و با رعايت حق دفاع و تجديد نظرخواهي، در حداقل زمان و بدون تأخير، مطابق با مقررات انجام شود.
مدرس اين كارگاه در ادامه به بيان مطالبي درباره حقوق شهروندي در نظام اداري پرداخت و گفت: مديران و كاركنان دستگاه هاي اجرائي بايد در گفتار، رفتار و مكاتبات خود با مراجعين، ادب و نزاكت را رعايت و از به كار بردن الفاظ و عبارات صرفا اهانت اميز و غيرمحترمانه و يا انتساب هرگونه اتهام يا عناوين مجرمانه به آن ها احتراز نمايند.
دكتر شايسته تصريح كرد: دستگاه هاي اجرايي مكلفند با اهتمام و اقدام سريع در جهت توسعه دولت الكترونيك، نياز به مراجعه حضوري مردم را به حداقل برسانند.
وي همچنين به دستورالعمل برنامه هاي 9 گانه صيانت از حقوق شهروندان در دستگاههاي اجرايي و استانهاي سراسر كشور ) اشاره كرد و گفت: استفاده از ظرفيت فرهنگي و اجتماعي سازمان در جهت ايجاد حس مسئوليت پذيري اجتماعي، تقويت روحيه خود كنترلي، وجدان كاري و دين مداري مديران و كاركنان در راستاي توانمندسازي مديران و كاركنان ارتباط مستقيمي با بحث پيشگيري دارد.
مدرس كارگاه با تاكيد بر آگاه سازي عموم مردم به ويژه مراجعين نسبت به حقوق، تكاليف و انتظارات متقابل آنان و سازمان گفت: از ظرفيت هاي مردمي، هنرمندان و آثار هنري آنان و نظرات كارشناسان تبليغات و رسانه براي ترويج حقوق شهروندي حمايت شود.
کپی لینک کوتاه خبر:
نظر دهید